Dus jij wilt een blender kopen. Nee: jij wilt de BESTE blender kopen! Begrijpelijk, want voor verse sapjes gaat niemand met een beetje gezond verstand nog naar de supermarkt. Veel te duur en bovendien boordevol toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen. Bah.

Nee, als echte smoothie liefhebber duik jij binnenkort naar binnen bij je bio-groenteboer en haal je een boel verse, rijpe en sappige stukken fruit & groenten. Naar huis joggen, alles in de blender werpen (yoghurt of ijsblokjes optioneel), en met 1 druk op de knop bevat jouw splinter nieuwe blender een gezond prakkie die de naam smoothie met trots mag dragen.

In een tijd waarin gezond en biologisch eten en drinken steeds belangrijker zijn, zijn (smoothie) blenders niet meer weg te denken uit de keuken. Hartstikke leuk en lekker natuurlijk, maar wat is nou precies een goede blender? Aan welke eisen moet je nieuwe ‘smoothie-fabriek’ allemaal voldoen?

Op ieder blender past een dekseltje. Het antwoord op alle bovenstaande vragen is persoonlijk, maar uit onze tests en de ervaringen van je mede-blendergebruikers hebben we een goed beeld gekregen van de ideale blender.

❤️ Het kiezen van de beste blender is makkelijk!​

Om je de moeite van al het vergelijken te besparen hebben wij alvast een keuze gemaakt van de beste blenders per categorie: De beste blender wat betreft prijs/kwaliteit, de beste professionele blender, de beste goedkope blender, de beste mini                                     blender en de beste to go blender.

Beste Blender Kopen 2021 Top 5:

BlenderVermogenBlender inhoudBlenderkan Materiaal
#1 Philips Avance HR3655/00700 Watt1,8 LiterGlas
#2 SOLIS Extreme Power2200 Watt2 LiterTritan
#3 Philips Daily HR2872/00350 Watt0,6 LiterABS plastic
#4 Esperanza Pina Colada400 Watt1,5 LiterKunststof
#5 NutriBullet 600600 Watt0,7 LiterPlastic

Blender kopen, waar moet ik op letten?

Je kunt je geld maar één keer uitgeven. En een blender kopen is een investering doen. Logisch dat je je oriënteert! Maar door al die blenders zie je soms het smoothiebos niet meer. Blenders zijn er namelijk in belachelijk veel soorten en maten: je hebt blenders met een grote ​​​​of een kleine schaal, met een mengkom van plastic, glas of RVS, verschillende draaivermogens en standen. Om gek van te worden.

Maar niet gevreesd. We zijn voor je de documentatie ingedoken, hebben alles gelezen, getest en geblend en de belangrijkste punten op een rijtje gezet:

  • De inhoud van de blenderkan
  • Is de blenderkan van glas of van plastic?
  • Is de blender makkelijk in elkaar te zetten en weer uit elkaar te halen?
  • Zijn de onderdelen makkelijk schoon te maken?
  • Heeft de blender voldoende vermogen?
  • Kun je het vermogen zelf aanpassen? En hoe nauwkeurig?
  • Is het snoer lang genoeg?
  • Wat is het energieverbruik van de blender?
  • Nee, we zijn het niet vergeten: de prijs van de blender. Wat kost de blender?
  • En ‘last-but-not-least: look and feel van de blender, ziet de blender er mooi uit?

⚠️ De ideale blender: 10 punten

1. Inhoud van je blender

De ideale blender voor huis-, tuin- en keukengebruik heeft een blenderkan van minimaal 1,8 liter.

2. Blenderkan: glas of plastic?

De blenderkan is bij voorkeur van glas. Plastic krijgt namelijk na verloop van tijd een onaangename kalkafzetting. Bovendien is glas veel beter bestand tegen `hardere` materialen zoals ijsblokjes en harde stukken fruit.

3. Blendermonteergemak

Natuurlijk moet je de verschillende onderdelen, zoals het mes, de schaal en het deksel makkelijk kunnen bevestigen, weer uit elkaar kunnen halen en schoon kunnen maken.

4. Schoonmaakgemak

De meest relaxte keus is een blender waarvan alle onderdelen vaatwasserbestendig zijn. Let wel: het mes kun je altijd beter met de hand schoonmaken! Anders wordt ‘ie bot. Heb je geen vaatwasser? Check dan of je het mes makkelijk kan monteren. Anders is het schoonmaken een drama!

5. Vermogen van je blender

Een goede blender heeft een vermogen van tenminste 700 watt: je moet je ingrediënten met gemak kunnen vermalen. Meer mag natuurlijk, maar is niet per se noodzakelijk. Meer vermogen betekent soms ook meer lawaai!

