Wij kaaskoppen kunnen maar lastig zonder. Daarom speciaal voor alle vegans. Kaas bites zónder kaas. Ben je er nog?!

Deze vegan ‘kaas’ bites zijn goddelijk! Echt één van onze favorieten uit het Funky Vegan Bakboek. Vandaar dat we dit recept dan ook graag met jouw delen. Lees snel verder en leer hoe jij deze verrukkelijke bites zelf maakt. Enjoy!

Gefrituurde ‘kaas’ bites

0 from 0 votes
Course: SnackCuisine: Hollands
Portie

16

stuks
Bereidingstijd

30

minutes
Rusttijd

60

min

Zo fijn, om ook als vegan kunt genieten van een lekkere 'kaas snack'. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • Balletjes
  • 30 g 30 vegan boter

  • 30 g 30 bloem

  • 200 ml 200 groentebouillon

  • 100 g 100 vegan geraspte kaas

  • 2 tl 2 mosterd

  • Frituurlaagje
  • 100 ml 100 sojaroom

  • 4 el 4 paneermeel

  • Voor het frituren
  • 300 ml 300 zonnebloemolie

  • Extra
  • bakje van ongeveer 15 x 15 cm

  • bakpapier

  • pannetje met dikke bodem

  • garde

  • diepe pan

  • schuimspaan

  • 2 ondiepe bakjes

hoe je het maakt:

  • Bekleed het bakje met bakpapier.
  • Smelt de boter in het pannetje op middelhoog vuur.
  • Voeg de bloem toe en roer een minuutje met de garde.
  • Voeg al roerend beetje bij beetje de bouillon toe aan het bloemmengsel. Steeds wanneer de bouillon is opgenomen, kun je er een nieuwe scheut bij doen.
  • Wanneer alle bouillon is toegevoegd, roer je de kaas en mosterd door het mengsel.
  • Schep het mengsel in het bakje en laat het in ongeveer 60 minuten in de koelkast stevig worden.
  • Snijd 16 blokjes van het kaasmengsel.
  • Neem voor het frituurlaagje 2 ondiepe bakjes (of diepe borden): giet de sojaroom in het ene bakje en strooi het paneermeel in het andere bakje.
  • Verhit de zonnebloemolie in de diepe pan tot het bijna kookt.
  • Rol de kaasblokjes door de sojamelk en dan door het paneermeel.
  • Doe mij maar iets zoets! Roze koeken, yes please!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Funky Vegan van Emma Herngreen

Emma Herngreen heeft twee passies: bakken en vinyl verzamelen. Ze is een echte zoetekauw en houdt van zondig lekkere taarten, cakes, toetjes en verwen koffies. Let op, wel alleen met plantaardige ingrediënten. Emma laat in het Funky vegan bakboek zien dat je, óók als je veganistisch wilt eten je heerlijk kunt genieten van allerlei baksels, zonder dat het ook nog raw of suikervrij moet zijn.

Elk hoofdstuk is gebaseerd op een specifieke muzikale stemming. Singing the blues bevat troostvoer als breakup brownies en comfort caramels. Voor een Poppy mood zijn er roze koekenen sugar bunny worteltaart. Find your soul geeft recepten voor de weg naar je hart met witte chocolademousse, een red velvet taart en een kersenkruimeltaart.

En ook het hartige genot vergeet Emma niet met Spice it up with a little funk met knoflookbroodjes en miniquiches. Elk hoofdstuk eindigt met een korte playlist om te draaien tijdens het bakken of het genieten.

Funky vegan bakboek

Funky vegan bakboek

  • Auteur: Emma Herngreen
  • Uitgever: Spectrum
  • ISBN: 9789000364558
  • Pagina’s: 168

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten