Dus jij wilt een blender kopen. Nee: jij wilt de BESTE blender kopen! Begrijpelijk, want voor verse sapjes gaat niemand met een beetje gezond verstand nog naar de supermarkt. Veel te duur en bovendien boordevol toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen. Bah.

Nee, als echte smoothie liefhebber duik jij binnenkort naar binnen bij je bio-groenteboer en haal een boel verse, rijpe en sappige stukken fruit & groenten . Naar huis joggen, alles in de blender werpen (yoghurt of ijsblokjes optioneel), en met 1 druk op de knop bevat jouw splinter nieuwe blender een gezond prakkie die de naam smoothie met trots mag dragen.

In een tijd waarin gezond en biologisch eten en drinken steeds belangrijker zijn, zijn (smoothie) blenders niet meer weg te denken uit de keuken. Hartstikke leuk en lekker natuurlijk, maar wat is nou precies een goede blender? Aan welke eisen moet je nieuwe 'smoothie-fabriek' allemaal voldoen?


Op ieder blender past een dekseltje. Het antwoord op alle bovenstaande vragen is persoonlijk, maar uit onze tests en de ervaringen van je mede-blendergebruikers hebben we een goed beeld gekregen van de ideale blender.

Het kiezen van de beste blender is makkelijk!

Om je de moeite van al het vergelijken te besparen hebben wij alvast een keuze gemaakt van de beste blenders per categorie:
De beste blender wat betreft prijs/kwaliteit, de beste professionele blender, de beste goedkope blender en de beste mini blender.

Beste Blender Kopen 2018 Top 4:

 BlenderVermogenBlender inhoudBlenderkan Materiaal
Check
Prijs
#1 Philips Avance HR2195/00700 Watt2 LiterGlas
Check
Prijs
#2 SOLIS Extreme Power2200 Watt2 LiterTritan
Check
Prijs
#3 Philips Daily HR2872/00350 Watt0,6 LiterABS plastic
Check
Prijs
#4 Esperanza Pina Colada400 Watt1,5 LiterKunststof

Blender kopen, waar moet ik op letten?

Je kunt je geld maar één keer uitgeven. En een blender kopen is een investering doen. Logisch dat je je oriënteert! Maar door al die blenders zie jij het smoothiebos niet meer. Blenders zijn er namelijk in belachelijk veel soorten en maten: je hebt blenders met een grote ​​​​of een kleine schaal, met een mengkom van plastic, glas of RVS, verschillende draaivermogens en standen. Om gek van te worden.

Maar niet gevreesd. We zijn voor je de documentatie ingedoken, hebben alles gelezen, getest en geblend en de belangrijkste punten op een rijtje gezet:

 • De inhoud van de blenderkan
 • Is de blenderkan van glas of van plastic?
 • Is de blender makkelijk in elkaar te zetten en weer uit elkaar te halen?
 • Zijn de onderdelen makkelijk schoon te maken?
 • Heeft de blender voldoende vermogen?
 • Kun je het vermogen zelf aanpassen? En hoe nauwkeurig?
 • Is het snoer lang genoeg?
 • Wat is het energieverbruik van de blender?
 • Nee, we zijn het niet vergeten: de prijs van de blender. Wat kost de blender?
 • En 'last-but-not-least: look and feel van de blender, ziet de blender er mooi uit?

De ideale blender: 10 punten

1. Inhoud van je blender

De ideale blender voor huis-, tuin- en keukengebruik heeft een blenderkan van minimaal 1,8 liter.

2. Blenderkan: glas of plastic?

De blenderkan is bij voorkeur van glas. Plastic krijgt namelijk na verloop van tijd een onaangename kalkafzetting. Bovendien is glas veel beter bestand tegen `hardere` materialen zoals ijsblokjes en harde stukken fruit.

3. Blendermonteergemak

Natuurlijk moet je de verschillende onderdelen, zoals het mes, de schaal en het deksel makkelijk kunnen bevestigen, weer uit elkaar kunnen halen en schoon kunnen maken.