6. Zelf vermogen regelen

Dit is erg persoonlijk. Ik doe aan ochtendsmoothies en wil dan natuurlijk niet mijn lieflijk snurkende wederhelft wakker blenderen. Daarom wil ik het vermogen kunnen regelen. Maar echt belangrijk is het verder niet. Als de inhoud van je blenderkan maar geblend wordt, toch?

7. Lengte van het blendersnoer

Natuurlijk persoonlijk: ben je van plan om de hele dag blenderend door je keuken te sjouwen en wil je geen seconde blendplezier missen? Muy importante. Heb je een makkelijke keuken, waar je hakselmachine op 1 plek staat te shinen, vlak naast je stopcontact? Minder importante.

8. Energieverbruik

Smoothiedrinkers zoals wij zijn natuurbewust. Dat spreekt voor zich. We hebben niet voor niets gekozen voor vloeibaar voedselmakers, om onze ‘footprint’ zo klein en efficient mogelijk te hebben. Een blender die op diesel werkt zul je niet zo snel op ons groene aanrecht tegenkomen. Nee nee. Wij doen alleen aan ‘A’-labels.

9. Prijs

De gouden regel is dat je blender maximaal 5% van je nettosalaris mag kosten. Meer is onverstandig, minder kan de duurdere groenten niet aan die je koopt als welgesteld persoon. Nee, geintje. Ligt aan je budget natuurlijk. Om maar even een cliché in de mix te gooien (ba dum, tsss): goedkoop is duurkoop!                               

10. Looks

Ga je voor Gucci-chique en neem je een blender met een gouden randje? Of is de houtprint een betere match met je natuurhouten aanrecht? Eerlijk is eerlijk: heel veel verschil zit er niet in. De kleur van het onderstel en de deksel verschilt per model, sommige blenders zijn wat slanker, andere lijken meer op een rechtopstaande Volvo. Whatever rocks your boat baby…

Okee: dit waren de blenderbasics. Op basis van deze specs hebben we een shortlist gemaakt van de blenders die je als cadeau voor je schoonvader zou mogen overwegen. Wordt het een professionele blender? Of geef je een mini blender aan de beste man?

1. De beste blender (prijs-kwaliteit):Philips Avance HR3655/00

Oké. De eisen zijn duidelijk:

  1. Een glazen mengkom;
  2. Minimum vermogen van 700 watt;
  3. Ten minste een inhoud van 1,8 liter;
  4. En natuurlijk: niet al te duur.

Op basis daarvan is er één onbetwiste winnaar: de Phillips Avance HR! Het is misschien niet de goedkoopste optie, maar je krijgt wel héél blender voor je zuurverdiende euro’s.

Philips Blender HR3655

Onze beoordeling:

De Philips HR3655/00 is een alleskunner op blendergebied. Wat onderscheidt hem van de rest?

Allereerst: de kan

Een glazen kan is een belangrijke pré. De Avance heeft een prachtige blenderkan van krasbestendig glas. Hij blijft dus mooi, én hij kan in de vaatwasser. Wat ons betreft een vereiste. 

De inhoud de kan bij de Avance is 1,8 liter – een prima formaatje dus. Dat matcht ook perfect met het vermogen van de Avance. Die grote kan voldoende ruimte om in één keer meer dan anderhalve liter, of zes smoothies, in elkaar te draaien. Daarmee voorzie je in het hele gezin van vers fruitsap! Ook met verjaardagen en op feestjes zul je dus veel plezier hebben van de grote inhoud van deze blender. Precies passen, wegen en afmeten hoeft ook niet meer: je gooit er gewoon alles in. Past makkelijk.

Een glazen blenderkan heeft veel voordelen, maar er kleeft ook een klein nadeeltje aan: hij is relatief zwaar. Dat maakt een volle kan niet zo makkelijk hanteerbaar. Bovendien moet je hem niet laten vallen op je tegelvloer. Het glas is dan wel gehard – het blijft toch glas. 

Naast de blendkom zelf, krijg je bij de Philips Avance HR 3655/00 trouwens ook nog twee tumblerkannen waarin je de smoothies of sappen direct kunt afschenken. Deze kannen zijn makkelijk afsluitbaar, dus je kunt ze vullen en meenemen naar je werk of op reis. Een leuk extraatje dus, bij een blender die sowieso al veel voordelen heeft!

Het vermogen van de Philips Avance HR3655/00

Philips Avance blender

Het vermogen van de Philips Avance is een indrukwekkende 1400 Watt. Daarmee pureer je die volle kan met fruit binnen de kortste keren naar Smoothie Heaven. Net als bij auto’s is een hoger wattage comfortabeler tijdens het blenden. Ook de grotere en harde stukken fruit peuzelt deze machine zonder problemen op.

Phillips heeft ervoor gezorgd dat je optimaal gebruik kan maken van het vermogen. Zo kun je de blender op verschillende snelheden laten draaien, al naar gelang wat er in je blender zit: zacht fruit kun je rustig laten blenden, harde groentes maal je fijn met 35.000 toeren fijn (!). Met een draaiknop bedien je de snelheid van de blender traploos, dus je gaat van 0 naar 100 in een handomdraai. Een extra pulsestand helpt bovendien om door de taaiste ingrediënten heen te blenden.

