De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Meer dan 19.716 wandelaars liepen in 2017 een WijnSpijs Wandeling in een van de 61 steden. Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn de beste restaurants van 2017 gekozen.

Op nummer 10 | Restaurantje nummer 7 in Middelburg

Vlakbij de haven van Middelburg zijn we te gast bij een echte Zeeuw, wijnkenner en restaurateur Michiel Kunst (48) in zijn prachtige zaak Restaurantje Nummer 7. Michiel’s favoriete keuken is de Zeeuwse en dat zie je overal terug op de kaart. ‘Ik heb het voorrecht om in een provincie te wonen en werken waar geweldige producten voorradig zijn uit de Oosterschelde en Noordzee en waar boeren en telers met veel passie, eerlijke producten leveren.’

Het Zeeuwse zwarte goud

Tijdens de WijnSpijs Wandeling in september serveerde het team van Restaurantje Nummer 7 uiteraard een gerecht met een Zeeuwse touch! De wandelaars werden verwend met Zeeuwse mosselen met een krokant van maanzaad, sesam en chili.

Restaurantje Nummer Zeven’s WijnSpijs

🍴 Zeeuwse mosselen met een schuimige crème van kokos, kerrie, & gember, limoen, krokant van sesam en maanzaad en salade van groene appel en peterselie.
🍷 Bij dit gerechtje met groene tonen een net zo ‘groene’ wijn. De aroma in deze 100% Verdejo van Singualris uit de Spaanse Rueda heeft aroma’s van vers gemaaid hooi en watermeloen. Een bijzondere wijn gemaakt van eeuwenoude wijnstokken die zich bevinden op zo’n 900 meter boven de zeespiegel.

Michiel de Wijnman

Michiel staat in Middelburg en daarbuiten bekend om de uitgebreide wijnkaart en kennis. Michiel’s favoriete wijnland is Spanje, maar nu in de winter drinkt hij ook graag een glas Rhône. Zijn beste zelf gemaakte wijnspijs combinatie was bloedworst met een Pinot Noir van wijnhuis Siegrist uit Pfalz in Duitsland.
Michiel komt ook graag bij collega’s en de beste wijnspijs combinatie die hij daar zelf ooit voorgeschoteld kreeg was zachtgegaard rund met een creme van mosterd en biet & zoetzure wortel in combinatie met een rode blend van Cabernet, Cot & Gamay druiven van Domaine Cocteaux uit de Touraine in de Franse Loire Vallei. 

Winelovers Lane

Wijnliefhebbers kunnen hier sowieso hun hart ophalen. Restaurantje Nummer Zeven heeft een fijne uitgebreide wijnkaart en werkt graag met kleine bijzondere wijnhuizen. Michiel heeft een neus voor prachtige wijnspijs combinaties en originele wijnen. Reserveren dus!

Restaurantje Nummer Zeven
Rotterdamse Kaai 7
Middelbrug
0118 627 077