0

Restaurants Delft

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Delft:


Evenementen in Delft

Restaurants op de kaart

Over restaurants Delft

De stad Delft heeft een belangrijke link met de geschiedenis van Nederland. Natuurlijk vanwege het Delfts Blauw dat hier vandaan komt, maar ook de Oranjes zijn al eeuwenlang met Delft verbonden. En niet te vergeten de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer. Deze drie kenmerken alleen, zijn al voldoende om dagenlang door Delft te wandelen en elke keer iets nieuws te ontdekken. Dit alles is natuurlijk prima te combineren met een culinaire wandeling langs een aantal prima restaurants om zo de stad beter te leren kennen.

De hoogtepunten van keramiek in Delft vind je eenvoudig door de ongeveer 300 blauwwitte klinkers te volgen die met de hand gedecoreerd zijn door de Delftse kunstenares Christina Linaris Coridou. Zo zie je al wandelend een groot stuk van de stad en kom je op unieke punten.

Een beetje buiten de binnenstad, ideaal als je net een hapje hebt gegeten in een restaurant, ligt de aardewerkfabriek van Royal Delft. Dit is de enige overgebleven Delftste aardewerkfabriek uit de 17e eeuw en nog steeds wordt al het aardewerk met de hand beschilderd. Tijdens een bezoek word je meegenomen door de historie van het Delfstblauwe aardewerk en leer je ook meer over het productieproces.

De Nieuwe Kerk ligt aan de Markt in Delft en is onlosmakelijk met de Oranjes verbonden. Prins Willem van Oranje is de eerste die hier werd begraven en het praalgraf is te bezichtigen. Daarnaast kun je de bijna 109 meter hoge toren beklimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Na zo’n klim naar boven is het heerlijk uitrusten op een terras van een restaurant aan de Markt.

Cultuursnuiven doe je in het Vermeer centrum in Delft. Hier kom je alles te weten over het leven en het werk van deze beroemde inwoner van Delft. Ook het Vermeer Centrum is in het centrum van Delft gelegen en kun je dus prima voor je culinaire wandeling door de stad aandoen.

Maak kennis met Delft en kom een culinaire wandeling maken langs diverse restaurants en geniet van de heerlijkste wijnen en spijzen en de van de stad Delft.