De Avance is ook nog speciaal geschikt om smoothies mee te maken. Waarom? Nou…er zit een speciaal smoothieprogramma op! Daarmee draait je blender op een langzaam toenemende snelheid, tot de ideale smoothie is bereikt. Perfect toch?

Extra features

De blender van Philips is dus goed in blenden. Dat is belangrijk. Erg belangrijk. Maar je krijgt ook nog een hoop extra gadgets en functies. Wat kun je verwachten?

Allereerst: deze blender kan ook dubbelen als ijscrusher. Een beetje blenderaar gebruikt zijn hakselmasjien het liefst ook voor cocktails, ijskoffie en milkshakes. En ja: dan heb je crushed ice nodig. Voor de gemiddelde sterveling als jij en ik die een Amerikaanse Koelkast (ja, met hoofdletters) ontbeert, is dit dé uitkomst.

Ook is de HR3655/00 hittebestendig. Belangrijk, want de echte pro pureert met de blender zijn soepen en sauzen. Maar omdat niet iedereen daarvoor een speciale thermoblender wil aanschaffen, is het best handig als je blender gewoon ook tegen hitte kan. Met de HR3655 geen probleem dus. Phillips doet er zelfs een pannenlikker bij (zo’n spateltje, weet je wel?).

Ook zo’n hekel aan afwassen? Vrijwel alle onderdelen van deze blender kunnen gewoon in de vaatwasser! Zelfs de messen, die je losdraait met een schroefdop. 

En dan is er nog de prijs. De centjes maken natuurlijk uit. Als je kijkt naar de performance en het gebruikersgemak dat je krijgt, heeft deze blender wat ons betreft de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Voordelen:

  • Glazen kan met voldoende
  • Enorm vermogen
  • Alles gaat in de vaatwasser
  • Twee extra tumblerkannen
  • Werkt ook als ijscrusher
  • Speciaal smoothieprogramma

Nadelen:

  • De glazen blenderkan is relatief zwaar.

Conclusie

De Philips Avance HR 3655/00 verdient zonder enige twijfel het predikaat beste koop. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Het is een heerlijke machine, die alles doet wat je van een blender mag verwachten.

Met de Avance kun je grote hoeveelheden fruit verwerken, maar ook harde groenten, noten en ijs gaan er makkelijker doorheen. De machine is niet superdeluxe, maar biedt wel een aardige hoeveelheid extra opties, die ook echt waarde toevoegen.

Ook het schoonmaken gaat erg makkelijk. Alles kan zo de vaatwasser in. Bij elkaar is de Avance in ieder geval voor ons de ideale smoothie-blender. Dus wil je deze blender kopen? Volgens ons een dikke ja voor de Philips Avance HR3655/00!

2. De beste professionele blender: SOLIS Extreme Power Blender Pro – Type – 8321

Als het op de prijs aankomt zijn blenders net als auto’s: ze rijden allemaal, maar de verscheidenheid in luxe en prijs is enorm. Je koopt al een simpele blender voor slechts 25 euro. Een professionele blender heeft echter geen prijsgrens. Je kunt met enige moeite een exemplaar vinden van 5.000 euro of meer.

Uiteraard is dit voor vrijwel niemand een serieuze optie en dus hebben we ons bij onze tests beperkt tot de Solis Extreme Power Blender. Ook al een behoorlijk professioneel apparaat,met een behoorlijk prijskaartje, maar in ieder geval wel eentje die voor de meeste mensen nog te betalen is. De Power Blender koop je al voor “slechts” 499 euro. Uiteraard waren wij erg nieuwsgierig naar wat voor fantastische blender je voor dat geld krijgt.

SOLIS-Extreme-Power-Blender-Pro

Onze beoordeling:

Wil je als producent je blender het predikaat “power blender” meegegeven, dan moet je natuurlijk wel zorgen dat je machine het nodige in huis heeft. Dat hebben ze bij Solis zeker goed gedaan. Deze machine is een werkelijk blendmonster met een erg hoog vermogen van 2200 watt. Daarmee hak je werkelijk ieder stuk groente of fruit in minuscule stukjes fijn, nog voordat je “smoothie” hebt gezegd 🙂

Bovendien kan deze machine nog veel meer dan alleen fruit tot poeier vermalen. Hij kan ook hakken, pureren, roeren, mixen en mengen. Een vrijwel complete keukenmachine dus. De echt leuke extra’s van de Solis zitten overigens in de speciale programma’s – maar daarover straks meer.

