Death’s Door Gin bestaat al sinds 2006 en onderscheidt zich om meerdere vlakken in de inmiddels zeer verzadigde gin markt. Moet je voor deze gin een plekje vrijmaken op je bar? Wij vinden van wel. Deze gin verdient zeker even je aandacht.

Want elke dorpskroeg heeft vandaag meerdere merken op de plank heeft staan, en gin is niet meer weg te denken van de drankenkaart of uit het schap. Nog belangrijker om je te onderscheiden dus en dat doet dit merk dan ook.


Een van de beste gins ooit gemaakt

The Gin Foundry US

Death's Door Gin

Death's Door, die naam klinkt behoorlijk intimiderend, maar dit ambachtelijke merk gin is als een van de weinige in Amerika geen onderdeel van een groot bedrijf met meerdere dranken in het porfolio. Dit merk is in familiebezit.

De naam herdenkt de passage van water voor de kust van Wisconsin. Deze zogeheten “zeestraat” staat bekend als één van de gevaarlijkste van Amerika, waar vroeger vele matrozen hun leven zijn verloren bij het oversteken van de straat. De moedigheid van de matrozen leeft verder in de gin. Een deel van de jeneverbessen waar Death’s Door Gin meer gemaakt is, komt dan ook van het eiland dat grenst aan de zeestraat.

Goed verhaal natuurlijk, maar we zijn hier niet voor een mooi marketing verhaal, maar voor de smaak. Wij zijn niet de enige die deze ambachtelijke gin kunnen waarderen.

Prijswinnaar

Death's Gin heeft een aantal zeer mooie prijzen en titels in ontvangst mogen nemen. Zo ontvingen ze in 2020 bij de USA Spirits Competition maar liefst 90 van de 100 punten voor de combinatie van kwaliteit, waarde en verpakking. The Gin Foundry USA noemde het “één van de beste Amerikaanse gins ooit gemaakt”. En het toonaangevende Wine Enthusiast gaf 93 van de 100 punten.

Je snapt dat wij graag een plekje voor deze gin vrij maken. Je kunt hem puur, met tonic (+ sinaasappel en munt) en door het hoge alcoholpercentage ook super in verschillende cocktailrecepten gebruiken.

Bestellen? Cane & Grain heeft hem in huis.