0

Restaurants in Gelderland

Over Gelderland

Gelderland is met een oppervlakte van 5.136,51 km², de grootste provincie van Nederland. De bezoeker van deze provincie vindt hier dan ook veel verschillende mogelijkheden om zijn vrije tijd te besteden. Wandelen op de Veluwe, fietsen door het Land van Maas en Waal, shoppen in steden als Arnhem en Nijmegen en watersporten op de Mookerplas, het kan allemaal in de provincie Gelderland. Overigens kun je ook lekker eten in de restaurants van Gelderland. In een aantal steden wordt een stukje cultuur zelfs gecombineerd met goede restaurants: de culinaire wandeling. Genoeg redenen dus om Gelderland te bezoeken.

Het grootste aaneengesloten bos in Nederland is de Veluwe. In dit gebied vind je ook het nationaal Park de Hoge Veluwe, dat 5% van het gebied van de Veluwe beslaat. Hier vind je diverse landschappen terug, uiteraard een groot deel bos, maar ook heide en zandvlakten. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de ongerepte natuur. In het Nationaal Park de Hoge Veluwe staat ook het Kröller Muller museum, een museum voor moderne kunst. Als je dus een liefhebber bent van natuur en cultuur dan kun je hier je hart ophalen.

Maar Gelderland heeft nog veel meer te bieden dan alleen een schitterende natuur. Wanneer je dol bent op oude steden met mooie panden en schilderachtige straatjes, dan moet je zeker eens Zutphen of Doetinchem bezoeken. Je kunt hier heerlijk wandelen door de oude straatjes en de verschillende gevels bewonderen. In deze Hanzesteden van Gelderland zijn overigens ook een aantal prima restaurants voor lunch of diner gevestigd.

Dat kan ook in steden als Nijmegen en Arnhem die daarnaast ook de shopliefhebbers op hun wenken bedienen. Verschillende grotere winkelketens zijn hier gevestigd, waardoor je zeker zult slagen op je shopmissie. Maar in de kleinere straatjes vind je ook de vintage winkels en bijzonder shops, waar je unieke spullen vindt.

Uniek zijn ook de culinaire wandelingen te noemen die je kunt maken in Nijmegen, Arnhem en Hoog Soeren. Geniet van wat de verschillende restaurants in Gelderland aan heerlijkheden te bieden hebben, en maak kennis met de stad of in het geval van Hoog Soeren, de natuur. Zo verenig je een gezonde wandeling met een gezonde maaltijd. Een prima manier om Gelderland te leren kennen