De blenderkan

Eerst maar eens de kan waarin al dit geweld plaats vindt. Zoals eerder beschreven kun je bij vrijwel alle blenders kiezen tussen glas en plastic. Uiteraard vonden ze beide opties bij Solis niet goed genoeg en te goedkoop, dus creëerden zij een exemplaar van tritan. De kans is groot dat je nu geen flauw benul hebt wat dit voor materiaal is. Om precies te zijn is het een legering, een samensmelting van meerdere materialen waardoor een speciaal soort glas ontstaat. Tritan is krasbestendig en sterker dan normaal glas. Het is als het ware een soort superglas, waar je gerust een kilo ijsblokjes van minus 30 graden Celsius in kunt gooien en ze vervolgens tot pulp kunt vermalen, zonder dat er een krasje is te zien. Een indrukwekkend stukje vakmanschap. Ook de inhoud van de kan is met twee liter ruim voldoende.

SOLIS-Extreme-Power-Blender-Pro

De onderdelen

Ondanks dat de Solis onder meer kan hakken, malen, pureren en mengen is er toch maar één mes meegeleverd, die dit blijkbaar allemaal aankan. Dit is zeker een plus te noemen. Samen met de kan en de deksel heb je dan namelijk maar drie onderdelen die je vies maakt. Alle drie kun je makkelijk schoonmaken of in de vaatwasser stoppen. De meeste vergelijkbare keukenmachines en blenders zijn niet zo simpel en hebben vaak een hele doos vol aan messen, gardes, of pureerders die je afwisselend kunt gebruiken, maar waarvan je na een jaar geen idee meer hebt welk mes waarvoor bedoeld was!

Het vermogen

Hierover hoef je eigenlijk niet zoveel te zeggen. Voor de meeste toepassingen is 700 tot 800 watt voldoende om een goede smoothie te produceren. 2200 watt geeft natuurlijk veel meer mogelijkheden!  Dit vermogen zorgt er voor dat je geen enkele problemen zult hebben met wat voor stuk groente of fruit dan ook. Zoveel vermogen is vooral handig als je bijvoorbeeld ijskoffie wilt maken, of een andere gekoelde drank. De Solis beschikt over een zogenaamde ijscrusher-functie, waarmee je in zeer korte tijd korte metten maakt met ijsblokjes. Op deze manier kun je makkelijk een frappuccino in elkaar draaien waar je trots op kunt zijn.

Uiteraard wil je al dit vermogen enigszins kunnen reguleren. In totaal beschikt de Solis over twaalf standen: van heel weinig tot vol vermogen. Dit is zeker een belangrijke optie met een dergelijk wattage. De kans is namelijk erg groot dat de hoogste stand zo gewelddadig is voor je zachte fruit, dat je die liever even laat zitten.

Extra’s

Eigenlijk wordt hier het verschil gemaakt tussen een `normale`  huis-, tuin- en keukenblender en de Solis. De Solis heeft een uitgebreid menu met daarop een aantal interessante functies waar je uit kunt kiezen. De ice crush-functie is eerder al genoemd, maar er zit ook een knop op waarmee je automatisch een smoothie kunt laten maken. Daarbij wordt eerst op lage snelheid gemixt, zodat het fruit en de groenten langzaam maar zeker uit elkaar worden getrokken. Naarmate de massa steeds dikker wordt, gaat de snelheid verder omhoog. Op deze manier kun je met één druk op de knop een perfecte smoothie bereiden. Dit is natuurlijk top-luxe en erg makkelijk. Een functie die je veel gaat gebruiken!!

SOLIS-Extreme-Power-Blender-Pro-menu

Hetzelfde kan ook met een zogenaamde groene smoothie. Het verschil met de eerste optie is dat deze speciaal is ingesteld om harde en hele stukken groente en fruit langzaam te vermalen. Verder is er ook een frozen dessert-knop. Deze is geschikt om bevroren ingrediënten goed met elkaar te mengen.

Tot slot is er een hele leuke extra functie op de Solis aangebracht: de soepknop. Hiermee kan je heel makkelijk zelf je eigen soepje in elkaar draaien. Het enige wat je hoeft te doen is de gekookte soep in de blender te gieten. Vervolgens druk je op de soepknop en hakt en maalt de machine vanzelf de soep tot een goed gepureerde maaltijd.

Voordelen:

  • Grote kan van Tritan
  • Superkrachtig vermogen
  • Veel handige extra opties
  • Te gebruiken voor zowel smoothies, ijs, soep en meer
  • Makkelijk in gebruik

Nadelen:

  • Niet goedkoop

Conclusie

Als je de prijs van 499 euro afzet tegen deze zeer complete blender kun je twee kanten op redeneren. De eerste is dat hij voor een juice/smoothie blender aan de prijzige kant is. Wil je alleen een blender hebben om af en toe een smoothie in elkaar te draaien? Dan is het wellicht niet zo handig om zo’n lading geld uit te geven. Ben je echter een liefhebber en ben je op zoek naar een volledige machine, waar je bijna alles mee kunt doen? Dan is de Solis zeker aan te raden.