4. Schoonmaakgemak

De meest relaxte keus is een blender waarvan alle onderdelen vaatwasserbestendig zijn. Let wel: het mes kun je altijd beter met de hand schoonmaken! Anders wordt ‘ie bot. Heb je geen vaatwasser? Check dan of je het mes makkelijk kan monteren. Anders is het schoonmaken een drama!

5. Vermogen van je blender

Een goede blender heeft een vermogen van tenminste 700 watt: je moet je ingrediënten met gemak kunnen vermalen. Meer mag natuurlijk, maar is niet per se noodzakelijk. Meer vermogen betekent vaak ook meer lawaai!

6. Zelf vermogen regelen

Dit is erg persoonlijk. Ik doe aan ochtendsmoothies en wil dan natuurlijk niet mijn lieflijk snurkende wederhelft wakker blenderen. Daarom wil ik het vermogen kunnen regelen. Maar echt belangrijk is het verder niet. Als de inhoud van je blenderkan maar kapot gaat toch?

7. Lengte van het blendersnoer

Natuurlijk persoonlijk: ben je van plan om de hele dag blenderend door je keuken te sjouwen en wil je geen seconde blendplezier missen? Muy importante. Heb je een makkelijke keuken, waar je hakselmachine op 1 plek staat te shinen, vlak naast je stopcontact? Minder importante.

8. Energieverbruik

Smoothiedrinkers zoals wij zijn natuurbewust. Dat spreekt voor zich. We hebben niet voor niets gekozen voor vloeibaar voedselmakers, om onze ‘footprint’ zo klein en efficient mogelijk te hebben. Een blender die op diesel werkt zul je niet zo snel op ons groene aanrecht tegenkomen. Nee nee. Wij doen alleen aan ‘A’-labels. Toch?

9. Prijs

De gouden regel is dat je blender maximaal 5% van je nettosalaris mag kosten. Meer is onverstandig, minder kan de duurdere groenten niet aan die je koopt als welgesteld persoon. Nee, geintje. Ligt aan je budget natuurlijk. Om maar even een cliché in de mix te gooien (ba dum, tsss): goedkoop is duurkoop!                               

10. Looks

Ga je voor Gucci-chique en neem je een blender met een gouden randje? Of is de houtprint een betere match met je natuurhouten aanrecht? Eerlijk is eerlijk: heel veel verschil zit er niet in. De kleur van het onderstel en de deksel verschilt per model, sommige blenders zijn wat slanker, andere lijken meer op een rechtopstaande Volvo. Whatever rocks your boat baby…


Ok: dit waren de blenderbasics. Op basis van deze specs hebben we een shortlist gemaakt van de blenders die je als cadeau voor je schoonvader zou mogen overwegen: wordt het een professionele blender? Of geef je een mini blender aan de beste man?

1. De beste blender (prijs/kwaliteit)
Philips Avance HR2195/00

Oké. De eisen zijn duidelijk: :

 1. Glazen mengkom
 2. Minimum vermogen: 700 watt 
 3. Tenminste 1,8 liter inhoud 
 4. en natuurlijk: niet te duur.

Er is 1 onbetwiste winnaar! De Phillips Avance HR! Hoewel het nog steeds een behoorlijk bedrag is, krijg je heel veel blender voor je zuurverdiende euro’s.


Onze beoordeling:

De Beste Blender

We gaan niet alles van de Phillips Avance behandelen, maar houden het bij het onderscheidend vermogen van deze blender.

Allereerst: de kan

Het moge duidelijk zijn dat we altijd stemmen voor een glazen kan. En die heeft de Avance. Dat niet alleen: de blenderkan is gemaakt van krasbestendig glas. Hij blijft dus mooi, én kan in de vaatwasser. Wat ons betreft een vereiste.

De inhoud van de kan is 2 liter. Perfect formaat, want je houdt na het blendgeweld zo’n 1,5 liter sap over. Genoeg om in 1 sessie je weekvoorraad smoothies en sappies te draaien.

Het enige nadeel van een grote glazen kan is het gewicht. Best zwaar, dus niet geschikt voor kids. Maar aan de andere kant, apparaten met scherpe messen die op hoge snelheid ronddraaien zijn nooit echt geschikt voor kids.

