Deze 7 vega(n) foodbloggers helpen jou om minder vlees te eten!

Ben je tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geïnspireerd om minder vlees te eten, of zelfs de omslag te maken naar een vegetarische of veganistische lifestyle? Dan zijn tips op dit gebied vast welkom. In dit artikel deel ik de 7 leukste vegetarische bloggers die je op weg helpen!

1. De Hippe Vegetariër

Isabel Boerdam is de initiatiefneemster achter de Nationale Week Zonder Vlees, zij zorgde in 2018 dat deze week voor het eerst tot stand kwam. Sinds 2013 zorgt zij voor inspiratie op gebied van vegetarisch en bewust eten met haar platform De Hippe Vegetariër. Ook schreef zij het boek ‘Vegabijbel’, waarin je alle denkbare mogelijkheden van de vegetarische keuken ontdekt.

De Hippe Vegetariër
Amsterdam

2. Lisa Goes Vegan

Lisa Goes Vegan is begonnen toen Lisa haar reis naar een veganistische levenswijze op social media ging delen. Met haar blog wil zij anderen inspireren om hetzelfde te doen en deelt ze vegan hotspots over de hele wereld, geweldige recepten en nieuwe vegan ontdekkingen! 

Inmiddels heeft Lisa haar weg in veganisme helemaal gevonden en zelfs twee kookboeken op haar naam staan. 

Lisa Goes Vegan
Amsterdam

3. De Groene Meisjes

Merel neemt je via haar blog De Groene Meisjes mee, in een duurzame en bewuste levenswijze. Ze schrijft over alles wat hier mee te maken heeft zoals vega(n) eten, duurzaam reizen en groen denken! Ze wil hiermee laten zien dat er juist veel mogelijkheden zijn in deze levensstijl, in plaats van wat er allemaal niet meer kan. Duurzaam leven is hip en leuk!

De Groene Meisjes
Rotterdam

4. Foodness.nl

Foodness.nl is een online platform voor gezond eten en leven. Claartje deelt op het blog recepten met vlees en vis, maar schrijft ook over vega en vegan recepten en over een groene en fitte lifestyle. Op deze manier helpt ze je een weg te vinden in wat je lichaam nodig heeft, omdat het soms lastig kan zijn in deze tijd waarin iedere health goeroe een ander advies geeft!

Foodness.nl
Amsterdam

5. The Green Happiness

Merel en Tessa hebben elkaar leren kennen tijdens hun opleiding voeding en dietetiek. Op het blog delen ze plant-based recepten en schrijven ze over een gezonde en duurzame levensstijl. Ze willen je inspireren om bewuster om te gaan met voeding en je daardoor energieker en gelukkiger te laten voelen. 

The Green Happiness
Amsterdam

6. Pick Up Limes

Sadia is een Canadese foodie, maar woont tegenwoordig in Nederland. Via haar blog Pick Up Limes deelt ze veganistische recepten en manieren om eenvoudig plant-based te eten.

Met haar achtergrond als diëtiste kun je ook advies verwachten op gebied van sport, gewichtsbeheersing en spijsvertering! Ook leuk, op YouTube deelt ze regelmatig video’s over recepten en wat ze op een dag eet.

Pick Up Limes
Eindhoven

7. Wat eet je dan wel?

Suzanne blogt al sinds 2013 over vegetarische en veganistische gerechten. In haar blog geeft ze antwoord op de vraag die veel vegetariërs en vegans krijgen, wat eet je dan wel? 

Op het blog vind je recepten van koeken en taart tot sauzen en spreads. Suzanne geeft ook tips over vegetarisch en vegan eten buiten de deur. Met verschillende foodblog awards op haar naam, is dit er zeker een om in de gaten te houden! 

Wat eet je dan wel?
Rotterdam