WijnSpijs Restaurant Van Het Jaar 2020 | Nummer 7 Danyel

WijnSpijs
WijnSpijs

Restaurant Danyel in Maastricht staat op nummer 7 in onze lijst van Beste WijnSpijs Restaurants van Nederland! 

 

Danyel

Danyel | Nummer 7

De francofiele ouders van deze restauranteigenaar, hebben uiteindelijk hun favoriete platen moeten meenemen, om de ambtenaar van de burgerlijke stand te overtuigen. Maar het mocht, Danyel – vernoemd naar de beroemde Franse chansonnier Danyel Gérard – is een feit..

Danyel is erfelijk belast met die liefde voor het Franse leven, ‘Joie de Vivre’, noemt hij het zelf. Wanneer Danyel besluit om een restaurant te openen is de keus voor een klassiek Frans restaurant snel gemaakt.

 
Nog maar...
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

en dan weten we wie het Allerbeste WijnSpijs Restaurant van 2020 is!

Wanneer men in Maastricht aankomt, gaat er een zekering aan. Het leven is hier anders. Mensen willen genieten en verwend worden. Daar kook ik graag voor.

Danyel van den Bongard

Lekker lang tafelen

Op de wijnkaart van Danyel’s vrouw, Mariska, vind je dan ook voornamelijk Franse wijnen. Zeker 60% komt uit hun favoriete land, aangevuld met andere klassieke wijnlanden als Spanje en Italië.

Danyel wisselt zijn menu’s vaak. Het ‘carte blanche’ menu – besteld door 90% van alle gasten – wisselt zelfs maandelijks. Dit menu waarin het team de vrije hand krijgt, wordt ingevuld met de favoriete gerechten en wijnen van de crew.

Wanneer ik je vertel dat Danyel zijn inspiratie haalt uit de seizoenen, en een grote liefde heeft voor zwezerik, kreeft, oesters, kaviaar en ganzenlever, hoef jij natuurlijk niet lang na te denken welk menu je neemt.

Danyel is ook bij Michelin opgevallen. Ze serveren ook een zeer betaalbaar Bib Gourmand menu. 

Wat je ook bestelt, eten bij Danyel is een avondvullend programma. Lekker lang tafelen (‘graag zonder telefoon’) en genieten van de kunde van Mariska en Danyel, in dit familiebedrijf in Maastricht.

De scores

Spijs

Wijn

Gemiddelde

4.9/5
4.6/5
4.6/5

Wat werd er geserveerd?

Met liefde bereid buikspek van het Duroc varken, 3 dagen gegaard, ballotine van ganzenlever. Een feestje voor het oog eén voor de maag. 

De wijn die bij dit gerecht werd geschonken is Choux Croute – Gewürztraminer. Dit is een heel lichtzoete, zachte en elegante wijn. Past perfect bij het gerecht dus. 

Geweldig restaurant..alles klopt hier gewoon.. en wat een fijne enthousiaste chef..hij heeft echt hart voor zijn zaak en het vak... steekt met kop en schouders boven de rest uit

- WijnSpijs Wandelaar

Ontdek Danyel op Instagram

De Instagram van Danyel is een vrolijke en bonte verzameling van allerlei foto’s.

Van waanzinnige foto’s van de meest heerlijke gerechten tot aanbiedingen.

Volg ze en weet als eerste van speciale menu’s. Of wanneer er bijzondere ingrediënten in huis zijn gehaald door chef Danyel. 

Witte wijn

Deze wijn ontving alle lof

Deze witte wijn uit de Elzas, Le Secret de Sud  – Gewürztraminer, Choux Croute past perfect bij de kookstijl van Danyel. 

De lichtzoete stijl is natuurlijk een klassieke combinatie met de lever. Samen met het smaakvolle en gerijpte varkensvlees een schot in de roos. 

Ontdek prachtig Danyel. Boek hier je Walking Dinner of de volgende WijnSpijs Wandeling in Maastricht!

Contact
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?