De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland | #2 | Restaurant C in Amsterdam

WijnSpijs
WijnSpijs

De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Ruim 25.000 wandelaars liepen in 2018 een WijnSpijs Wandeling in een van de 111 evenementen. Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn uit meer dan 660 restaurants de beste 10 van 2018 gekozen.

Op nummer 2 | Restaurant C uit Amsterdam

We zijn alweer aangekomen bij de nummer 2 van de beste WijnSpijs Restaurants van Nederland. En dat is restaurant C geworden!! In maart zijn zij ook al uitgeroepen tot het beste restaurant van de maand en nu zijn ze landelijk tweede geworden, echt super!
De naam C staat voor Celsius. Hier zal je namelijk ontdekken hoe belangrijk verschillende temperaturen voor gerechten zijn. Eén en hetzelfde product kan veranderen van smaak en textuur bij bereiding op een andere temperatuur. Wij spraken met bedrijfsleider Martijn van Steijn om nog meer over het restaurant te weten te komen.

Wijn Spijs 3.jpg

Interview met Martijn

Wie ben jij?
Ik ben Martijn van Steijn, sommelier/bedrijfsleider van Restaurant C.

Waar kom jij vandaan?
Geboren in Bangkok, ik woon in Haarlem en werk in Amsterdam.

Wat is je favoriete keuken en gerecht?
Mijn favoriete keukens zijn de Franse keuken en de Japanse keuken, maar heel eerlijk gezegd is er niks echt favoriet. Ik kan van elk style genieten, mits het juist uitgevoerd is. Qua eten ben ik dol op Oesters! Daar mag je me bij wijze van spreken wakker voor maken. Hetzelfde geldt voor Ramen.

 

Restaurant C gerecht.PNG

Wat serveerde je tijdens de WijnSpijs Wandeling?
Tijdens de wandeling van 2018 serveerde wij Kalfswang met een crumble van ganzenlever. In het glas zat een Chianti classico van Peppoli (Antinori).

Waarom heb je daarvoor gekozen?
Het gerecht is een goede weergave van wat wij bij C doen. We hebben een focus op temperaturen van bereidingen. De wang zelf prachtig sous-vide bereid op 85 graden, met daarbij eigenlijk een bevroren crumble van Fois Gras. De wijn is een jonge Chianti met aanwezige zuren, rijk aan fruit, maar ook subtiel kruidig met fijne tannines.

Ik wil meer weten over Chinati!

Hoe maak je er een topdag van? Zijn er speciale dingen die je met je team bespreekt van tevoren? 

Het belangrijkste in mijn optiek is dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft, niet alleen de gasten. Maar ook alle collega’s die aan het werk zijn. Blije mensen zorgen voor blije mensen. Uiteraard proeven we met het hele team alles uitgebreid en leg ik uit wat mijn gedachtes erachter zijn. Maar belangrijker is dat iedereen het op zijn eigen manier kan uitleggen hoe, wat en waarom. Dat maakt het net iets persoonlijker.

Wat maakt jouw restaurant bijzonder?

Het concept maakt ons restaurant denk ik als aller eerste een unieke plek. Iedereen die kookt weet dat de temperatuur belangrijk is, maar wij leggen nog eens de nadruk daarop en proberen op die wijze onze gasten culinair te verrassen. We hebben een prachtige open keuken, die echt het kloppend hart vormt voor onze zaak. En net zo open proberen wij als team te zijn, om onze gasten een culinaire ervaring voor te zetten op basis van temperaturen!

 

Wijn Spijs 5.jpg

Wil je naar deze unieke plek?

Restaurant C
Wibautstraat 125
1091 GL Amsterdam
020 – 210 3011

 

Wil je ook een keer meelopen met een WijnSpijs Wandeling? Klik hier voor de beschikbare steden en data!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?