Philips Avance HR2095:90 blender kopen

De inhoud van de kan matcht perfect met het vermogen van de Avance. De twee liter biedt voldoende ruimte om in één keer zes smoothies in elkaar te draaien. Dat is waarschijnlijk genoeg om je hele gezin van vers fruitsap te voorzien. Ook met verjaardagen en op feestjes zul je veel plezier hebben van de grotere inhoud van deze blender. Daarnaast hoef je ook niet al te moeilijk te doen met je fruit. Je gooit gewoon alles er in omdat je toch wel genoeg inhoud hebt. Wel zo makkelijk.

Het vermogen van de Philips Avance HR2195/00

Philips Avance HR2095:90 vermogen

Het vermogen is met 900 Watt precies genoeg. Er zijn genoeg machines op de markt uit hetzelfde segment met veel meer vermogen. Daar betaal je voor, maar je hebt het niet nodig. Met 900 Watt pureer je die 2 liter kan met fruit in no-time naar smoothie-heaven. Sterker nog, de Avance is de beste blender voor smoothies die je kan hebben. Waarom? Dat verklappen we een stukje verder ;).                               

Phillips heeft ervoor gezorgd dat je optimaal gebruik kan maken van het vermogen. Zo kun je de blender op 15(!) verschillende snelheden laten draaien, al naar gelang wat er in je blender zit. De aan- en uit knop zit geïntegreerd in deze draaiknop, dus je gaat van 0 naar 100 in een handomdraai.

Maar waarom is de Avance nou de beste smoothie blender? Nou…er zit een smoothiestand op! Een voorgeprogrammeerd blendprogramma, voor de ideale smoothieblend. Perfect toch? Bijna perfect. Er is nog meer, keep reading!

Extra features

Als je net zo’n gadgetfreak bent als wij, zijn de extra’s belangrijk. Erg belangrijk. En de Phillips Avance voorziet ruim!

Allereerst: de ijscrusher. Een beetje blenderaar gebruikt zijn hakselmasjien ook voor cocktails, ijskoffie of milkshakes. En dan heb je crushed ice nodig. De gemiddelde sterveling als jij en ik die een Amerikaanse Koelkast (ja, met hoofdletters) ontbeert, is dit dé uitkomst.

Warmtebestendig. Belangrijk. Want de echte pro pureert zijn soep. Of pastasaus. Lekker romig namelijk. En omdat een thermoblender net even stapje verder is en alleen in sterrenkeukens gevonden wordt, is dit de beste uitkomst. Handig: Phillips doet er een pannenlikker bij (zo’n spateltje, weet je wel?).

En dan. De klap op de vuurpijl. Dit was voor ons ‘Dat Wat De Doorslag Gaf’ (ja, weer hoofdletter). De Phillips Avance HR2095/90 heeft, *tromgeroffel*, een schoonmaakprogramma! Hemels! Je gooit wat water en de Dreft van jouw voorkeur (wij hebben citroen) in de kan. En met 1 druk op de knop draait je grote blender vriend zichzelf schoon. Wat is liefde…

Quiet Mode

Voor als je de eerste van het huishouden bent en je in alle eenzame rust van je ochtend smoothie wilt genieten. Hoe relaxed is het als je kan blenderen zonder de kinderen wakker te maken. Goud! Thanks Phillips!

Prijs

De centjes maken natuurlijk uit. En dat is waarom deze blender de beste prijs/kwaliteit heeft. Je las het al: er is bespaard op overbodig vermogen waardoor deze jongeman betaalbaar blijft.

Voordelen:

 • Glazen kan met grote inhoud
 • Voldoende vermogen
 • Schoonmaakprogramma
 • "Quiet Mode"
 • IJscrusher
 • Speciaal smoothieprogramma

Nadelen:

 • Glazen maatbeker kan te zwaar worden

Conclusie

De Philips Avance verdient zonder twijfel het predikaat beste koop. Hierbij geeft de factor prijs/kwaliteit de doorslag! Er is weinig mis met deze machine, en dan hebben we het ook over de prijs.


