De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Ruim 25.000 wandelaars liepen in 2018 een WijnSpijs Wandeling in een van de 111 evenementen. Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn uit meer dan 660 restaurants de beste 10 van 2018 gekozen.

Op nummer 8 |Buiten eten + drinken uit Gouda

Buiten eten + drinken is een restaurant in Gouda. Zij doen al 25 jaar wat zij het liefste doen: in de pannen roeren, lekker eten bereiden en de gasten een gezellige avond bezorgen. Met deze instelling zijn zij voor de tweede keer op rij, achtste geworden van alle WijnSpijs restaurants, chapeau! Hoe dit restaurant zo goed en constant kan blijven? Wij hebben eigenaar André Hemerik de hemd van het lijf gevraagd om daarachter te komen!

Interview met André

Wie ben jij?
Ik ben André. Ik hou van het leven en alles wat daarbij hoort. Vanaf mijn 20ste ben ik werkzaam in de horeca en dit jaar ben ik 32 jaar zelfstandig ondernemer waarvan de laatste 25 jaar als chefkok en eigenaar van Buiten eten + drinken.

Waar kom je vandaan?
Ik ben een geboren en getogen Gouwenaar. Op de markt ook nog, dus erger wordt het niet…

Wat is je favoriete keuken en gerecht?
Zo dan……nou ik kan wel zeggen dat ik een alleseter ben, eigenlijk heb ik dus geen favoriete keuken. Mediterraan, Aziatisch, Scandinavisch, ik lust het allemaal erg graag, mits goed klaar gemaakt. Als je naar mijn favoriete gerecht vraagt, of beter gezegd, wat ik het liefste nog eens zou willen eten, dan zeg ik toch het balletje gehakt van mijn oma, met botersla, kruimige aardappeltjes en haar heerlijke jus.

Wat serveerde je tijdens de WijnSpijs Wandeling?
Duo van Iers weiderund: rosé gebakken bavette en langzaam gegaarde sukade met rozemarijnjus. Met daarbij een mooie Italiaanse wijn van Antinori uit Toscane.

Waarom heb je daarvoor gekozen?
Het zijn mooie smaken die passen bij de tijd van het jaar en ze zijn een goede afspiegeling van onze keuken: eerlijke producten van dieren die het goede leven gekend hebben. We hebben voor de Antinori gekozen, omdat deze zowel het gerecht optilt als dat hij er zelf fijner van wordt.

Gerecht van Buiten eten en drinken

Hoe maak je er een topdag van? Zijn er speciale dingen die je met je team bespreekt van tevoren?
Wij bespreken iedere dag, voordat we beginnen, de gerechten en de wijnen door. Met een leuk team die er zin in heeft, maak je er zo een topdag van. Tijdens de WijnSpijs wandeling krijg je altijd leuke mensen binnen die zonder woorden zeggen: ‘nou kom maar op, wij zijn benieuwd’. En dat is een cadeautje.

Wat maakt jouw restaurant bijzonder?
Mijn mensen en hun liefde voor mensen, het vak en mooie producten.

Wil je een keer bij dit restaurant eten? Dat snappen we!
Buiten eten+drinken
Oosthaven 23a
2801 PC Gouda
0182 524 884

Wil je ook een keer meelopen met een WijnSpijs Wandeling? Klik hier voor de beschikbare steden en data!