3. De beste mini-blender: Philips Daily HR2872/00

Een mini blender is een blender met een kan inhoud van minder dan 1 liter. Zeker in kleinere huishoudens en keukens met minder opbergruimte zijn deze uiteraard erg handig. Bovendien is een mini blender erg geschikt om shakes voor één persoon te maken.

In het geval van de Philips Daily haal je de kan na het shaken gewoon uit het apparaat en giet je de inhoud in de handige (meegeleverde!) meeneemfles voor onderweg. Op deze manier is de Philips Daily mini-blender ideaal voor de forens die toch graag iedere dag wat vitamines tot zich wil nemen. Of de Daily ook de ideale blender is gaan we hieronder bekijken.

Philips-Daily-HR287200-Mini-blender

Onze beoordeling

De kan van de Philips Daily HR2872/00 mini blender

Philips-Daily-HR2872-00-Mini-blender-kan

Glazen kannen zijn goed, plastic kannen een stuk minder. Helaas hadden ze dit principe bij deze blender blijkbaar nog niet helemaal door en hebben ze voor de Daily een plastic kan geproduceerd.

Toch is er ook  goed nieuws  te melden: de kan is gemaakt van zogenaamd ABS plastic. Voor de liefhebbers: ABS betekend Acrylonitril-butadieen-styreen. Een term die je beter gelijk weer vergeet. Het is een harder soort plastic die dus vrij goed geschikt is voor een blender. Wel is het lastiger schoon maken dan glas en krijgt het na verloop van tijd een lichte kalkwaas.

De inhoud van de kan is 0,6 liter. Dat is in principe genoeg voor een enkele smoothie. Wel moet je bij een mini blender dus goed opletten hoeveel fruit en groente je in de kan doet. Bij grotere blenders kun je vaak nog wel compenseren door ook van het andere fruit wat extra toe te voegen. Hier kan dit niet. Je moet dus of een vastomlijnd recept hebben, of je moet van te voren even goed na denken over de te gebruiken ingrediënten.

Het vermogen

Het voordeel van zo`n kleine kan is dat je maar relatief weinig vermogen nodig hebt om toch snel een smoothie te kunnen maken. De 350 watt van de Philips Daily zijn zodoende meer dan genoeg om je groente en fruit snel en grondig tot een lekkere smoothie te vermalen. Wel beschikt de Daily maar over één enkele stand om een smoothie te maken. Ergens is dit wel te begrijpen, maar het is toch jammer. Voor een goede smoothie is het namelijk beter om langzaam te beginnen en de snelheid daarna iets op te voeren. Ook met ijs moet je een beetje oppassen in deze blender. Het is en blijft een smoothie blender en geen ijs-crusher.

De onderdelen

Net zoals de meeste mini blenders is ook bij deze Philips gekozen voor een minimalistische ontwerp. Het mes is gemaakt van roestvrij staal. Het doet zijn werk en is makkelijk te bevestigen en weer op te ruimen. Ook het schoonmaken van zowel het mes, de deksel en de kan gaan vrij makkelijk. Aangezien de Daily zich vooral richt op haastige forenzen, is de kans groot dat het hele spul in de vaatwasser belandt. Dat is in principe geen probleem. Alleen moet je de kan na afloop wel nog even extra droog wrijven.

Philips-Daily-HR287200

Extra’s

Het handige van een mini blender is vooral de afmeting van het apparaat. De Daily meet niet hoger dan 23 centimeter en kun je dus makkelijk kwijt in je keukenkastje. Ook in de vaatwasser neemt hij weinig ruimte in. De snoerlengte van 1,5 meter moet ook genoeg zijn om het apparaat overal op het aanrecht kwijt te kunnen. De beste extra van de Daily blijft toch de meegeleverde drinkbeker met precies de goede inhoud voor de smoothie uit de blender.

Voordelen:

  • Goede prijs/kwaliteit
  • Handige meeneembeker
  • Makkelijk op te bergen

Nadelen:

  • Beperkt vermogen
  • Plastic kan

✅ Conclusie

Voor deze goed werkende, maar basis ingerichte, juice blender betaal je ongeveer veertig euro. Daarmee is de Daily niet goedkoop, maar zeker ook niet duur te noemen. Daar bovenop komt dat de blender volgens de vele gebruikers ook gewoon heel goed zijn werk doet. Hij maakt prima smoothies en voor iedereen die niet al te perfectionistisch is aangelegd zal deze machine het geld zeker waard zijn.

4. De beste goedkope blender Esperanza Tafel Blender Pina Colada

Ben jij die Nederlander die voor een dubbeltje op de eerste rij wilt zitten 😉

Maar kan dat ook? Kun je voor weinig geld werkelijk een fatsoenlijke blender kopen? 

