0

Ontdek het beroemdste wijngebied ter wereld

Go Back

Het hele jaar te boeken

Dag 1| Ontdek Saint Emilion

Jullie worden in het begin van de middag verwacht. Heb je gekozen voor het vliegtuig? Vanaf het vliegveld rijd je binnen een half uurtje de wereld van de wijn binnen. Buiten Bordeaux kom je direct in een mooi glooiend gebied met wijngaarden.

Saint Emilion is door Unesco opgenomen als werelderfgoed. Een prachtige stadje dat een en al wijn ademt. De tijd lijkt hier te hebben stil gestaan. Drop je koffers in het smaakvolle appartement, want we gaan op zoek naar een mooi glas wijn!

Vanuit de autoluwe straat waar het appartement zich bevindt wandel je door het middeleeuwse centrum. We verzorgen een kaartje zodat je beste plekjes niet mist! Op je verkenningstocht kom je langs waanzinnige vergezichten over de middeleeuwse daken en bebouwing. Onderweg bezoek je twee bijzondere chateaukelders in het midden van het dorp. Hier kan je natuurlijk ook proeven van de plaatselijke wijnen.

‘s Avonds hebben we een tafel voor je geboekt in een van de beste restaurants van Saint Emilion. Na het driegangen diner misschien nog een wijnbarretje of een bezoek aan het Jazzcafétje? Binnen enkele minuten ben je weer terug bij je appartement. Is dat even relaxed!

Dag 2| Château Villemaurine Grand Cru Classé

De volgende ochtend begint natuurlijk met de lekkerste Franse croissants. Zo krakend en luchtig worden ze alleen hier gemaakt.

Na dit ontbijtje vertrek je richting Grand Cru Classé Château Villemaurine. Hier krijg je een uitgebreide rondleiding door de ondergrondse gangen en bezoek aan de chai en een proeverij.

Lunch daarna met streekgerechten op het mooiste plein van Saint Emilion bij een echte klassieker. Na de lunch is het tijd voor een van de hoogtepunten van deze reizen: de masterclass! Tijdens deze privé wijncursus leer je alles over de streek, de wijnen en de wijncultuur. Stel alle vragen die je hebt en geniet van de topkwaliteit wijnen die geproefd worden.

Dag 3| Roadtrip

Na het ontbijt is het tijd voor je roadtrip!

Tour langs wereldberoemde wijnhuizen als Château Pétrus in Pomerol en alle satellieten van Saint Emilion. Voor wie zin heeft is er een coole wandeling van een uurtje door de wijngaarden. Onderweg kun je lunchen bij Saint Genès - het wijncentrum van de Cotes de Castillon.

We eindigen de dag met een weer een masterclass - dit keer proeven wijnen die direct uit het vat komen en dus nog niet gebotteld zijn. Wat zijn de verschillen?

Deze avond is er een plekje voor je bij Champetre, een bekende wijnbar annex restaurant met geweldige 'fromages et charcuteries'.

Dag 4| Leven als een God in Frankrijk

Je leven als God in Frankrijk komt vandaag tot een eind. Tenminste deze reis komt aan zijn eind. Mocht je er nog een paar dagen aan willen plakken? Of wil je een aangrenzende regio ook ontdekken? Wij regelen het graag voor je!

Reserveren

Kies je datum

Prijs: € 490,00 p.p.

Boeken & Beschikbaarheid

Ontdek de prachtige wijnen en spijzen van Saint Emilion. Je logeert in een ruim appartement in het centrum van historisch Saint Emilion. Bij dit appartement, gelegen aan een autovrij straatje, heeft u eigen parkeergelegenheid. 


Deze reis (4 dagen en 3 nachten) boek je vanaf twee personen en met je eigen gezelschap. Prijs per persoon € 490,-

Voor vervoer ter plaatsen gebruik je de eigen auto. Op het vliegveld van Bordeaux zijn verschillende verhuurbedrijven te vinden.

€ 25,00 reserveringskosten (éénmalig per boeking).

 

De ingrediënten voor een topreis (inbegrepen)

 • Drie overnachtingen inclusief een Frans ontbijt
 • Masterclass/wijnproevrij over Saint Emilion
 • Bezoek 2 mooie Château’s met rondleiding en wijnproeverij
 • Driegangenlunch
 • Driegangendiner
 • Streekdiner Champetre met kaas en vleeswaren en mooie fles wijn.
 • Bezoek het rondliggende wijngebied met discoverytour.
 • Bezoek 1 Maison du Vin (Saint Emilion).
 • Stadswandeling en eventuele wijngaardwandeling.
 • Reisgids met plattegrondjes, diverse tips en topadresjes.

Alle genoemde ingrediënten zijn inclusief in de prijs. Dat geldt dus ook voor de toegangs- en entreegelden voor de activiteiten.

De hotelovernachtingen zijn inclusief toeristenbelasting.

 

Exclusief

 • Heen en terugreis en vervoer ter plaatse
 • 1 diner en 2 lunches. Wel kunnen we een reserving voor je plaatsen in een tof restaurant.
 • Eigen uitgaven, zoals extra drankjes of dure flessen wijn, tipgelden, etc.