0

>>> UITVERKOCHT <<<

Woensdag 25 t/m zondag 29 september 2019

Go Back

Kleine dorpjes, mooie heuvels en prachtige landweggetjes die kronkelen door de talloze wijngaarden.

Verblijf

Wij verblijven op Domaine de Cantecor, een meer dan 200 jaar oude herenboerderij met bewaard gebleven stoere details. Het landgoed herbergt karakteristieke en comfortabele kamers. De weelderige tuin wordt met veel liefde onderhouden en het is een genot om een duik te nemen in het verwarmde zwembad.

Het uitzicht is fenomenaal. René & Lydi, de eigenaren van het domein, staan bekend om hun gastvrijheid, hun uitstekende keuken, hungastmanschap én, niet onbelangrijk, René spreekt
vloeiend Frans.

Tijdens het verblijf nemen wij zij jullie graag mee in de wereld van de culinaire gastronomische
ambiance. Genieten en beleven is de prioriteit tijdens deze wijnreis en het programma biedt hier volop ruimte voor.

Jullie worden begeleid door gastronoom-sommelier Michelle Warnaar, Yolande & Jan van Beek en natuurlijk door René & Lydi Toebak.

Midi Pyrénées

We gaan de twee oudste wijngebieden van Frankrijk verkennen: de Cahors en de Quercy, beide gelegen in de Midi Pyrénées. Het gebied wordt nog niet bedolven onder de toeristen en het landelijk karakter is intact gebleven. Kleine dorpjes, mooie heuvels en prachtige landweggetjes die kronkelen door de talloze wijngaarden.

De gebruikte Auxerrois-druif (malbec), het terroir en het klimaat leveren een diep donkerrode wijn op die bijna zwart lijkt. Hierom wordt de Cahors wijn ook wel de ‘zwarte wijn’ genoemd. Het zijn robuuste wijnen voor durvers, doeners en genieters.

De Quercy heeft, naast wijn, juweeltjes van spijzen met o.a. de zwarte truffel, diverse bereidingen van gans en eend, saffraan, meloen en de rocamadour kaas.

Programma

Woensdag, 25 september 2019

Aankomst op het domein. Je gaat kennis maken met René & Lydi met een drankje en een hapje.
Het diner gaan we nuttige op het domein en zal bestaan uit authentieke streekgerechten met bijpassende wijn.


* * * *
Donderdag, 26 september 2019

Een goede start is een goed ontbijt!
Deze dag gaan we kennis maken met Coteaux de Quercy. Het wijngebied ligt in de historische regio Quercy Blanc, tussen de steden Montauban en Cahors. In 2011 ontving dit wijngebied de onderscheiding AOC.

De prachtige route leidt ons naar kleine wijnboeren waarbij wij het hele proces gaan aanschouwen; van druif tot het plakken van de etiketten op de flessen.

De lunch vindt plaats in één van de pittoreske dorpjes die het gebied rijk is en waar alleen streekgerechten op de kaart staan.

’s Avonds hebben wij een diner gereserveerd in een authentiek en imposant gebouw dat dateert uit 1846. De keuken is traditioneel/modern en maakt gebruik van excellente lokale producten. Het restaurant heeft de titel 'maître-restaurateur' en prijkt in de Michelin gids als kwaliteitsvolle keuken.* * * *

Vrijdag, 27 september 2019

Op het menu van vandaag staat de Cahors streek en laten wij je kennis maken met de ‘Vin Noir’.
Maar voordat we vertrekken natuurlijk eerst een goed ontbijt!

Omdat we wat dieper de streek ingaan duurt de autorit ca. 50 minuten en voert u via kronkelende weggetjes door het prachtige landschap. Een nieuw seizoen stelt zich voorzichtig aan u voor en het groen begint langzaam haar nieuwe herfsttooi te laten zien.

In het hart van het AOP Cahors wijngebied bezoeken we een Chateau dat wordt gerund door drie generaties van één familie. De liefde voor hun wijngaard proef je terug in hun wijn.

Omgeven door wijngaarden lunchen we in een prachtig gerestaureerde boerderij met authentieke details. Achter de muren van de binnenplaats schuilt een groente- en kruidentuin waar de chef dankbaar gebruik van maakt in zijn gerechten. Biologische wijn mag natuurlijk niet ontbreken en ook in de Cahors streek zijn wijnboeren die zich met hart en ziel inzetten om zorgvuldig, artisanaal en met groot respect voor de natuur mooie wijn te produceren.

Dus bezoeken wij na de lunch een Chateau dat zich volledig toelegt op de biologische productie van haar wijnen.
We dineren deze avond op Domaine de Cantecor.


* * * *

Zaterdag, 28 september 2019

Gastronomie, wijn en kunst; een bijna overweldigende beleving voor alle zintuigen.
Een duo hiervan brengt ons naar dit Chateau. De wijn van dit Chateau was de eerste echte ‘Cru’ van Cahors.

Dit befaamde Chateau herbergt een verfijnde keuken en is beloond met een Michelin BIB Gourmand. De lunch die wij hier zullen gebruiken is gebaseerd op lokale producten en de chef beheerst de deskundigheid om verse, authentieke producten om te toveren in culinaire creaties.

Na dit gastronomisch genieten krijg je op Domaine de Cantecor de tijd om je smaakpapillen wat rust te geven.

Het diner vindt eveneens plaats op Domaine de Cantecor en Michelle neemt ons daarbij mee in de wereld van de bewustwording van de smaken. Wat heeft u nu eigenlijk geproefd?


* * * *
Zondag, 29 september 2019

Het einde van deze culinaire wijnreis is na het ontbijt.

* * * *

Reserveren

Prijs: € 895,00 p.p.

Datum: Woensdag, 25 september t/m zondag, 29 september 2019

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen incl. ontbijt
 • 3 x diner incl. drank van Domaine Cantecor
 • 3 x lunch incl. drank
 • Bezoek en rondleiding aan genoemde wijngaarden
 • Alle drankjes en hapjes die worden gebruikt op Domaine Cantecor
 • Professionele begeleiding
 • Het vervoer voor alle genoemde bezoeken.

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis naar Domaine de Cantecor
 • Reisverzekering
 • Diner op donderdagavond
 • Eventuele Pick-up vanaf vliegveld Toulouse (25,00 p.p. v.v.)
 • Privé aankopen

Extra informatie

 • Tijdens de diners die worden geserveerd op Domaine de Cantecor worden de wijnen en likeuren geschonken van de wijnboeren/Chateaus die u die dag heeft bezocht.
 • Wanneer u per vliegtuig reist kunnen wij de door u aangekochte wijnen voor u mee naar Nederland nemen.
 • Alle drankjes die u gebruikt op Domaine de Cantecor zijn eveneens inbegrepen.
 • Het ontbijt op Domaine de Cantecor is zeer uitgebreid en bestaat uit zelf gebakken volkorenbrood, ambachtelijk stokbrood en croissants. De jams zijn door Lydi huisgemaakt. Er is keuze uit zoet en hartig beleg. Koffie, thee, melk en vruchtensap zijn onbeperkt te gebruiken.
 • De mogelijkheid bestaat om, op eigen kosten, uw verblijf op Domaine de Cantecor uit te breiden.
 • Indien u per vliegtuig reist vertrekt u van Amsterdam Schiphol naar Toulouse airport. Deze vlucht duurt ca. 2 uur en wordt verzorgd door KLM en Easyjet. Op dit moment kost een retourtje ca.€ 150 p.p.

Prijs

 •  € 895 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
 • € 25,-  reserveringskosten (éénmalig per boeking)