Depot Boijmans Van Beuningen is waar alle kunst van museum Boijmans van Beuningen wordt geconserveerd, en gerestaureerd. Dat is nu allemaal te zien voor publiek in een spectaculair mooi gebouw ter waarde van meer dan 92 miljoen, midden in Rotterdam.

Op het dak van de spiegelbol bevindt zich niet alleen een prijswinnend dakbos met 75 bomen, maar deze nieuwe landmark in het toch al prachtige skyline van de havenstad, herbergt ook een nieuw restaurant onder leiding van de bekende Rotterdamse Chef Jim de Jong. Wij mochten vast een kijkje nemen in het restaurant. Dat nog niet helemaal af was.

restaurant renilde rotterdam

Renilde is geopend!

Op de zesde verdieping, op een hoogte van 34,5 meter, heb je niet alleen waanzinnig uitzicht over prachtig Rotterdam. Je kunt hier vanaf 6 november ook eten en/of drinken in het nieuwe restaurant Renilde ontworpen door Ontwerpbureau Concrete Amsterdam.

De zaak met 120 zitplaatsen en een evenementen ruimte is na sluitingstijd van het depot ook geopend voor restaurantgasten. Maar je mag zeker ook langskomen voor een drankje. In de zomer neem je natuurlijk plek tussen het groen om te dineren in het dakbos.

Met de lunch probeert de chef zeker ook het museumpubliek te bekoren en er is altijd iets herkenbaars te vinden, maar dan wel met de beste ingrediënten, zegt Jim. Tijdens diner zal het er spannender aan toe gaan. Wat precies dat is nog niet helemaal duidelijk. Wel dat je minimaal een 3 tot 5 gangenmenu kunt verwachten. En ook natuurwijnen zullen te vinden zijn op de wijnkaart.

Chef Jim de Jong

Chef Jim de Jong is bekend van Restaurant De Jong dat hij dit jaar verkocht. Eerder werkte hij onder Robert Kranenborg in Le Cirque in Den Haag en in het Franse Montepellier bij Jardin De Sens**. In 2019 werd hij nog uitgeroepen tot Jonge Topchef van het Jaar door Gault Millau. Onze verwachtingen voor het nieuwe restaurant zijn dan ook hoog gespannen.

stefan restaurant renilde rotterdam
Stefan Leatemia - Hoofd HorecaOver Depot Boijmans

Depot Boijmans is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Je kunt verdeeld over zes verdiepingen meer dan 151.000 verzamelde kunstwerken zien, die in de afgelopen 172 jaar werden verzameld. Naast deze bijzondere kunstwerken kun je dus ook zien hoe het beheer en onderhoud van deze stukken in zijn werk gaat.

Meer over Restaurant Renilde lees je in onze restaurantgids.