De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland worden elk jaar gekozen door de WijnSpijs wandelaars. Ook dit jaar liepen er bijna 20.000 foodies en wijnliefhebbers een culinaire wandeling door 61 steden in Nederland. In totaal deden er 498 restaurants uit het hogere segment mee aan de WijnSpijs Wandeling. Dit is onze nummer 1!

Het No. 1 WijnSpijs Restaurant van Nederland | Smaak & Vermaak in Zoetermeer

Op 24 september 2017 gebeurde het, de WijnSpijs Wandeling in Zoetermeer. De enthousiaste en jonge restaurateurs Ryan en Sander zijn samen met nog zes restaurants aan de beurt voor de WijnSpijs Wandeling. Diezelfde maand waren er door het land verspreid nog elf andere WijnSpijs Wandelingen met in totaal 73 andere toprestaurants, maar Smaak & Vermaak gaat direct aan kop. Ze worden Restaurant Van De Maand September.

Vorig jaar deden ze voor de eerste keer mee aan WijnSpijs, toen eindigden ze al direct in de top 10. Al direct gaven ze aan ‘volgend jaar voor een toppositie te willen gaan’, en dat hebben we geweten.

Bekijk het filmpje waarin we het team van Smaak & Vermaak verrassen met hun nummer één positie hier!

De Winnende WijnSpijs Combinatie

Wandelaars werden bij binnenkomst in de keuken direct verrast met een amuse ‘op de hand’, waarna het echte werk kan beginnen. Sander en Ryan serveren een saucijs van gamba, met langoustine, zoetzure wortel, biet, crème van pastinaak en hazelnoot crumble. Erbij een Italiaanse Chardonnay uit Umbrië, Italië. WijnSpijs wandelaars gaan uit hun dak van de combinatie en de gastvrijheid. ‘Bij deze mensen merk je dat ze passie en zin hebben in hun werk, voor ons een waar genoegen om hier te mogen genieten. Stak met kop en schouders boven de andere restaurants uit,’ was een van de enthousiaste reacties die we ontvingen.

no.-1-RVHJ-Smaak-Vermaak
smaak en vermaak

Wat is een WijnSpijs Wandeling?

Tijdens een WijnSpijs Wandeling ontdek je op een zondagmiddag de beste restaurants van je stad. Elke restaurant serveert haar eigen wijnspijs combinatie. De restaurants proberen in dat ene gerecht en moment zichzelf zo goed mogelijk neer te zetten voor de wandelaars. Een soort eerste kennismaking, een voorproefje van wat een hele avond uit hier zou kunnen voorstellen. De wandelaars wandelen in een eigen tempo en op eigen gelegenheid door de desbetreffende stad. Aan het eind van de dag kunnen zij door middel van een enquete aangeven wat zij van de restaurants vonden. Uit de resultaten van die duizenden enquetes is de top 10 van Beste WijnSpijs Restaurants 2018 gekomen. Ook een WijnSpijs Wandeling lopen? Klik hier voor de agenda!

Eten bij Smaak & Vermaak

In de gezelligste straat van Zoetermeer vind je Smaak & Vermaak. Bij Smaak & Vermaak eet je aan de keuken, want die loopt hier gewoon door in het restaurant. Chef’s Table 2.0! Reserveren is aan te raden, want de mannen staan bekend om hun private dinners en workshops, waardoor ze niet alle dagen geopend zijn als restaurant. Bij Sander en Ryan eet je wat de pot schaft en dat vier tot zes gangen lang. Zeker geen straf, want de mannen koken creatief en met een liefde voor mooie spullen uit het seizoen. Prachtige bordjes, of zoals ze zelf zeggen, met ‘het neusje van de zalm en de kers op de taart’.

Smaak & Vermaak 
Dorpsstraat 35
Zoetermeer