Met de Avance kun je grote hoeveelheden fruit verwerken, precies op de manier zoals jij het zelf wilt. De machine is niet superluxe, maar biedt wel een aardige hoeveelheid extra opties die ook echt waarde toevoegen.


 Ook het schoonmaken gaat erg makkelijk. Alles bij elkaar is de Avance in ieder geval voor ons de ideale smoothie blender. Dus moet je deze blender kopen? Volgens ons een dikke ja voor de Philips Avance!

2. De beste professionele blender
SOLIS Extreme Power Blender Pro - Type – 8321

Als het op de prijs aankomt zijn blenders net als auto's. Ze rijden allemaal, maar de verscheidenheid in luxe en prijs is enorm. Je koopt al een simpele blender voor slechts 25 euro. Een professionele blender heeft echter geen prijsgrens. Je kunt met enige moeite een exemplaar vinden van 5.000 euro of meer.

Uiteraard is dit voor vrijwel niemand een serieuze optie en dus hebben we ons beperkt tot de Solis Extreme Power Blender. Ook al een behoorlijk professioneel apparaat, met een behoorlijk prijskaartje, maar in ieder geval wel eentje die voor de meeste mensen nog te betalen is. De Power Blender koop je al voor "slechts" 700 euro. Uiteraard waren wij erg nieuwsgierig naar wat voor fantastische blender je voor dat geld krijgt.

SOLIS Extreme Power Blender Pro

Onze beoordeling

Dat is zeker niet niks. Wil je als producent je blender het predikaat "power blender" meegegeven, dan moet je natuurlijk wel zorgen dat je machine het nodige in huis heeft. Dat hebben ze bij Solis zeker goed gedaan. Deze machine is een werkelijk blendmonster met een erg hoog vermogen van 2200 watt. Daarmee hak je werkelijk ieder stuk groente of fruit in minuscule stukjes nog voordat je "smoothie" hebt gezegd 🙂

Bovendien kan deze machine natuurlijk nog veel meer dan alleen fruit tot poeier vermalen. Hij kan ook hakken, pureren, roeren, mixen en mengen. Een vrijwel complete keukenmachine dus. De echt leuke extra's van de Solis zitten overigens in de speciale programma's. Maar daarover straks meer.

De blenderkan

Eerst maar eens de kan waarin al dit geweld plaats vindt. Zoals eerder beschreven kun je bij vrijwel alle blenders kiezen tussen glas en plastic. Uiteraard vonden ze beide opties bij Solis niet goed genoeg en te goedkoop, dus creëerden zij een exemplaar van tritan. De kans is groot dat je nu geen flauw benul hebt wat dit voor materiaal is. Om precies te zijn is het een legering, een samensmelting van meerdere materialen waardoor een speciaal soort glas ontstaat. Tritan is krasbestendig en sterker dan normaal glas. Het is als het ware een soort van superglas, waar je gerust een kilo ijsblokjes van -30 graden celcius in kunt gooien, ze vervolgens tot pulp kunt vermalen, zonder dat er een krasje is te zien. Een indrukwekkend stukje vakmanschap. Ook de inhoud van de kan is met twee liter ruim voldoende.

SOLIS Extreme Power Blender Pro bestellen

De onderdelen

Ondanks dat de Solis onder meer kan hakken, malen, pureren en mengen is er toch maar 1 mes meegeleverd, die dit blijkbaar allemaal aankan. Dit is zeker een plus te noemen. Samen met de kan en de deksel heb je dan namelijk maar drie onderdelen die je vies maakt. Alle drie kun je makkelijk schoonmaken of in de vaatwasser stoppen. De meeste vergelijkbare keukenmachines en blenders zijn niet zo simpel en hebben vaak een hele doos vol aan messen, gardes, of pureerders die je afwisselend kunt gebruiken, maar waarvan je na een jaar geen idee meer hebt welk mes waarvoor bedoeld was!

