0

Restaurants Arnhem

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Arnhem:


Evenementen in Arnhem

Restaurants op de kaart

Over restaurants Arnhem

Modestad Arnhem is écht een bezoekje waard! Aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant de uiterwaarden: dat is Hanzestad Arnhem. In de stad volop groen en parken om in te wandelen, cultuur, monumenten, winkels en restaurants: Arnhem heeft het allemaal. Een ideale stad dus voor een culinaire wandeling en zo van restaurant naar restaurant de stad te ontdekken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de Historische Kelders? Onder de winkelstraten van Arnhem bevindt zich nog een hele andere wereld. 36 eeuwenoude kelders zijn in 2001 gerestaureerd en met elkaar verbonden. Ze zijn nu toegankelijk voor het publiek en al wandelend door deze kelders maak je een reis door de tijd en leer je meer over de geschiedenis van de stad door bodemvondsten, informatieborden en exposities.

In de binnenstad van Arnhem bevindt zich ook de Grote- of Eusebiuskerk. Deze laatgotische kruisbasiliek is zeker een bezoekje waard. De glazen panoramalift brengt je op 73 meter hoogte, waar je een schitterend uitzicht over de stad hebt. Zeker de moeite van een bezoek waard, voordat je in het eerste restaurant plaats neemt.

Hoewel een culinaire wandeling natuurlijk om wandelen draait, mag een ritje in de TrolleyBus natuurlijk niet ontbreken. Arnhem is de enige Nederlandse stad waar dit bijzondere vervoersmiddel nog rijdt, een mooie gelegenheid om hier gebruik van te maken na je wandeling op weg terug naar je hotel bijvoorbeeld.

Uiteraard kun je in Arnhem ook heerlijk winkelen, alle grote winkelketens zijn vertegenwoordigt in het stadshart. Maar wie op zoek is naar authentieke winkels met ambachtelijke producten, moet zeker naar het stegenkwartier wandelen. Vooral de 7 straatjes van het Stegenkwartier herbergen unieke winkeltjes met mode, sieraden, cadeaus en kookgerei. Uiteraard zijn hier ook prima restaurants te vinden en gezellige cafeetjes.

Arnhem biedt voldoende afwisseling tijdens je culinaire wandeling en iedereen kan aan zijn trekken komen in deze bruisende stad. Maak dus kennis met heerlijke wijnen en spijzen in goede restaurants en wandel door het mooie Arnhem.