0

Restaurants Haarlem

Restaurants in Haarlem

Spaarne66

Zuidam

Metzo

Jopenkerk

Brick

Fris

Toujours

Parck

Brasserie L'anders

Table 24

Ratatouille Food & Wine

Ome Pietje

Het Pakhuis

Le Mortier

Bistrobar Indonesia

Fishbar Monk

Frisk aan het Spaarne

Morris

Diga

Petossi

Viqh

Parels

Lokaal Haarlem

Tierney's Irish Pub

Uiltje Bar

Bierlokaal De Uiver

Frenchie

Café De Zwaan

Olivijn

ML

Pepijn's Kitchen

MAITA

Mr. & Mrs.

De Zeeuw

De Kloosterkeuken

Bambu Kitchen & Bar

Plattegrond


Beschrijving

Een bezoek aan deze prachtige stad vlakbij de Noordzee is prima te combineren met een middagje uitwaaien of zonnen op het strand. Maar de stad Haarlem zelf heeft ook voldoende te bieden voor een heerlijk weekend weg. Pittoreske straatjes en pleintjes, interessante musea en bezienswaardigheden en natuurlijk kun je in Haarlem ook prima winkelen en genieten in een restaurant. Of meerdere restaurants bezoeken als je een culinaire wandeling door de stad maakt natuurlijk.

Wanneer je Haarlem bezoekt, mag je zeker een rondleiding door de oude molen vlakbij de binnenstad niet overslaan. Gelegen aan de rivier de Spaarne is de imposante stellingmolen “ De Adriaan” al eeuwenlang kenmerkend voor Haarlem geweest. Ideaal om even langs te wandelen als je Haarlem bezichtigt.

De kunst- en cultuurliefhebber komt uitgebreid aan zijn trekken in het Frans Hals museum. Dit museum heeft de grootste verzameling schilderijen ter wereld van deze beroemde Nederlandse schilder uit de Gouden Eeuw. Naast de schilderijen van Frans Hals herbergt het museum ook werken van voorgangers en tijdgenoten. Al met al een uitstekende plek om kennis te maken met deze Nederlandse schilder.

Wie van winkelen houdt en van lekker eten moet rondom de Grote Markt zijn. Hier zijn prima restaurants gevestigd en in de straten rondom de Grote Markt (De Gouden Straatjes) vind je allerlei bijzondere winkeltjes, werkplaatsen en conceptstores waar de liefhebber zijn hart kan ophalen. En in de Koningstraat vind je niet alleen de leukste shops, maar ook nog eens 17 rijksmonumenten. Geef je ogen al wandelend dus goed de kost.

Over wandelen gesproken: een culinaire wandeling is een ideale manier om een stad beter te leren kennen en ondertussen ook nog eens te genieten van de lekkerste wijnen en spijzen bij diverse goede restaurants. Een mooie afsluiting van een weekend Haarlem dus, of misschien is het wel het begin van jullie uitje.