Het vermogen

Hierover hoef je eigenlijk niet zoveel te zeggen. Voor de meeste toepassingen is 700 tot 800 watt voldoende om een goede smoothie te produceren. 2200 watt geeft natuurlijk veel meer mogelijkheden!  Dit vermogen zorgt er voor dat je geen enkele problemen zult hebben met wat voor stuk groente of fruit dan ook. Bovendien is zoveel vermogen vooral handig als je bijvoorbeeld ijskoffie wilt maken, of een andere gekoelde drank. De Solis beschikt over een zogenaamde ijscrusher functie, waarmee je in zeer korte tijd korte metten maakt met ijsblokjes. Op deze manier kun je makkelijk een frappuccino in elkaar draaien waar je trots op kunt zijn.

Uiteraard wil je al dit vermogen enigszins kunnen reguleren. In totaal beschikt de Solis over twaalf standen, van heel weinig tot vol vermogen. Dit is zeker een belangrijke optie met een dergelijk wattage. De kans is namelijk erg groot dat de hoogste stand zo gewelddadig is voor je zachte fruit, dat je die liever even laat zitten.

Extra's

Eigenlijk wordt hier het verschil gemaakt tussen een `normale`  huis-tuin- en keukenblender en de Solis. De Solis heeft  een uitgebreid menu met daarop een aantal interessante functies waar je uit kunt kiezen. De Ice-crush functie was eerder al genoemd, maar er zit ook een knop op waarmee je automatisch een smoothie kunt laten maken. Daarbij wordt eerst op lage snelheid gemixt, zodat het fruit en de groenten langzaam maar zeker uit elkaar worden getrokken. Naarmate de massa steeds dikker wordt, gaat de snelheid verder omhoog. Op deze manier kun je met één druk op de knop een perfecte smoothie bereiden. Dit is natuurlijk top-luxe en erg makkelijk. Een functie die je veel gaat gebruiken!!

SOLIS Extreme Power Blender Pro menu

Hetzelfde kan ook met een zogenaamde groene smoothie. Het verschil met de eerste optie is dat deze speciaal is ingesteld om harde en hele stukken groente en fruit langzaam te vermalen. Verder is er ook een frozen dessert knop. Deze is geschikt om bevroren ingrediënten goed met elkaar te mengen.

Tot slot, er een hele leuke extra functie op de Solis aangebracht: de soepknop. Hiermee kan je heel makkelijk zelf je eigen soepje in elkaar draaien. Het enige wat je hoeft te doen is de gekookte soep in de blender te gieten. Vervolgens druk je op de soepknop en hakt en maalt de machine vanzelf de soep tot een goed gepureerde maaltijd.

Voordelen:

 • Grote kan van Tritan
 • Superkrachtig vermogen
 • Veel handige extra opties
 • Te gebruiken voor zowel smoothies, ijs, soep en meer
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen:

 • Niet goedkoop

Conclusie

Als je de prijs van 700 euro afzet tegen deze zeer complete blender kun je twee kanten op redeneren. De eerste is dat hij voor een juice/smoothie blender aan de prijzige kant is. Wil je alleen een blender hebben om af en toe een smoothie in elkaar te draaien? Dan is het wellicht niet zo handig om zo'n lading geld uit te geven. Ben je echter een liefhebber en ben je op zoek naar een volledige machine, waar je bijna alles mee kunt doen? Dan is de Solis zeker aan te raden.

3. De beste mini-blender
Philips Daily HR2872/00

Een mini blender is een blender met een kan inhoud van minder dan 1 liter. Zeker in kleinere huishoudens en keukens met minder opbergruimte zijn deze uiteraard erg handig. Bovendien is een mini blender erg geschikt om shakes voor één persoon te maken.

In het geval van de Philips Daily haal je de kan na het shaken gewoon uit het apparaat en giet je de inhoud in de handige (meegeleverde!) meeneem fles voor onderweg. Op deze manier is de Philips Daily mini-blender ideaal voor de forens die toch graag iedere dag wat vitamines tot zich wil nemen. Of de Daily ook de ideale blender is gaan we hieronder bekijken.

