Uit Eten 2.0

Zit jij ook wel eens te twijfelen in welk restaurant je nu weer zal gaan eten? Of ga je naar een vreemde stad en heb je geen idee wat een leuk restaurant is? Dan is de Walking Dinner van WijnSpijs echt iets voor jou!

Op deze manier ontdek je nieuwe restaurants in je eigen stad! Of je kunt een vreemde stad verkennen én culinair eten & drinken ineen. Ik vind het ideaal.

De test!

Ik dook samen met mijn vriend Utrecht in en reserveerde een Walking Dinner met drie gangen. We komen er wel eens vaker, maar we hebben eigenlijk geen idee wat nou echt leuke tentjes zijn. Dit was dus een uitkomst.

Reserveren

Wanneer je online via WijnSpijs.nl je reservering maakt, zie je gelijk hoeveel restaurants meedoen. Vervolgens kies je zelf in welk restaurant jij je hoofd-, voor- en nagerecht wil eten. Super handig, je ziet gelijk wat de loopafstand tussen de restaurants is. Handig als je slecht ter been bent of calorieën en stappen wilt tellen. Werk je tussen die prachtige gerechtjes toch weer wat weg. 😉

Walking Dinner

Voorgerecht – Vis & Meer

Makreelmousse, coquille en tonijn | Sauvignon Blanc en Verdejo

Het voorgerecht namen wij bij Vis & Meer. Een verrassing bij binnenkomst! We kwamen door een ienieminie-straatje, maar uiteindelijk bleek de zaak heel ruim! De sommelier was erg vriendelijk en we werden verwend met een heerlijk voorgerecht van makreelmousse, coquille en een tonijntartaartje. De wijn van sauvignon blanc en verdejo, paste er precies bij! One down, two to go: de toon was gezet!

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je moeten haasten. Je hebt genoeg tijd om elke gang op een rustig tempo te proeven en nog even na te praten voordat je weer aan de wandel kan.

Restaurant-Vis-en-Meer

Hoofdgerecht – Stadkasteel Oudaen

Op naar het hoofdgerecht! Op naar Stadkasteel Oudaen! Een prachtig oud pand, met bovenin een geweldige eetzaal, en een fantastisch uitzicht op de Oude Gracht.
Omdat mijn vriend geen vlees eet, kregen wij elk een apart gerecht – en dus ook allebei een andere wijn. Heel attent. Ook deze keer was het een gouden combinatie – en werd er tussendoor nog even wat bijgeschonken. Douze point!

Restaurant-Oudaen

Dessert – Keuken Restaurant & Deli

Perziken | Muscat

Vervolgens een verfrissende wandeling naar ons toetje! Bij Keuken – Restaurant & Deli werden wij blij gemaakt met gebrande perziken, kokoscrème en chocolade. Erbij een fris zoete Muscat de Rivesaltes.

In deze hippe zaak zit je letterlijk midden in de keuken. Heel leuk om te zien! Met dikke buiken hebben we dan ook besloten om hier nog even na te zitten met een espresso en huisgemaakte limoncello. Genoeg te zien!

Utrecht-Keuken-Deli

Succes!

Ik vond mijn Walking Dinner ontgroening een regelrecht succes. Ik kan niet wachten om dit ook in andere steden te gaan doen.

Het is leuk met vrienden, je vriend(in), je familie of juist als eerste date (meer dan genoeg om over te praten, en je kunt tussendoor even wandelen zodat er misschien wat minder ongemakkelijke stiltes aan tafel zullen vallen). Mocht je aan één glas niet genoeg hebben bij je gang, dan kun je gerust bijbestellen in het restaurant. Die extra drankjes moet je, voordat je gaat, dan natuurlijk nog wel even afrekenen.

Walking Dinner, hoe werkt het verder?

 1. Simpel. Dit is de website waar je heen moet!
 2. Kies de gewenste datum en tijd voor je WijnSpijs Walking Dinner.
 3. Je kiest hoeveel gangen je zou willen (drie of vier) en of je er een bijpassende wijn bij wilt. (Geloof me, dat wil je!)
 4. Je maakt een keuze uit de geselecteerde WijnSpijs restaurants voor je voorgerecht.
 5. Op deze manier maak je ook je keuze voor het hoofdgerecht en dessert.
 6. De site rekent direct de wandelroute en bijpassende wandeltijd voor je uit!
 7. Reken af en de reservering staat direct in je mailbox!
 8. Dat wordt genieten.
WijnDummy

 De Kosten

 • Walking Dinner  3-gangen € 45 ,- pp | Wijnarrangement €15,-
 • Walking Dinner 4 gangen € 57,50 pp | Wijnarrangement €20,-
 • Reserveren?