De best verkochte kookboekenreeks van Italië heeft er een nieuw broertje bij -> De Zilveren Lepel | Napels en de Amalfikust.
De Zilveren Lepel
De reeks van De Zilveren Lepel zijn echte klassiekers. Het zijn vaak boeken die generatie op generatie worden doorgegeven. De oorspronkelijke ‘Zilveren Lepel’ wordt al meer dan zestig jaar verkocht. De 2000 recepten worden telkens herzien en bijgewerkt.
Met recht hét kookboek voor de klassieke Italiaanse keuken. Dit dikke, wat onhandige, zware standaardwerk is onlangs nog van nieuwe foto’s voorzien en is ondanks de goede vertaling soms nog wat summier. Het boek dat elke (thuis)kok in de keukenkast moet hebben staan heeft er nu dus een nieuw uitgave bij!
De Zilveren Lepel | Napels en de Almalfikust
Het nieuwste deel zoomt in op een van de mooiste gebieden van Italië, Napels en de Amalfikust. Deze regio staat – naast Limoncello – bekend om al haar recepten met vis. Napels is dan weer de bakermat van goede espresso en de allerlekkerste pizza’s mét verse buffelmozzarella.
Een heleboel achtergrond informatie en pizza
Veel hazelnoten, kastanjes, lams- en varkensvlees en nog meer citroen en kaas. Veel pizza en vis. Met prachtige foto’s, een heleboel aparte en gevulde pizzarecepten, inktvisrisotto, achtergrond informatie en prachtige desserts. Allemaal goed te doen en boordevol (reis)inspiratie. Zo kan het zomaar gebeuren dat je ‘ineens’ een tickets Napels hebt geboekt. Oeps.
Leer de recepten van het échte Italië
Uitgever Spectrum
Fotografie ©Simon Bajada, Phaidon Press Limited, 2016
Technische gegevens
Omvang: 272 pagina’s
ISBN: 9789000355679
Prijs: € 35,-
De Zilveren Lepel | Napels en de Almalfikust koop je hier.
Wil je ook op reis naar Italië? Bekijk onze vette wijnreizen – ook naar Napels!
Zilveren lepels met groenten, vis, zoetig of voor kinderen
Naast de originele versie kun je ook boekjes van ‘De Kookschool Van De Zilveren Lepel’ los kopen. Dit zijn kleinere en betaalbare boekjes. 176 pagina’s in vergelijking met de 1504 tellende pagina’s van het origineel met 75 basisrecepten voor groenten (2016), pizza, pasta en dolci (2015).
Ook is er een ‘Zilveren Lepel Voor Kinderen’ (2015), een Zilveren Lepel Quick & Easy (2016) – Italiaanse recepten binnen 30 minuten op tafel – De Zomer Van De Zilveren Lepel👌 (2011), en een speciale viseditie (2013).
Het serviesgoed op de foto’s is van Dille&Kamille