Philips Daily HR2872:00 - Mini blender bestellen

Onze beoordeling

De kan van de Philips Daily HR2872/00 mini blender

Philips Daily HR2872 : 00 - Mini blender kopen

Glazen kannen zijn goed, plastic kannen een stuk minder. Helaas hadden ze dit principe bij deze blender blijkbaar nog niet helemaal door en hebben ze voor de Daily een plastic kan geproduceerd.

Toch is er ook  goed nieuws  te melden: de kan is gemaakt van zogenaamd ABS plastic. Voor de liefhebbers: ABS betekend Acrylonitril-butadieen-styreen. Een term die je beter gelijk weer vergeet. Het is een harder soort plastic die dus vrij goed geschikt is voor een blender. Wel is het lastiger schoon maken dan glas en krijgt het na verloop van tijd een lichte kalkwaas.

De inhoud van de kan is 0,6 liter. Dat is in principe genoeg voor een enkele smoothie.
Wel moet je bij een mini blender dus goed opletten hoeveel fruit en groente je in de kan doet. Bij grotere blenders kun je vaak nog wel compenseren door ook van het andere fruit wat extra toe te voegen. Hier kan dit niet. Je moet dus of een vastomlijnd recept hebben, of je moet van te voren even goed na denken over de te gebruiken ingrediënten.

Het vermogen

Het voordeel van zo`n kleine kan is dat je maar relatief weinig vermogen nodig hebt om toch snel een smoothie te kunnen maken. De 350 watt van de Philips Daily zijn zodoende meer dan genoeg om je groente en fruit snel en grondig tot een lekkere smoothie te vermalen. Wel beschikt de Daily maar over één enkele stand om een smoothie te maken. Ergens is dit wel te begrijpen, maar het is toch jammer. Voor een goede smoothie is het namelijk beter om langzaam te beginnen en de snelheid daarna iets op te voeren. Ook met ijs moet je een beetje oppassen in deze blender. Het is en blijft een smoothie blender en geen ijs-crusher.

De onderdelen

Net zoals de meeste mini blenders is ook bij deze Philips gekozen voor een minimalistische ontwerp. Het mes is gemaakt van roestvrij staal. Het doet zijn werk en is makkelijk te bevestigen en weer op te ruimen. Ook het schoonmaken van zowel het mes, de deksel en de kan gaan vrij makkelijk. Aangezien de Daily zich vooral richt op haastige forenzen, is de kans groot dat het hele spul in de vaatwasser belandt. Dat is in principe geen probleem. Alleen moet je de kan na afloop wel nog even extra droog wrijven.

Philips Daily HR2872:00

Extra's

Het handige van een mini blender is vooral de afmeting van het apparaat. De Daily meet niet hoger dan 23 centimeter en kun je dus makkelijk kwijt in je keukenkastje. Ook in de vaatwasser neemt hij weinig ruimte in. De snoerlengte van 1,5 meter moet ook genoeg zijn om het apparaat overal op het aanrecht kwijt te kunnen. De beste extra van de Daily blijft toch de meegeleverde drinkbeker met precies de goede inhoud voor de smoothie uit de blender.

Voordelen:

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Handige meeneembeker
 • Makkelijk op te bergen

Nadelen:

 • Beperkt vermogen
 • Plastic kan

Conclusie

Als laatste, maar niet de minste, blijft de prijs over. Voor de goed werkende, maar basis ingerichte, juice blender betaal je ongeveer veertig euro. Daarmee is de Daily niet goedkoop, maar zeker ook niet duur te noemen. Daar bovenop komt dat de blender volgens de vele gebruikers ook gewoon heel goed zijn werk doet. Hij maakt prima smoothies en voor iedereen die niet al te perfectionistisch is aangelegd zal deze machine zeker waar voor zijn geld opleveren.

4. De beste goedkope blender
Esperanza Tafel Blender Pina Colada

Ben jij die Nederlander die voor een dubbeltje op de eerste rij wilt zitten 😉

Maar kan dat ook? Kun je voor weinig geld werkelijk een fatsoenlijke blender kopen? 

