Pad Prakow is een top Thais gerecht waarin vettig gehakt, holy basil en een gebakken ei elkaar naar the next level pushen. Dit recept met tofu is echt een Thais genot! Pad Prakow is enorm smaakvol en staat tegelijkertijd binnen no-time op tafel.

Als je nog niet zo bekend bent met de Thaise keuken en dit recept als eerste probeert, dan weet ik zeker dat je nog meer Thaise recepten zal proberen.

Hoe je dit recept maakt, wordt hieronder uitgelegd en komt uit het kookboek Tofu van de getalenteerde Emma de Thouars. Eet jij vegetarisch? Dan staat er ook een tip in het recept om een product te vervangen, zodat ook jij kan genieten van deze heerlijke Thaise maaltijd.

Pad prakow recept met tofu

5 from 1 vote
Course: HoofdgerechtCuisine: ThaisDifficulty: gemiddeld
Servings

2

porties
Cooking time

20

minutes

Emma; "Een van mijn favoriete gerechten in Thailand is pad krapow: vettig gehakt met holy basil en een gebakken ei on top. Met net genoeg saus om het gehakt veel smaak te geven, zonder de boel te sauzig te maken. Knapperig is hier namelijk key.

Doordat je verkruimelde tofu eerst heel knapperig bakt en daarna saus toevoegt, krijg je de perfecte structuur (knapperige buitenkant, sappige binnenkant).

Voor dit gerecht heb je holy basil nodig, dit is niet hetzelfde als Thaise basilicum. Holy basil is zoet en peperig, Thaise basilicum smaakt anijsachtig. Als je geen holy kunt vinden, mag je van mij ook Thaise gebruiken. Gebruik dan wel iets minder, de smaak kan anders overheersen. Zolang je er maar een vettig en crispy ei op serveert, dat maakt dit gerecht namelijk af."

Ingrediënten

  • 250 250  gram stevige tofu

  • 25 25  gram maizena

  • 2 2  tenen knoflook, gepeld

  • 1 1  rode peper

  • 40 40  blaadjes holy basil of Thaise basilicum

  • 2 2  eetl. lichte sojasaus

  • 2 2  eetl. oestersaus of paddenstoelensaus

  • 2 2  crispy eieren

  • Ook nodig
  • neutrale olie om in te bakken

Pad prakow recept met tofu

  • Verbrokkel de tofu met je handen tot een deel bijna kruimels is en de rest iets groter. Zo krijg je straks de perfecte combi tussen knapperig en sappig. Meng de tofu met de maizena.
  • Verhit een flinke laag neutrale olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en bak hierin de tofu in 10 minuten goudbruin en knapperig. De tofu moet echt goed knapperig zijn. Als je denkt dat het klaar is, bak dan voor de zekerheid nog even door. Door de maizena kan de tofu nogal gaan plakken, breek de tofu tussentijds los met een siliconen spatel of schuimspaan. Schep de tofu als hij knapperig is met een schuimspaan uit de pan of giet hem af in een zeef boven een hittebestendige kom.
  • Hak terwijl de tofu bakt de knoflook en rode peper fijn. Pluk de blaadjes van de holy basil of Thaise basilicum. Haal net zoveel olie uit de pan zodat er nog ongeveer 2 eetlepels in zitten. Fruit hierin op halfhoog vuur de knoflook en peper circa 1 minuut. Doe de tofu, sojasaus en oester- of paddenstoelensaus in de pan en schep om. Bak nog circa 1 minuut, tot de saus is opgenomen door de tofu. Zet het vuur uit, voeg de holy basil of Thaise basilicum toe en roer tot deze is geslonken.
  • Doe de tofu op een bord of in een schaal en veeg de pan schoon. Bak de crispy eieren zoals aangegeven op bladzijde 158 in het kookboek. Serveer de pad krapow op een kom pandanrijst met het gebakken ei on top.

Tips

  • Eet jij vegetarisch? Dan kan je de oestersaus vervangen door paddenstoelensaus!
  • Gek op Tofu en nog meer toffe tofu recepten proberen?

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Tofu recepten van Emma de Thouars

  • Auteur | Emma de Thouars
  • Uitgever | Nijgh & van Ditmar
  • Release | 20 augustus 2022
  • Bekijk de prijs hier op Bol.com

Emma de Thouars heeft veel gereisd in Azië en daar is dan ook haar liefde en passie voor de Aziatische keuken ontstaan. Zij maakt zelf haar recepten en is culinair schrijfster. Om inspiratie op de toen voor haar recepten en social media, reist zij nog steeds heel graag af naar Azië en haar favoriete keuken is de Chinese.

In dit kookboek Tofu laat Emma zien dat het product echt niet alleen als vleesvervanger gezien hoeft te worden, maar dat het product op zich gewoon heel erg lekker is en kan zijn, zo lang je het maar goed bereid. De recepten die in dit kookboek staan geeft een inzicht in wat er allemaal gedaan kan worden met tofu en laat zien hoe lekker tofu in een gerecht kan zijn.

Wil je meer Emma (ja, dat wil je) schrijf je dan hier in voor haar super exclusieve receptenservice.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten