Om HelloFresh kunnen we letterlijk en figuurlijk niet heen. En de Allerhandebox is een slimme zet van de Appie. Maar wist u dat zij lang niet de enigen zijn die een mooie (werk)maaltijd voor elkaar boxen? WijnSpijs test uw lunchbox opties. In deel 3 van de Grote Lunchboxentest: Boer Erik

Boer Erik

Waar bezorgt Boer Erik allemaal?

In de regio Amsterdam, Utrecht en rondom Loenen aan de Vecht.

Meer ‘De Grote Lunchboxen Test’? Hier vind je de rest:
 Farmerfoodies en Landlunch

Wie is Boer Erik?

Boer Erik is uiteraard de naamgever van de lunchbox. Samen met zijn vrouw Sonja, heeft Erik een prachtig duurzaam bedrijf met het dak vol zonnepanelen. De koelinstallatie draait mede op groene stroom en in de boomgaard wordt niet alleen gewerkt met gewasbeschermingsmiddelen, maar ook met lieveheersbeestjes & torren.
Naast de boerderij, is de tuinder druk met lunchboxen, schoolfruit, (online)landwinkels en recreatieappartementen genaamd ‘De Appelhoeve’! Ook organiseert Boer Erik in september plukdagen, waarbij je welkom bent om zelf appels en peren te komen plukken!

Boer Erik

Wat zit er in de lunchbox van Boer Erik?

Genoeg. We vinden naast uiteraard het uitgebreide fruitassortiment – kiwi’s, appels, peren, sinaasappels en aardbeien – genoeg groenten. Rosbief, beenham, de niet-te-missen-ambachtelijke-aardbeienjam en een mooi stuk boerenkaas. We zijn erg blij met het knapperige (en nog warme!) brood. En ook de zuivel is bijzonder smakelijk, als je – zoals wij – meestal een pak mee graait uit de supermarkt. Quote van een collega, ‘Oh ja, zo smaakt echte melk!’ Ja mensen. Echte melk is écht lekker! Ook extra punten voor de boter. Tot nu toe – in onze zware zoektocht naar de beste lunchbox – de eerste box waar boter in zit!

Waar komen de producten uit de lunchbox vandaan?

Het fruit komt uit de boomgaarden van Erik zelf langs het Amsterdam-Rijnkanaal in Loenen aan de Vecht. Zestien hectare vol appels en peren en kersen. Geteeld met respect voor mens en natuur. De box wordt verder aangevuld met groenten en fruit van bevriende boeren uit de buurt. Ook wordt er samengewerkt met een coöperatie van boeren die streekproducten onder de aandacht willen brengen; Het Groene Hart. Zij zijn verantwoordelijk voor de loeiverse boerenmelk en yoghurtdrank.

Boer-Erik

Staat zo’n lunchbox van Erik een beetje feestelijk op de lunchtafel?

Dat kun je wel zeggen. Het was een feestje om de box uit te pakken. Het zit tjokvol met allerlei lekkers. Verse Hollandse sla en knalrode aardbeien. De broden waren nog warm en die geur verspreidde door het hele kantoor. Dat wakkerde de eetlust goed aan!

Om welke producten uit de lunchbox wordt gevochten?

Voordat we plaats nemen aan de lunchtafel om hier eens uitgebreid van te gaan genieten, zijn de helft van de aardbeien eigenlijk al verorbert. En uiteraard is het pakje rosbief weer binnen no-time leeg. Maar kunnen we het nog even over dat brood hebben? Man man, wat een lekker brood! Het is meteen weer duidelijk dat de Appie er dus echt letterlijk niks van bakt.

Welke producten blijven een beetje zielig liggen?

We waren de sla in alle lunchvreugde eigenlijk vergeten. Dus ja, die is nog intact. Maar hij staat bovenaan de to-do list voor morgen.

Boer Erik

Wat kost dat nou, zo’n lunchbox?

De lunchbox van Boer Erik is te bestellen vanaf €29,50 en 5 personen. De bezorgkosten zijn €7,50. Vooral voor kleinere bedrijven is Boer Erik dus een goed idee. De luxere editie is een tientje duurder en daarvoor krijg je naast de 2 flessen sap bijvoorbeeld ook een liter melk , twee soorten drinkyoghurt, vers gekookte eitjes en nog meer lekkers.

Waar bestel ik die lunchbox?

De lunchbox van Boer Erik bestel je via info@boererik.nl. Voor 16:00 uur besteld, is morgen voor 12:00 een lunchbox op je bureau. Met nieuwe klanten wordt het liefst een paar dagen van te voren persoonlijk contact gezocht, om de specifieke lunchwensen door te spreken.

Biedt Boer Erik ook andere boxen aan?

In deze webshop kun je heel uitgebreid shoppen! Naast extra brood, beleg en groenten kun je kiezen voor een fruitbox, zuivel, thee en zelfs met de VrijMiBo wordt je geholpen. Hapjes en biertjes laten bezorgen? Boer Erik is je man!

Welk eindcijfer krijgt de lunchbox van Boer Erik?

De prijs/kwaliteit van de box is dik in orde. We komen uit op een 8,5. Vooral een aanrader voor de kleinere bedrijven van 5 tot 50 medewerkers en wie – net als wij – verliefd is op de geur van warm, vers gebakken brood.

Boer Erik

Meer ‘De Grote Lunchboxen Test’? Hier vind je de rest:
 Farmerfoodies en Landlunch

Deze productie werd mede mogelijk gemaakt door Dille & Kamille.