Het antwoord op deze vraag is: misschien. Het ligt er vooral aan wat voor eisen je stelt aan je nieuw te kopen blender. Wil je alleen af en toe een smoothie in elkaar draaien? Of wil je een halve keukenmachine, waarmee je ook ijs kunt crushen en soep kunt pureren? De Esperanza tafel blender doet in ieder geval een verwoede poging om te bewijzen dat je ook voor slechts 29,97 euro een veelzijdige blender kunt kopen.

Esperanza-Tafel-Blender

Onze beoordeling:

Het meest opvallende bij de meeste echt goedkope blenders is dat ze bewust heel beperkt zijn gemaakt. Meestal hebben ze slechts één stand, en een behoorlijk beperkt vermogen van ongeveer 300 watt. Om dit enigszins te compenseren is de inhoud van de blenderkan dan ook gelijk maar kleiner gemaakt: meestal 1,0 – 1,5 liter. Op die manier loopt de motor tenminste niet gelijk in de soep bij de eerste de beste ananasschil.

Bij Esperanza vonden ze dit wat te makkelijk. Zij besloten een machine te maken waarmee ze al hun (low budget) concurrenten de loef af konden steken. Het resultaat is een machine met 400 watt, een maatbeker van 1,5 liter, en zowaar keuze uit drie verschillende snelheden. Als je het afzet tegen de normale vereisten schiet de machine daarmee nog steeds duidelijk te kort. Maar hoe erg is dat voor deze prijs?

De kan

Anderhalve liter is in principe genoeg voor de meeste smoothies, zelfs voor twee personen. Wil je echter ook ijs toevoegen, of sap of siroop, dan kan de kan wel enigszins beperkt zijn. Houdt er bovendien rekening mee dat hoe voller je de kan stopt, hoe meer moeite de blender zal hebben om alles tot prut te verwerken. Met een dergelijke blender kun je maar het beste wat geduld hebben, en bijvoorbeeld alles in etappes vermalen. Gooi bij wijze van spreken eerst de bananen en de appels erin, blend deze, en voeg daarna pas de aardbeien en de sinaasappels erbij. Op die manier kun je toch een grote smoothie maken met een beperkte kanruimte en een beperkt wattage.

De kan van de Esperanza is uiteraard gemaakt van kunststof. Het zou ook wat te gek zijn als deze van glas zou zijn. Het nadeel van een kunststof kan is dat deze makkelijker sterren en barsten krijgt dan glas en dat de kan ook een vervelende kalkaanslag krijgt na veel wasbeurtjes in de vaatwasser. Ook de rest van de behuizing is voornamelijk van kunststof. Dit vergroot de kans dat de blender na verloop van tijd gaat slijten. Tijdens het blenderen komt er namelijk nogal wat kracht op te staan. Koop de Esperanza dus vooral als je niet iedere dag een juice wilt maken. Voor één of twee keer in de week is de Esparanza wel een goede aankoop. Bovendien krijg je een jaar garantie. Mocht de machine voor die tijd sneuvelen, dan kun je in ieder geval een nieuwe krijgen.

Het vermogen van de Esperanza Tafel Blender Pina Colada

400 watt is eigenlijk te weinig voor een blender: het liefst zoek je een exemplaar met 700 watt of meer. Dit zorgt er voor dat je smoothie een stuk sneller klaar is en je in principe alle soorten groente en fruit zonder moeite kunt vermalen.

Esperanza-Tafel-goedkope-Blender-Pina-Colada-1-1-700x813

Toch is de 400 watt van de Esperanza helemaal niet zo slecht als het lijkt. Voor de 30 euro die hij kost is er eigenlijk geen andere machine te vinden die hetzelfde vermogen kan leveren. Vanuit dat opzicht is de machine dus behoorlijk krachtig. Voor een simpele smoothie met niet al te hard fruit is deze blender ook best geschikt. Bovendien kun je ook nog kiezen uit drie verschillende snelheden. Je kunt dus rustig beginnen en de snelheid vervolgens wat opvoeren voor het beste resultaat. Om het af te maken kun je gebruik maken van de turbo-functie die vol vermogen levert.

De onderdelen

De Esperanza gebruikt vier mesjes van roestvrij stoel om je fruit tot moes te malen. Dat is op zich prima, maar wel behoorlijk basaal. Het probleem van de Esperanza is dat de onderdelen van kunststof zijn. Je kunt ze prima in de vaatwasser stoppen, maar je loopt wel een behoorlijke kans op kalkaanslag na verloop van tijd. Bovendien droogt kunststof ook niet goed in de vaatwasser en zul je de onderdelen na afloop nog even moeten afdrogen.