Het antwoord op deze vraag is misschien. Het ligt er vooral aan wat voor eisen je stelt aan je nieuw te kopen blender. Wil je alleen af en toe een smoothie in elkaar draaien? Of wil je een halve keukenmachine waarmee je ook ijs kunt crushen en soep kunt pureren. De Esperanza tafel blender doet in ieder geval een verwoede poging om te bewijzen dat je ook voor slechts 23 euro een veelzijdige blender kunt kopen.

Esperanza Tafel Blender Pina Colada

Onze beoordeling

Het meest opvallende bij de meeste echt goedkope blenders is dat ze bewust heel beperkt zijn gemaakt. Slechts 1 stand en een behoorlijk beperkt vermogen van ongeveer 300 watt. Om dit enigszins te compenseren is de inhoud van de blenderkan dan ook gelijk maar kleiner gemaakt, tot slechts 1,0 - 1,5 liter. Op die manier loopt de motor tenminste niet gelijk in de soep bij de eerste de beste ananas schil. Bij Esperanza vonden ze dit echter wat te makkelijk. Zij besloten een machine te maken waarmee ze al hun (low budget) concurrenten de loef af konden steken. Het resultaat is een machine met 400 watt, een maatbeker van 1,5 liter en zowaar keuze uit drie verschillende snelheden. Als je het afzet tegen de normale vereisten schiet de machine duidelijk te kort. Maar hoe erg is dat voor deze prijs?

De kan

Anderhalve liter is in principe genoeg voor de meeste smoothies. Zelfs voor twee personen. Wil je echter ook ijs toevoegen of sap of siroop, dan kan de kan wel enigszins beperkt zijn. Houdt er bovendien rekening mee dat hoe voller je de kan stopt, hoe meer moeite de blender zal hebben om alles tot prut te verwerken. Met dergelijke blender kun je maar het beste wat geduld hebben. Bijvoorbeeld door alles in etappes te vermalen. Gooi bij wijze van spreken eerst de bananen en de appels erin, blender deze en voeg daarna pas de aardbeien en de sinaasappels erbij. Op die manier kun je toch een grote smoothie maken met een beperkte kanruimte en een beperkt wattage.

De kan van de Esperanza is uiteraard gemaakt van kunststof. Het zou ook wat te gek zijn als deze van glas zou zijn. Het nadeel van kunststof is dat deze makkelijker sterren en barsten krijgt dan glas en dat de kan ook een vervelende kalkaanslag krijgt na veel wasbeurtjes in de vaatwasser. Ook de rest van de behuizing is voornamelijk van kunststof. Dit vergroot de kans dat de blender na verloop van tijd gaat slijten. Tijdens het blenderen komt er namelijk nogal wat kracht op te staan. Koop de Esperanza dus vooral als je niet iedere dag een juice wilt maken. Voor één of twee keer in de week is de Esparanza wel een goede aankoop. Bovendien krijg je een jaar garantie. Mocht de machine voor die tijd sneuvelen, dan kun je in ieder geval een nieuwe aanvragen.

Het vermogen van de Esperanza Tafel Blender Pina Colada

400 watt is eigenlijk te weinig voor een blender. Het beste zoek je een exemplaar met 700 watt of meer. Dit zorgt er voor dat je smoothie een stuk sneller klaar is en je in principe alle soorten groente en fruit zonder moeite kunt vermalen.

Esperanza Tafel goedkope Blender Pina Colada

Toch is de 400 watt van de Esperanza helemaal niet zo slecht als het lijkt. Voor de 23 euro die hij kost is er eigenlijk geen andere machine te vinden die het zelfde vermogen kan leveren. Vanuit dat opzicht is de machine dus behoorlijk krachtig. Voor een simpele smoothie met niet al te hard fruit is deze blender ook best geschikt. Bovendien kun je ook nog kiezen uit drie verschillende snelheden. Je kunt dus rustig beginnen en de snelheid vervolgens wat opvoeren voor het beste resultaat. Om het af te maken kun je gebruik maken van de turbo functie die vol vermogen levert.

