De 6 leukste restaurants in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier

WijnSpijs
WijnSpijs

Het Scheepvaartkwartier is een wijk aan de oevers van Rotterdam, die tijdens het bombardement in de Tweede Wereldoorlog vrijwel gespaard gebleven. Hierdoor krijg je een hele andere kant van Rotterdam te zien en een schatkamer aan cultureel erfgoed. In deze wijk vind je de leuke bars, terrasjes en natuurlijk veel TOP restaurants van Rotterdam. Moeilijk om te kiezen dus, maar wij helpen je een handje! Hieronder hebben wij een lijstje voor je klaarstaan!

VINEUM

Vineum stond onlangs nog ontzettend in het zonnetje op het podium van de Michelin uitreiking. Eigenaar David werd verkozen tot de Michelin Sommelier van 2018. Volgens de inspecteur heeft hij een hele bijzondere wijnen in huis. En een bijzondere expertise! Reden genoeg om snel bij Vineum te gaan kijken. Verwacht geen poeha, hier kookt men op hoogniveau maar met een lage drempel. Fijn! Wijnliefhebbers ga hier heen!

restaurants-scheepvaartkwartier-rotterdam-vineum

Eendrachtsweg 23, Rotterdam
010 720 0966

Restaurant Nul10

Nul10 is gevestigd in een uniek pand uit 1904 aan de Westerstraat. De klassieke stijl is doorgevoerd in het interieur, en de menukaart. Dit maakt de zaak helemaal af! Op de kaart allemaal Franse comfort food klassiekers, waaronder hun beroemde Hollandse garnalenkroket. Die wil je niet missen.

restaurants-scheepvaartkwartier-rotterdam-nul10

Nul10
Westerstraat 39a, Rotterdam
010 213 4445

Zinc

Bij Zinc heb je het gevoel of je op het platteland van Frankrijk bent! Ze koken elke dag met verse biologische seizoensproducten. Geen vaste kaart dus. De landelijke gerechten wisselen om de twee weken en ze worden persoonlijk en met veel enthousiasme aan tafel toegelicht.

restaurants-scheepvaartkwartier-rotterdam-zinc

Zinc
Calandstraat 12a, Rotterdam
010 436 6579

Bezoek de 6 leukste hotspots van het Scheepvaartkwartier tijdens de WijnSpijs Wandeling. Koop je kaartje hier!

Karakter

Seizoensgebonden en dagvers met veel biologische ingrediënten, dat is Karakter. Koken met een ‘culinair bewustzijn’ noemen chefs en eigenaren Nathan en Pety dit. Per dag wordt bepaalt welke producten optimaal van kwaliteit zijn, daarom werken ze niet met een menukaart. Laat je verrassen door de schilderijtjes die uit de keuken komen.

restaurants-scheepvaartkwartier-rotterdam-karakter

Karakter
Van Vollenhovenstraat 15 unit 24, Rotterdam
010 737 0039

La Stanza

La Stanza is de perfecte combinatie van de Franse en Italiaanse keuken. Specialiteiten zijn bijvoorbeeld de pasta, lamsbout en panna cotta. Is het mooi weer? Neem dan plaats in één van de mooiste diner tuinen van Rotterdam en geniet van de gastvrijheid terwijl het langzaam donker wordt.

restaurants-scheepvaartkwartier-rotterdam-la-stanza

La Stanza
Van Vollenhovenstraat 19, Rotterdam
010 277 1414

Biblio

In een gerestaureerd pakhuis uit 1894 vind je de hotspot Biblio. De zaak is heel stijlvol ingericht als een oude Engelse bibliotheek met een jazzy sfeer. Zelf de menukaart is opgedeeld in: inleiding, voorwoord, hoofdstukken en nawoord, leuk detail! De kaart is geïnspireerd door de Franse keuken.

restaurants-scheepvaartkwartier-rotterdam-biblio

Biblio
Van Vollenhovenstraat 15c, Rotterdam
010 241 0327

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?