De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Ruim 25.000 wandelaars liepen in 2018 een WijnSpijs Wandeling in een van de 111 evenementen. Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn uit meer dan 660 restaurants de beste 10 van 2018 gekozen.

Op nummer 6 | Voilà uit Groningen

Voilà is een restaurant dat werkt zonder menu. Zij maken dan ook elke dag bijzondere èn verse gerechten. Perfect voor onze WijnSpijs Wandelingen en dus niet zo gek dat zij in de top tien zijn geëindigd. Om dit restaurant nog beter te leren kennen, hebben wij een mini-interview afgenomen met de eigenaren Hans en Jitka. Lees dus maar snel verder!

Voila keuken

Interview met Hans en Jitka

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

Hans groeide op in Oost-Groningen, terwijl Jitka in Tsjechië het levenslicht zag. Na enkele omzwervingen kwam Jitka voor haar toenmalige liefde naar Utrecht. Hans en Jitka hebben elkaar daar leren kennen in de horeca (hoe kan het ook anders?). Jitka werkte voor Hans en zij deelden de liefde en passie voor de horeca vanaf het eerste moment. Na een half jaar sloeg de vonk over tussen deze twee collega’s.
Sinds die dag zijn Hans en Jitka dan ook onafscheidelijk en zijn ze eigenlijk geen dag meer zonder elkaar geweest. Beiden hadden een droom om ooit een eigen zaak te beginnen en die droom groeide gezamenlijk. Het was al gauw duidelijk dat zij samen deze droom gingen verwezenlijken.
Hans wilde daarvoor terug naar zijn roots en schoorvoetend (met een knipoog) stemde Jitka toe. Op naar Groningen dus!

Wat is jullie favoriete keuken en gerecht?

We hebben een hele brede smaak als het gaat over een favoriete keuken, dus het antwoord daarop moeten we je schuldig blijven. Maar het gerecht dat als beste in ons geheugen gegrift staat, is de Pommes Tsarine van restaurant Vinkeles. Deze durven we daar nooit meer te bestellen…

Wat serveerden jullie tijdens de WijnSpijs Wandeling?

Wij serveerden de laatste wijnspijs: schelvis met asperge, eidooier, duindoornbes en vadouvan. De wijn die wij hierbij serveerden was een Grauburgunder van Theo Minges uit de Pfalz in Duitsland.

Waarom hebben jullie daarvoor gekozen?

We hebben gekozen voor een spannende combinatie van smaken en texturen, waarbij je bij elke hap en slok zin hebt in de volgende. Helaas vinden veel gasten door de opmaak het vaak zonde om aan het gerecht te beginnen 😉

Hoe maken jullie er een topdag van? Zijn er speciale dingen die er van tevoren met het team worden besproken?

Wij zorgen er iedere WijnSpijs Wandeling voor dat er actie in de zaak is. Hetzij door gerechten aan tafel af te maken, hetzij door à la minute buiten op de barbecue een onderdeel van een gerecht te roken. We laten vaak ook zien met welke ingrediënten we werken. Dit doen we door bijvoorbeeld 20 kg vers geplukt eekhoorntjesbrood in de keuken te hebben liggen, welke in de gerechten gebruikt wordt. Daarnaast is het zoals iedere dag in ons restaurant een mooi samenspel van de enthousiaste, bevlogen en kundige medewerkers in de keuken en in het restaurant. Uiteraard lopen we tijdens de WijnSpijs Wandeling een stapje harder, omdat we het zien als een mooi visitekaartje voor ons restaurant!

Voila keuken

Wat maakt julllie restaurant bijzonder?

Een avond eten bij Voilà is niet zomaar even een hapje eten, maar echt een avond uit, waarbij je van het begin tot het eind in de watten gelegd wordt. We serveren uitsluitend een vijfgangen verrassingsmenu, waarbij we graag rekening houden met persoonlijke voorkeuren van de gast.

Nieuwsgierig geworden naar restaurant Voilà?
Voilà
W.A. Scholtenstraat 39
9711 XB Groningen
050 – 280 1108

Wil je ook een keer meelopen met een WijnSpijs Wandeling? Klik hier voor de beschikbare steden en data!