Nog op zoek naar een plekje in een herberg deze Kerst? WijnSpijs tipt onderstaande kerstmenu’s. In ons lijstje restaurants waar WijnSpijs Wandelaars erg enthousiast over waren, waar we graag mee samenwerken of die dit jaar nog zijn verkozen tot WijnSpijs Restaurant van de Maand. Hier ben je dus duidelijk in goede handen!

Southern Cross  – Heemstede

Het beste restaurant van Heemstede serveert uiteraard een Australisch menu. Natasja en Peter zijn open op ‘Christmas Day’ en ‘Boxing Day’. Mocht je willen genieten van de fantastische kookkunsten en waanzinnig gastvrouwschap dan raden we je aan om nú in de telefoon te klimmen. Southern Cross serveert een 6 gangen menu vanaf 18:30 uur voor €69,50.

Southern Cross
023 5219992

Flo – Maastricht

In de prachtige ‘Wyck’ staat Brasserie Flo als een huis. Meerdere keren uitgeroepen tot beste Franse restaurant van Nederland. En dat betekent ook dat je kerstdiner een Frans tintje krijgt. Heerlijk klassiekers uit de Franse keuken en geef de wijnkeuze maar uit handen, wijnspijs combineren is hier absoluut in orde. Wil je na al dat lekker uitbuiken? Je kunt hier ook blijven slapen! Beide Kerstdagen 4 tot 5 gangenmenu, vanaf €54,50 per persoon.

Flo Maastricht 
043 – 328 25 25

Kerst koekjes

The Bishop – Leiden

Hier komen we graag, maar met deze Kerst al helemaal. Op het stoere kerstmenu van restaurant The Bishop onder andere, ‘Albacore tonijn, Griet met een Oosterse Bisque, hertenbiefstuk met balsamicojus’ maar ook deze; ‘marquise | 70% chocolade | braam | port ijs’. Menu zelf is € 72,50, maar je kunt ook all in gaan. Dan ben je € 119,50 kwijt en hoef je van aperitief, tot koffie met friandises en alles daartussenin, helemaal nergens meer over na te denken. We komen eraan!

The Bishop
071 7630370

AntiChic – Rotterdam

Snel zijn, als je nog wilt aanschuiven bij onze favoriete Rotterdammers Ron en Ank. Deze lieve alleskunners hebben nog maar een paar tafeltjes vrij in het boek. Niet gek, want eten hier is superfijn en altijd feest. Neem je hele familie mee, want iedereen voelt zich hier op z’n gemak en wordt met alle liefde vertroeteld. Beide Kerstdagen en Kerstavond beginnen bij Antichic om 18:00 uur.

AntiChic
010 4132925

The French Connection – Amsterdam

Hier aan de singel in hartje hoofdstad wordt belachelijk lekker gekookt, maar dat wisten jullie al. Dat je hier met Kerst ook kan komen, wellicht nog niet, dus bij deze. Jouw glitterjurk gaat wel dan wel het onderspit delven bij het waanzinnige interieur. Maar, ach. Lekker eten is ook wat waard. En dan hebben we het nog niet eens over de wijnen gehad…

The French Connection
020 7373051

Smaak & Vermaak – Zoetermeer

Zes gangen bij de mannen van Smaak & Vermaak, wat wil je nog meer met de Kerst?! Voor € 72,50 mag je aanschuiven in het leukste restaurant van Zoetermeer. Deze jongens staan met ontzettend veel passie te koken en zorgen zeker voor een geweldige culinaire Kerst.

Smaak & Vermaak
079 7503904

Kerst dessert

Bickers aan de Werf – Amsterdam

Oh wij zijn dol op de kerstbrunch! En bij Bickers aan de Werf kan het! Op tweede kerstdag serveren ze vanaf 12:00 uur een geweldige kerstbrunch aan de Westerdok in Amsterdam. Naast de brunch is er ook hier nog veel meer te doen, beide dagen is er een kerstmenu en ook kun je een thuismenu ophalen. Handig!

Bickers aan de Werf 
020 3202951

Publique – Den Haag

Dit jaar geopend op 24 én 26 december en er is een belachelijk fijn kerstmenu.  We noemen amuses met oesters en Hollandse garnaal, langoustines, heilbot, konijn en natuurlijk een kaasplankje. Zonder is Kerst niet compleet! Menu kost € 79,95 en daarvoor krijg je 6 gangen lang feest!

Publique
070 406 9363

Spaarne66 – Haarlem

Het is natuurlijk niet alleen Kerst, maar ook al bijna Oud & Nieuw! En dat betekent dat het Oliebollen Festijn van Spaarne66 ook weer bijna losbarst. Wees er als de kippen bij met je bestelling – ja, er is ook weer een rum/rozijn oliebol – voordat ze uitverkocht zijn! Bestel je oliebollen via de website. Op oudejaarsdag haal je ze vers gebakken op, terwijl je vast een lekker glaasje bubbels drinkt!

Spaarne66
023 5513800