Oktober was weer vol met 14 wandelingen en 84 restaurants. Restaurant De Zaak stak er met kop en schouders bovenuit. Een 9.9 voor het gerechtje, én een gemiddelde van een 9.3 zorgde ervoor dat De Zaak uit Doetinchem zonder twijfel Het Beste Restaurant van de maand is geworden! Wat een cijfers hé?!

Wil jij meelopen tijdens Culinaire Wandeling en de beste WijnSpijs combinaties ontdekken? Bekijk hier de agenda!

Doetinchem, de meest uiteenlopende stad

Waar je langs grote velden en door prachtige natuur kan wandelen, loop je ook heerlijk langs de vele culinaire hotspots die deze stad te bieden heeft. Van de rust van het buitenleven, tot het bruisende stadsleven, in Doetinchem is er voor ieder wat wils.

WijnSpijs Wandeling
Dit geld ook voor de fijne eetplekjes die deze stad te bieden heeft. Ga je theeleuten, uitgebreid lunchen, dineren, een ijsje eten of pizza halen? Er is genoeg keus! Omdat wij ook hebben ontdekt dat Doetinchem zo’n fijne en diverse stad is, mocht deze stad niet ontbreken in het WijnSpijs-Wandelingen-Lijstje!

Liever naar Haarlem? Vind hier de leukste Cityguide voor Haarlem

gerecht en wijn de Zaak
gerecht en wijn de Zaak


‘De Zaak, zeker een aanraden waard’

Waar ik het net over diversiteit had, heb ik het nu over Restaurant De Zaak. Net zo’n divers restaurant, als dat de stad is. Jong of oud, met z’n tienen of met z’n tweetjes? Iedereen voelt zich hier thuis!
Deze hotspot is te vinden in dé culinaire hoofdstraat van Doetinchem. Tijdens de WijnSpijs Wandelingen reageerde de wandelaars erg enthousiast. ‘Helemaal super, we komen zeker terug!’  De Zaak serveerde een prachtige Groene kruiden risotto met sous-vide gegaarde varkenswang. Klinkt dit lekker óf klinkt dit heel lekker?

Ook trek in risotto gekregen? Lees ons recept voor citroenrisotto!

pinot noir druiven

Hierbij werd een perfect combinerende wijn geserveerd, namelijk een Pinot Noir uit Roemenië. Roemenië is een van de 10 grootste wijnproducenten ter wereld. De blauwe druif – Pinot Noir – is ook niet onbekend voor wijnliefhebbers. Het is een van de beroemdste blauwe druiven op aarde! Pinot Noir heeft weinig tannine en is daardoor geschikt om een beetje te koelen, hierdoor komen de zuren iets meer naar voren. Bij deze wijn voeren rood fruit en karamel de boventoon, en door zijn frisse en zachte eigenschappen héérlijk in combinatie met de varkenswang!

Lees hier meer over Pinot Noir 

Restaurant de Zaak
Grutstraat, 16
Doetinchem
0314-361 022