Recept | zoete flammkuchen met appel en amandel
Course: BiggerechtCuisine: Duits
Portie
4
PersonenBereidingstijd
1
hourFlammkuchen is ook heerlijk als dessert als je hem belegd met zoete ingrediënten. Deze variant heeft iets weg van een klassieke appeltaart. Zalig!
Ingrediënten
- Flammkuchendeeg
200 gram harde bloem (bijvoorbeeld speciale pizzabloem);
Een snufje zout;
125 ml lauw water;
olijfolie.
- De topping
3 appels (in blokjes gesneden)
Handje amandelschaafsel
30 gram crème fraîche
30 gram kwark
Vanillesuiker of echte vanille
1 ei
75 gram boter
75 gram bloem
75 gram suiker
Bereiding
- Flammkuchendeeg
- Meng de bloem met een snufje zout in een grote kom.
- Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Giet het warme water en de olie erin, en kneed het met je vingers door de bloem heen.
- Kneed het deeg 5 à 10 minuten, of tot het goed loskomt van de kom. Voeg eventueel een beetje water of bloem toe als het deeg te nat of droog blijft.
- Vorm het deeg tot een bal, leg een theedoek over de kom en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Hierna kan je het deeg gebruiken en verder belegen met een van de recepten hieronder!
- De topping
- Rol het deeg uit en leg het op een stuk bakpapier. Meng de crème fraîche en de kwark en roer het vanille-extract erdoor. Je kunt naar smaak wat suiker toevoegen. Roer nu het ei door het mengsel en verdeel het gelijkmatig over het deeg.
- Verdeel de appelblokjes en het amandelschaafsel over het deeg. Meng de boter, bloem en suiker tot een kruimeldeeg. Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de flammkuchen.
- Bak de flammkuchen 15-25 minuten in de hete oven. Let op dat de kruimels niet verbranden.
Tips
- Serveer deze lekkernij met vanille- of kaneelijs. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.