De Beste WijnSpijs Restaurants van Nederland | Buiten Eten + Drinken

De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Meer dan 19.716 wandelaars liepen in 2017 een WijnSpijs Wandeling in een van de 61 WijnSpijs steden . Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn de beste restaurants van 2017 gekozen.

Op nummer 8 | Buiten Eten + Drinken in Gouda

In maart eindigde dit restaurant net achter de nummer 4 op onze lijst, maar het is zeker geen onbekende als het op ‘Best of WijnSpijs‘ aankomt. Wij zijn apetrots op onze nummer acht – Buiten in Gouda!

Van André Hemerik (57) eigenaar van Buiten in Gouda), kan eigenlijk iedereen wel wat opsteken als het over eten en drinken gaat. André is naar eigen zeggen ‘zo ongeveer geboren op de markt in Gouda’ en een echte Gouwenaar. Hij is vanaf zijn 20e werkzaam in de horeca en dit jaar viert hij zijn 31e jaar als zelfstandig ondernemer, waarvan de laatste 24 jaar als chef en eigenaar van Buiten Eten + Drinken.

André; ‘Ons concept is al die 24 jaar hetzelfde gebleven: goede producten, goede prijs/kwaliteit verhouding, kennis en kunde en aandacht voor onze gasten. We doen geen concessies aan de kwaliteit van de producten en onze manier van koken. Hiermee hebben we trends en recessies overleefd.’

wijnspijs-restaurants-van-het-jaar-2018

Buiten’s WijnSpijs Combinatie

🍴 Een biefstukje van Hollands hert met truffeljus en aardappelpuree.
🍷 Tormaresca Neprica van het wijnhuis Antinori, Italie.

De filosofie van Buiten

Tijdens de WijnSpijs Wandeling serveerde André ook een gerecht dat die filosofie onderstreept. ‘Dit gerecht weerspiegelt waar wij voor staan. Een eerlijk product, scharrelvlees, goed bereid en begeleid door een prachtige jus en een heerlijk glas wijn. Kortom een mooi bordje genieten. Prijstechnisch eigenlijk niet te doen, maar ik wil dat de gasten van de WijnSpijs Wandeling ons direct goed leren kennen.’

Zelf gaat Hemerik ook graag uit eten, ‘De Nederlandse horeca gaat met sprongen vooruit’. Hij komt bijvoorbeeld bij collega Martijn van Zino’s Urban Bistro in Rotterdam. ‘Wat kan die man lekker koken!’ Zijn lekkerste wijnspijs ervaring deed hij op in Spanje bij El Cellar de Can Roca in Girona: een gerookte sardine met aubergine en een witte wijn van Tenerife met een zweempje zwavel. ‘Dat zat wel snor!’

Buiten Eten + Drinken 
Oosthaven 23a
Gouda
0182 524 884

Verder lezen? Wellicht vind je dit ook leuk:

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Simple Share Buttons