Nog op zoek naar een plekje in een herberg deze Kerst? WijnSpijs tipt onderstaande kerstmenu’s. In ons lijstje restaurants waar WijnSpijs Wandelaars erg enthousiast over waren, waar we graag mee samen werken en die dit jaar nog zijn verkozen tot WijnSpijs Restaurant van de Maand. Hier ben je dus duidelijk in goede handen!

Southern Cross  – Heemstede

Het beste restaurant van Heemstede serveert uiteraard een Australisch menu. Natasja en Peter zijn open op ‘Christmas Day’ en ‘Boxing Day’. Mocht je willen genieten van de fantastische kookkunsten en waanzinnig gastvrouwschap dan raden we je aan om nú in de telefoon te klimmen. Southern Cross serveert een 6 gangen menu vanaf 18:30 uur voor €69,50.

Southern Cross
023 5219992

De Portier – Nijmegen

De dames en heren van De Portier zitten beide kerstdagen al vol in de avond, maar ze hebben nog wel een plekje voor de lunch. Zelf noemen ze het ‘lekkere, lange, lazy lunch’. Op het menu natuurlijk zelf geïmporteerde wijnen uit Oostenrijk, maar wij zagen ook een ‘gebraden filet van hertenbout, krokante polenta met salie, crispy wortel met specerijen, pittig pompoentje…’ staan, waarvan het water ons meteen in de mond liep.

De Portier
024 6792719

Uit-eten-met-kerst

The Bishop – Leiden

Hier komen we graag, maar met deze Kerst al helemaal. Op het stoere kerstmenu van restaurant The Bishop onder andere, ‘buikspek | maple sirop | ricotta | gepofte biet’ maar ook deze; ‘marquise | 70% chocolade | braam | port ijs’. Menu zelf is € 69,50, wijntje erbij € 39,50.

The Bishop
071 7630370

Wolfslaar* – Breda

Hier kun je echt helemaal los met Kerst. Wolfslaar* pakt drie kerstdagen uit met lunch, diner en een all in menu. Op het menu vind je de meest luxe ingrediënten – Wagyu A4, Bawykov Zalm, Royal Belgium Kaviaar, Zeeuwse Oesters – en er staan waanzinnige wijnspijs combinaties voor je klaar. Tijdens de decembermaand wordt je zelfs gratis thuisgebracht met de taxi!

Wolfslaar*
076 5608000

The French Connection

Hier aan de singel in hartje hoofdstad wordt belachelijk lekker gekookt, maar dat wisten jullie al. Dat je hier met Kerst ook kan komen, wellicht nog niet, dus bij deze. Jouw glitterjurk gaat wel dan wel het onderspit delven bij het waanzinnige interieur. Maar, ach wat. Lekker eten is ook wat waard. En dan hebben we het nog niet eens over de wijnen gehad…

The French Connection
020 7373051

Smaak & Vermaak – Zoetermeer

Zes gangen bij de mannen van Smaak & Vermaak, wat wil je nog meer met de Kerst?! Voor € 72,50 mag je aanschuiven in het leukste restaurant van Zoetermeer. Deze jongens staan met ontzettend veel passie te koken en zorgen zeker voor een geweldige culinaire Kerst.

Smaak & Vermaak
079 7503904

Uit-eten-met-Kerst

Bickers aan de Werf

Oh wij zijn dol op de kerstbrunch! En bij Bickers aan de Werf kan het! Op tweede kerstdag serveren ze vanaf 12:00 uur een geweldige kerstbrunch aan de Westerdok in Amsterdam. Naast de brunch is er ook hier nog veel meer te doen, beide dagen is er een kerstmenu en ook kun je een thuismenu ophalen. Handig!

Bickers aan de Werf 
020 3202951

Spaarne66 – Haarlem

Het is natuurlijk niet alleen Kerst, maar ook al bijna Oud & Nieuw! En dat betekent dat het Oliebollen Festijn van Spaarne66 ook weer bijna losbarst. Wees er als de kippen bij met je bestelling – ja, er is ook weer een rum/rozijn oliebol – voordat ze uitverkocht zijn! Bestel je oliebollen via de website. Op oudejaarsdag haal je ze vers gebakken op, terwijl je vast een lekker glaasje bubbels drinkt! Naast oliebollen kun je bij de dames ook mooie luxe borrelplateaus bestellen in samenwerking met De Slagersdochter als je deur helemaal niet uit wilt.

Spaarne66
023 5513800