Extra’s

Het is misschien wat gewaagd met slechts 400 watt vermogen, maar de Esperanza bevat een heuse ijscrusher-functie. Deze kun je speciaal gebruiken om blokjes ijs te vermorzelen. Dit is zeker een grote plus voor het apparaat, omdat je op deze manier een hele range van koude dranken kunt maken, variërend van gekoelde smoothies, tot ijskoffie en verder. Een dergelijke functie vindt je bovendien ook niet of nauwelijks bij concurrerende apparaten in dezelfde prijsklasse.

Ook bij de andere aandachtspunten scoort de Esperanza behoorlijk goed. Het snoer is anderhalve meter lang, waardoor je het apparaat op het hele aanrecht kwijt kunt. Ook heeft de machine een handige antislipmat, waardoor hij niet gaat schuiven. Wat het apparaat niet heeft is een automatische functie om uit te schakelen, als je dat per ongeluk vergeet. Ook de bediening is verder heel basaal. Maar dat is natuurlijk niet zo verrassend.

Voordelen:

  • Heel goedkoop
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • IJscrush-functie

Nadelen:

  • Vermogen is beperkt
  • Inhoud kan is beperkt
  • Kunststof maakt de machine op lange termijn mogelijk kwetsbaar

✅ Conclusie

Alles bij elkaar krijg je met de Esperanza verrassend veel waar voor je weinige geld. Voor slechts 27,97 euro krijg je een vrij behoorlijke blender die prima in staat is om simpele juices te produceren. De ijscrusher-functie is een bijzondere extra die je bij dit apparaat eigenlijk niet zou verwachten. De grote vraag is eigenlijk vooral hoe degelijk deze kunststof machine is: een vraag waar je met één keer testen eigenlijk geen antwoord op kunt geven. Voor zo weinig geld kun je dat risico echter best nemen. Valt het mee, dan heb je zonder meer een hele goede aankoop gedaan.

5. De beste ‘to go’-blender: De NutriBullet 600

Een blender is niet zomaar een keukenapparaat – het is onderdeel van een levensfilosofie. Zo worden de ‘to go’-blenders als de NutriBullet 600 in ieder geval aangeprezen in de reclames. Met deze ‘super voedingsstoffen-extractor’ maak je een (eenpersoons)smoothie in een beker en kan, die je meteen mee kunt nemen. Een prima manier om meer groente en fruit binnen te krijgen, en dus het begin van een gezondere levensstijl. Maar is dit type blender in de praktijk ook handig in gebruik? En kun je er een beetje redelijke smoothies mee blenden? Wij onderwerpen de NutriBullet aan de test.

nutribullet-blender

Onze beoordeling:

De NutriBullet 600 is een van de eerste ‘to go’-blenders. Het is een klein modelletje, dat toch is uitgevoerd met een relatief sterke motor: de naam verwijst naar de capaciteit van 600 Watt – veel meer dan de meeste concurrenten in dit segment. NutriBullet heeft inmiddels ook andere, grotere modellen op de markt, maar dit blijft de go-to voor de to go-blender: compact, krachtig en handig in gebruik, want het is een echte alleskunner.

De kan

De NutriBullet wordt geleverd met drie plastic kannen: twee wat kleinere, en een grotere met een inhoud van 700 ml. Wat de kannen onderscheidt, is dat zowel als mengbeker en als meeneembeker fungeren. Je vult deze bekers dus met fruit, groente, noten of andere ingrediënten, schroeft de messen op de beker, en laat het apparaat blenden. Daarna klik je dezelfde beker inclusief mesblad, die nu werkt als dop, weer uit de NutriBullet, en stop je hem direct in je tas. Best handig!

De inhoud van de bekers is echt bedoeld voor één smoothie, die je meeneemt voor onderweg of direct opdrinkt. Wil je de NutriBullet ook gebruiken als ‘gewone’ blender in de keuken, dan is zelfs de grote meegeleverde beker met 0,7 liter wel erg klein.

Ook het lichte materiaal van de kannen – plastic – is afgestemd op het makkelijk meenemen van de smoothie. Maar plastic blenderkannen hebben ook nadelen: ze zijn minder stevig dan glazen kannen, en na langdurig wassen in de vaatwasser kan er aanslag op komen.

Het vermogen van de NutriBullet 600

De naam zegt het al: deze blender heeft een vermogen van 600 Watt. Dat is weinig vergeleken met de meeste normale blenders: met sommige harde ingrediënten zou deze blender wel eens wat moeite kunnen hebben. Aan de andere kant is 600 Watt voor een kleine to go-blender heel behoorlijk: modellen van andere merken moeten het soms doen met de helft, of met nog minder.

