De Grote Lunchboxentest deel 2: Landlunch

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Om HelloFresh kunnen we letterlijk en figuurlijk niet heen. En de Allerhandebox is een slimme zet van de Appie. Maar wist u dat zij lang niet de enigen zijn die een mooie (werk)maaltijd voor elkaar boxen? WijnSpijs test uw lunchbox opties. In deel 2 van de Grote Lunchboxentest: Landlunch.

Landlunch

Waar wordt de Landlunch bezorgd?

LandLunch is gevestigd in Naarden-Bussum, maar levert in de regio Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Het Gooi.

Meer ‘De Grote Lunchboxen Test’? Hier vind je de rest:
 Farmerfoodies en Boer Erik

Wie zitten er achter Landlunch?

Berry van de Ven – ‘eten is mijn hobby’ – zag begin 2014 een gat in de lunchmarkt. Berry heeft een missie om collega’s weer aan tafel krijgen. ‘door de gezelligheid en het contact tijdens de lunch laden werknemers weer op en is men na de lunch veel productiever.

Thomas-Frederik-4 (1)

Wat zit er in de lunchbox van Landlunch?

Je kunt beter vragen, wat niet!? Vette props voor de meest perfecte avocado aller tijden; precies rijp genoeg en geheel zonder bulten en rare stukken. Probeer die maar eens te vinden in de buurtsuper..
Verder een enorme hoeveelheid vleeswaren; rosbief, koprollade en worst. Drie prachtige broden. Twee soorten salades, ambachtelijke jam, melk, boerenkaas en twee soorten sap. Natuurlijk ontbreken de nodige vitamientjes – in de vorm van bananen, tomaten, komkommer en peren – niet.

Waar komen de producten uit de Lunchbox vandaan?

De lunchbox is gevuld met zoveel mogelijk lokale producten uit de regio. Van boeren die trots zijn op wat ze doen en op wat ze maken, met respect voor de natuur. Veel is biologisch en alles is ambachtelijk gemaakt.

Landlunch

Staat zo’n lunchbox van Landlunch een beetje feestelijk op de lunchtafel?

Nou! Onze fotograaf was niet van de tafel te slaan. En wij maar wachten.. Zelfs onze buurtjes uit naastgelegen kantoor kwamen kwijlend even kijken, ‘wat we nou weer hadden’. Ja, er zijn behoorlijk wat jaloerse blikken geworpen. Ik durf eerlijk toe te geven, dat zelfs mijn zaterdag-brunchdag tafel er niet zo goed uitziet. Maar bekijk de foto’s en oordeel zelf.

Om welke producten uit de lunchbox wordt gevochten?

Er zijn een aantal toppertjes bij die niet te versmaden zijn. De grillworst gaat er het eerste aan. De rosbief volgt snel. Ook hoorde we wat gilletjes en kreetjes over de jam. En de avocado? Nog nooit zo’n pracht exemplaar gezien. Precies rijp genoeg en zonder vlekken en bulten. Amen. Het brood is flink stevig en daardoor kunnen de meeste niet meer dan 3 broodjes achter de kiezen krijgen. Enkele tafelgenoten compenseren dat door beleg te stapelen, de slimmeriken.

Landlunch

Welke producten blijven een beetje zielig liggen?

Eerlijk gezegd is niets onaangeraakt de koelkast ingegaan. ‘Minder’ populair was misschien de selderij-bieslooksalade. Maar we konden ook gewoon niet nóg meer eten.

Wat kost dan nou, zo’n lunchbox?

De lunchbox van Landlunch is er al vanaf €3 per persoon per dag (exclusief btw en bezorgkosten van €7,50) en vanaf 10 personen. Voor 80 cent per persoon wordt er een gemengde fruitschaal meegeleverd.

Waar bestel ik die lunchbox?

Op de website van Landlunch. Deze flexibele lunchhelden houden trouwens rekening met vakanties, onverwacht aanschuivende afspraken en ziekmelders. Een contract voor de lunchbox van Landlunch is niet nodig.

Biedt Landlunch ook andere boxen aan?

Landlunch houdt de focus momenteel – logisch – op de lunch. Want wie luncht er nou niet? De lunchbox van Landlunch wordt zelfs bezorgd tot in de kinderopvang en op menig schoolkantine worden de vrolijke kratjes enthousiast onthaald.

Welk eindcijfer krijgt de lunchbox van de Landlunch?

Landlunch krijgt van ons een vette 8. Morgen weer?

Landlunch

Meer ‘De Grote Lunchboxen Test’? Hier vind je de rest:
 Farmerfoodies en Boer Erik

Deze productie werd mede mogelijk gemaakt door Dille & Kamille.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?