Afgelopen maandag was het weer zover. De #culiperslunch2021.

Dit toffe spektakel in De Amsterdamse Kookfabriek mocht eindelijk weer plaatsvinden.
Dit vonden wij de leukste deelnemers, met de mooiste producten.

1. Ottolenghi Test Kitchen - Shelf love

Ottolenghi kan sinds het uitgeven van zijn eerste kookboek Ottolenghi in 2008 altijd rekenen op de nodige publiciteit wanneer er een nieuw kookboek uitkomt. En ook nu werd het kraampje van de uitgeverij Fontaine platgelopen door de uitgenodigde pers en bloggers.

Niet alleen was er hét nieuwste boek; OTK Ottolenghi Test Kitchen, maar ook een bijpassend 'limited edition' tasje. Binnenkort meer over dit prachtig vormgegeven boek vol simpele recepten voor elke dag.
Kun je niet langer wachten?

Bestel hem dan hier.

2. Lokalist

De Lokalist gaat samen met lokale ambachtelijke foodondernemers van Nederland de strijd aan tegen de grote supermarktketens. Op hun website bestel je online bij je favoriete ambachtelijke slager, gespecialiseerde groenteman en bio melkboer je boodschappen. De Lokalist verzamelt 's ochtends je producten zó van de visafslag, boerderij of winkel en bezorgt ze dezelfde dag supervers en in één keer bij je thuis.

Hele mooie Nederlandse producten zijn dus voor iedereen beschikbaar én je betaalt een eerlijke prijs voor je boodschappen.

Wil je het een keer proberen? Je krijgt als nieuwe klant van De Lokalist € 10 korting op je boodschappen met de code ONTDEK én in de maand oktober gratis bezorging door heel Nederland.

Klik hier om het direct te proberen.


3. Cultcha

Deze unieke kombucha - deze keer artisanal gemaakt met enkel de beste ingrediënten - wordt gemaakt in de eerste microbrouwerij in Amsterdam. Eigenaresse Labe is een inspiratie. Zij verzorgt deze fijne gefermenteerde prachtige drank boordevol vitamine, aminozuren, enzymen en antioxidanten. Waanzinnig mooi vormgegeven, maar belangrijker, heel erg lekker. Vooral de coconut-kaffir versie.
Get it now!

kombucha van cultcha

4. Croatian Grapes.com

Mario en Diederik zijn mannen met een missie en ze timmeren stevig aan de weg. Niet echt lastig met zo'n mooi product, denk ik. Dat de wijnen uit Kroatië echt de moeite waard zijn, wist ik al. Dat ze ook heel goed met kaas (waarover hieronder meer) combineren heb ik afgelopen maandag ontdekt.
Anyway, wees een echte #earlywineadopter, hier moet je zijn voor fantastische wijnen uit een bijzonder en heel puur wijngebied.

5. l'Amuse

De kaas van Betty heeft voor veel (oud) horeca mensen geen introductie nodig. Ook als je geen horeca achtergrond hebt, heb je vast een keer kaas van Betty gegeten. Want deze dame brengt al jarenlang 'haar' kazen naar de betere restaurants van Nederland.
Voor deze editie van de #culiperslunch paired ze met de mannen van Croatiangrapes.com wat resulteert in een waanzinnige kaas-wijn beleving.

Voor €25 kun je dit wijn-kaasfeest zelf ook beleven.Tot volgende jaar en bedankt voor de #uitnodiging!