De Zaak in Doetinchem is het Beste WijnSpijs Restaurant van oktober!

WijnSpijs
WijnSpijs

Oktober was weer vol met 14 wandelingen en 84 restaurants. Restaurant De Zaak stak er met kop en schouders bovenuit. Een 9.9 voor het gerechtje, én een gemiddelde van een 9.3 zorgde ervoor dat De Zaak uit Doetinchem zonder twijfel Het Beste Restaurant van de maand is geworden! Wat een cijfers hé?!

Wil jij meelopen tijdens Culinaire Wandeling en de beste WijnSpijs combinaties ontdekken? Bekijk hier de agenda!

Doetinchem, de meest uiteenlopende stad

Waar je langs grote velden en door prachtige natuur kan wandelen, loop je ook heerlijk langs de vele culinaire hotspots die deze stad te bieden heeft. Van de rust van het buitenleven, tot het bruisende stadsleven, in Doetinchem is er voor ieder wat wils.

WijnSpijs Wandeling
Dit geld ook voor de fijne eetplekjes die deze stad te bieden heeft. Ga je theeleuten, uitgebreid lunchen, dineren, een ijsje eten of pizza halen? Er is genoeg keus! Omdat wij ook hebben ontdekt dat Doetinchem zo’n fijne en diverse stad is, mocht deze stad niet ontbreken in het WijnSpijs-Wandelingen-Lijstje!

Liever naar Haarlem? Vind hier de leukste Cityguide voor Haarlem

Restaurant De Zaak

Restaurant De Zaak

‘De Zaak, zeker een aanraden waard’

Waar ik het net over diversiteit had, heb ik het nu over Restaurant De Zaak. Net zo’n divers restaurant, als dat de stad is. Jong of oud, met z’n tienen of met z’n tweetjes? Iedereen voelt zich hier thuis!
Deze hotspot is te vinden in dé culinaire hoofdstraat van Doetinchem. Tijdens de WijnSpijs Wandelingen reageerde de wandelaars erg enthousiast. ‘Helemaal super, we komen zeker terug!’  De Zaak serveerde een prachtige Groene kruiden risotto met sous-vide gegaarde varkenswang. Klinkt dit lekker óf klinkt dit heel lekker?

Ook trek in risotto gekregen? Lees ons recept voor citroenrisotto!

 

Hierbij werd een perfect combinerende wijn geserveerd, namelijk een Pinot Noir uit Roemenië. Roemenië is een van de 10 grootste wijnproducenten ter wereld. De blauwe druif – Pinot Noir – is ook niet onbekend voor wijnliefhebbers. Het is een van de beroemdste blauwe druiven op aarde! Pinot Noir heeft weinig tannine en is daardoor geschikt om een beetje te koelen, hierdoor komen de zuren iets meer naar voren. Bij deze wijn voeren rood fruit en karamel de boventoon, en door zijn frisse en zachte eigenschappen héérlijk in combinatie met de varkenswang!

Lees hier meer over Pinot Noir 

Restaurant de Zaak
Grutstraat, 16
Doetinchem
0314-361 022

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?