In het gebruik zul je er niet veel van merken dat de NutriBullet een beperkt vermogen heeft. Voor smoothies van groente en fruit is 600 Watt voldoende vermogen. Wat daarbij ook scheelt is dat er niet zoveel in de maatbekers past: de hoeveelheden die je per keer vermaalt zijn dus óók klein. Maar – soms kan het kan het zijn, dat je toch tegen de grenzen van zijn kunnen op gaat lopen. Wilde je wat selderij of wortel pureren? Of had je nog bevroren bessen in de vriezer liggen? De NutriBullet kan het wel aan, maar wees niet verbaasd als het apparaatje wat gaat steigeren, of als het wat langer duurt voordat je smoothie klaar is. Het vermalen van noten gaat trouwens redelijk, ook dankzij het bijgeleverde extra mes dat daar speciaal voor bedoeld is.

Ook nog belangrijk: de blender heeft maar één type snelheid. Ook daarin is de NutriBullet dus wat beperkt. Dat is niet heel erg als je snel een smoothie wil maken voor onderweg, maar als je wat meer functionaliteit verlangt, of als je iets anders wil blenden dan een eenvoudige smoothie, kan het gebrek aan snelheden een gemis zijn.

Onderdelen

De NutriBullet 600 komt met een behoorlijk uitgebreide set onderdelen: twee kleine en een grote mengbekers, en twee soorten messen (een voor noten). Je krijgt ook nog een boek met gezonde recepten, zodat je meteen kunt beginnen met het maken van smoothies.

nutribullet-mesjes

De onderdelen zijn van degelijke kwaliteit, en zijn ontworpen om datgene te doen waar de blender voor gemaakt is: simpele, snelle smoothies of groentesappen maken, die je direct mee kunt nemen naar je werk. De bekers zijn ruim, makkelijk af te sluiten en – belangrijk – zijn lekvrij. Ook kunnen ze allemaal makkelijk in de vaatwasser, dus kun je met een gerust hart iedere dag een smoothie maken.

Een bijkomend voordeel van de NutriBullet 600 is, dat de hele blender klein en compact is. Dat scheelt aanzienlijk veel ruimte op je keukenblad. Wil je een blender alleen gebruiken om zo nu en dan een smoothie te maken, dan is het qua ruimte een ideale oplossing.

Voordelen

  • Makkelijk in gebruik;
  • Smoothies makkelijk mee te nemen!
  • Klein en compact;
  • Met 600 Watt een relatief hoog vermogen.

Nadelen

  • Blender is vrij klein;
  • Maar één stand.

✅ Conclusie

De NutriBullet 600 is geen “super voedingsstoffen extractor”, zoals hij soms wordt omschreven in de reclames, maar het is wel een fijne, kleine blender waarmee je makkelijk een smoothie voor één persoon kunt maken. Voor een miniblender heeft de NutriBullet een vrij hoog vermogen. Het idee om de blenderkan ook als drinkbeker te laten werken, maakt het inderdaad makkelijk om een smoothie te maken en mee te nemen. Daarmee wordt de stap om een smoothie te maken kleiner. Met een prijs van 79 euro zit de NutriBullet aan de hoge kant, maar als je vaak smoothies wil gaan maken en die bovendien makkelijk en snel mee wil kunnen nemen, is dit de beste optie.

Welke blender moet ik nu kopen?

Blenders komen in vele soorten en maten, zoals je inmiddels ongetwijfeld gemerkt zult hebben. Hopelijk hebben de bovenstaande reviews je geholpen bij het maken van een keuze. Zo niet? Check dan eens de handige koopgidsen op Bestenu. De vier genoemde blenders natuurlijk maar een heel klein deel van wat er op de markt te krijgen is. Bij het zoeken van de juiste blender is het dan ook vooral belangrijk om uit te gaan van je eigen behoeften en verwachtingen.

Denk van te voren goed na waarvoor je de blender wilt gaan gebruiken. En ook voor hoeveel personen. Heb je een gezin, kies dan voor een blender met een minimale maatinhoud van 1,5 tot 2 liter. Het beste combineer je dat met een vermogen van tenminste 700 watt. Hoe groter de inhoud, hoe meer vermogen je nodig hebt. Het is nogal een verschil of je de machine iedere dag wilt gebruiken of misschien eens per week voor het zondagochtend ontbijt. Gebruik je jouw blender niet al te veel, dan is het wellicht slimmer om een wat goedkoper exemplaar aan te schaffen.

Binnenkort een koffiezetapparaat kopen? De beste blenders kunnen ook koffiebonen malen. Hoewel een koffiemolen hier beter voor is. 

Ben je een echte liefhebber van smoothies, milkshakes en zelfgemaakte ijskoffie? Neem dan zeker geen genoegen met een simpele huis-tuin- en keukenmachine en ga voor een blender met een glazen schaal, minimaal 700 watt en genoeg versnellingen. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat jij tevreden bent met je nieuwe blender en soms kan je dan beter maar wat extra geld betalen voor een goed apparaat. 

We hopen dat je een besliste keuze kan maken om de beste blender te kopen! Nog steeds geen idee welke smoothie blender je moet kopen? Laat dan een reactie achter en we proberen je te helpen.