0

Over Limburg

Limburg is de zuidelijkste provincie van Nederland en heeft over het algemeen in de zomer ook de hoogste temperaturen. Als je dus eens een weekendje weg wilt en een paar graden warmer wilt dan in bijvoorbeeld Friesland, dan moet je zeker een bezoek brengen aan zuid Limburg. De hoofdstad Maastricht mag je uiteraard niet missen, maar Limburg heeft meer te bieden. Bezoek de mergelgrotten, het drielandenpunt of maak een wandeling door één van de vele natuurgebieden. De culinaire liefhebber kan zijn hart ophalen in één van de vele restaurants in Limburg. Een culinaire wandeling behoort daarnaast ook tot de opties in de steden Maastricht, Valkenburg, Roermond en Venlo.

De rivieren de Maas en Roer hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de provincie en verschillende steden in het bijzonder. Roermond, gelegen aan de samenvloeiing van de Roer in de Maas, is bijvoorbeeld één van de Nederlandse Hanzesteden. Dit is tot op de dag van vandaag nog terug te vinden in de stad wanneer je hier door de straten wandelt. 

Een ander natuurverschijnsel dat erg belangrijk was voor Limburg, was het krijtgesteente dat hier te vinden is. In de volksmond heten de gangen die ontstaan zijn door het uitgraven van het kalksteen mergelgrotten, maar in feite is dit dus onjuist. Niettemin is een bezoek aan deze mergelgrotten een unieke ervaring. Boek een rondleiding en laat je tientallen meters onder de grond meevoeren door een complex gangenstelsel. Na een paar uur wandelen onder de grond krijg je trek, maar gelukkig kun je dan terecht in één van de vele restaurants van Limburg.

Wanneer je liever boven de grond blijft, kun je natuurlijk gaan winkelen in Maastricht. Deze hoofdstad van Limburg biedt je zowel een heleboel leuke winkels, als een schitterende binnenstad met prachtige gevels en oude panden. Al wandelend door de stad leer je zo Maastricht een beetje kennen. Maar waarom combineer je dit niet met een culinaire wandeling door de stad? In Maastricht, maar ook in Valkenburg, Roermond en Venlo, worden regelmatig culinaire wandelingen gehouden, waarbij je van restaurant naar restaurant wandelt in je eigen tempo. Je geniet dan niet alleen van de stad, maar ook van de verschillende gerechten en bijpassende wijnen die de restaurants serveren. Maak kennis met culinair Limburg in de beste restaurants!

Damianz

Dux

One*

Het Gesprek

ZINC wine & dine

Bubbles & Bites

NU Nautilus

Mr. Sammi Bistrobar

Kasteeltje Hattem

TOFF eten & drinken

Het Gerecht Roermond

Aruna Cuisine

Brasserie L'Orange

Brasserie Flo

Harbour Club

Le Virage

Nxt Door

Pakhoes

Rozemarijn

Mes Amis

Kruisherenrestaurant

Bouchon d'en Face

Le Bon Vivant

Touched

Café Nouveau

Restaurant Danyel

Café Louis

Meesters in Wijn

Oak 34

XO Winebar

Luif Aete en Drinke

Central

De Werf

Boca

Cabillaud

Brasserie Retro

De Loft 23

Brouwersplaats

Burgers en Beers

Da Pio

Hotel Voncken

Daelhemergroeve

De Haselderhof

Bij Roos

Perron21

Vino Vidi Vici

Ich en Dich

Meds

De Limbourg

Hotel MERICI

De Vief Heringe

Brasserie Mijn Streek

Kasteel TerWorm

Cucina del Mondo

Smaak en Vermaak Heerlen

La passione

Auberge de Rousch

Gewoon Chique

Grand Turquoise