De onderdelen

De Esperanza gebruikt vier mesjes van roestvrij stoel om je fruit tot moes te malen. Dat is op zich prima, maar wel behoorlijk basis. Het probleem van de Esperanza is dat de onderdelen van kunststof zijn. Je kunt ze prima in de vaatwasser stoppen, maar je loopt wel een behoorlijke kans op kalkaanslag na verloop van tijd. Bovendien droogt kunststof ook niet goed in de vaatwasser en zul je de onderdelen na afloop nog even moeten afdrogen.

Extra's

Het is misschien wat gewaagd met slechts 400 watt vermogen, maar de Esperanza bevat een heuse ijscrusher functie. Deze kun je speciaal gebruiken om blokjes ijs te vermorzelen. Dit is zeker een grote plus voor het apparaat, omdat je op deze manier een hele range van koude dranken kunt maken. variërend van gekoelde smoothies, tot ijskoffie en verder. Een dergelijke functie vindt je bovendien ook niet of nauwelijks bij concurrerende apparaten in dezelfde prijsklasse.

Ook bij de andere aandachtspunten scoort de Esperanza behoorlijk goed. Het snoer is anderhalve meter lang, waardoor je het apparaat op het hele aanrecht kwijt kunt. Ook heeft de machine een haast verplichte antislipmat, waardoor hij niet gaat schuiven. Wat het apparaat niet heeft is een automatische functie om uit te schakelen als je dat per ongeluk vergeet. Ook de bediening is verder heel basis. Maar dat is natuurlijk niet zo verrassend.

Voordelen:

 • Heel goedkoop
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • IJscrush functie

Nadelen:

 • Vermogen is beperkt
 • Inhoud kan is beperkt
 • Kunststof maakt de machine op lange termijn mogelijk kwetsbaar

Conclusie

Alles bij elkaar krijg je met de Esperanza verrassend veel waar voor je weinige geld. Voor slechts 23 euro krijg je een vrij behoorlijke blender die prima in staat is om simpele juices te produceren. De ijscrusher functie is een bijzondere extra die je bij dit apparaat eigenlijk niet zou verwachten. De grote vraag is eigenlijk vooral hoe degelijk deze kunststof machine is. Een vraag waar je in een test eigenlijk geen antwoord op kunt geven. Voor zo weinig geld kun je dat risico echter best nemen. Valt het mee, dan heb je zonder meer een hele goede aankoop gedaan.

Welke blender moet ik nu kopen?

Blenders komen in vele soorten en maten, zoals je inmiddels ongetwijfeld gemerkt zult hebben. Hopelijk hebben de bovenstaande reviews je geholpen bij het maken van een keuze. Aan de andere kant zijn de vier genoemde blenders natuurlijk maar een heel klein deel van wat er op de markt te krijgen is. Bij het zoeken van de juiste blender is het dan ook vooral belangrijk om uit te gaan van je eigen behoeften en verwachtingen.

Denk van te voren goed na waarvoor je de blender wilt gaan gebruiken. En ook voor hoeveel personen. Heb je een gezin, kies dan voor een blender met een minimale maatinhoud van 1,5 tot 2 liter. Het beste combineer je dat met een vermogen van tenminste 700 watt. Hoe groter de inhoud, hoe meer vermogen je nodig hebt. Het is nogal een verschil of je de machine iedere dag wilt gebruiken of misschien eens per week voor het zondagochtend ontbijt. Gebruik je jouw blender niet al te veel, dan is het wellicht slimmer om een wat goedkoper exemplaar aan te schaffen.

Binnenkort een koffiezetapparaat kopen? De beste blenders kunnen ook koffiebonen malen. Hoewel een koffiemolen hier beter voor is. 

Ben je een echte liefhebber van smoothies, milkshakes en zelfgemaakte ijskoffie? Neem dan zeker geen genoegen met een simpele huis-tuin- en keukenmachine en ga voor een blender met een glazen schaal, minimaal 700 watt en genoeg versnellingen. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat jij tevreden bent met je nieuwe blender en soms kan je dan beter maar wat extra geld betalen voor een goed apparaat.
 

We hopen dat je een besliste keuze kan maken om de beste blender te kopen! Nog steeds geen idee welke smoothie blender je moet kopen? Laat dan een reactie achter en we proberen je te helpen.