Wie heeft er nog nooit online wijn besteld? 

Ik vind het ideaal! Natuurlijk moet je wel even weten, welke webshop je kunt vertrouwen. Maar daarna is het appeltje, eitje. 

Niet slepen met dozen, rustig etiketten en omschrijvingen lezen, favorieten opslaan en het allerbeste, achter je computer hoef je geen mondkapje op! 

In dit artikel lees je over alles over mijn ‘nieuwste vondst’ ONWINE en waar deze webwinkel anders is dan alle anderen. 

Dol op Italiaanse wijn direct van de boer? Lees mee! 

Online Wijn kopen

Dit zat er in het pakket wat ik opgestuurd kreeg van OnWine. De wijnen zijn van Cottini Marco. De hele maand april krijg je 10% korting op het hele assortiment van Cottini Marco.  

Bestel je wijn direct bij de makers

Onwine is nieuw op de wijnmarkt. Dit Nederlandse bedrijf onderscheidt zich door wijnliefhebbers direct te koppelen aan kleinschalige wijnboeren in Italië.

Wat begon met enkele boeren uit de regio Piemonte, is inmiddels uitgegroeid tot een rijk portfolio van meer dan 20 wijnboeren verspreid over heel Italië. Het idee is dat je als klant echt direct van de wijnboer afneemt. 

Iedere wijnboer heeft zijn eigen verhaal en persoonlijke pagina op de website. Weet je niet waar je moet beginnen? Elke wijnboer biedt naast zijn wijnen, ook een proefpakket aan. Maar je kunt ook zelf een doos (6 of 12 flessen) met verschillende flessen samenstellen uit het assortiment van de boer. Vanaf 12 flessen is de verzending gratis en ik kreeg er zelfs een gratis kelnersmes bij. 

Hoe werkt het? 

Op de website kun je makkelijk inloggen, favorieten opslaan en je bestelling plaatsen. Wanneer je hebt gekozen uit het uitgebreide assortiment, kun je jouw bestelling direct bij de wijnboer plaatsten. Die pakt het vervolgens zelf voor je in. Binnen een paar dagen staat de door jouw gekozen doos wijn voor je deur. 

Je krijgt op deze manier unieke wijnen in handen. En zelf vind ik het vooral heel tof om verschillende wijnen uit de lijn van één boer te proberen. Het voelt toch een beetje alsof je een proeverij doet op het wijndomein op deze manier. En je leert heel erg veel over de druivenrassen en het gebied. 

Online wijn kopen

Wat zit er in de proefdoos van Cottini Marco?

Online wijn kopen
Online wijn kopen
Online wijn kopen

In de door mij samengestelde doos zaten 6 flessen ter waarde van € 77

1. Pinot Grigio della Venezie DOC (2X) 

In Italië is Pinot Grigio overal aangeplant. Het is na Sangiovese dan ook het meest gebruikte ras van het land. Frisse wijn, met aroma’s van peer.  

2. Bardolino Chiaretto rosé DOC 

Leuke rosé wijn gemaakt van typische Valpolicella druiven, die ook gebruikt worden voor de Bardolino. Goeie zuurgraad en fijne aroma’s als kers en salie. 

3. Bardolino Superiore DOCG 

Een lichtere rode wijn die goed past bij de zomer! Licht gekoeld heel geschikt als aperitief. 

4. Valpolicella Classico DOC 
Deze instap Valpolicella is gemaakt van Corvina, Corvinone en Rondinella.  De wijngaarden liggen vlakbij het Gardameer. Het is een verfrissende rode wijn jong gedronken mag worden. 

5. Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 
De Ripasso versie wordt gemaakt met de most van de dure Amarones en heeft dus wél de complexe aroma’s, maar niet het dure prijskaartje. Uitstekende prijskwaliteit en leuk het verschil te proeven in beide Valpolicella’s. 

Zelf proberen?

Op ONWINE maak je heel makkelijk een account en kun je uren struinen. Naast wijnomschrijvingen, vind je er ook gezellige familiekiekjes van de makers en lees je bijvoorbeeld over de geschiedenis van het wijnhuis.

Doe je een wijncursus? Dan zijn de proefdozen ook echt een aanrader om een Italiaanse wijnregio in één doos te doorgronden. 

Dit artikel is gesponsord.