De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland | Southern Cross in Heemstede

Laura Lemmers
Laura Lemmers

De Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland zijn weer gekozen. Meer dan 19.716 wandelaars liepen in 2017 een WijnSpijs Wandeling in een van de 61 steden. Uit de ingevulde enquetes na de wandeling zijn de beste restaurants gekozen.

Op nummer 4 | Southern Cross in Heemstede

Alweer 15 jaar scoort dit restaurant hoog op alle food-, restaurant-,  en wijnliefhebberlijstjes. Ook op die van ons. Want dat ze hier weten wat gastvrijheid, koken en verwennen is, kan je niet zijn ontgaan. Vorig jaar ook al in de lijst en nu dus weer – en wel op plek 4!

Chef Peter Edwards (46) werd geboren in Sydney en verhuisde in 2000 officieel naar Nederland. Sinds 2002 is hij eigenaar van Southern Cross. Deze chef heeft een ‘open mind‘, drinkt z’n koffie zwart en ontbijt met huisgemaakt zuurdesembrood van souschef Alex. Natuurlijk wel met Australische vegemite. Peter vindt het leuk om te zien dat de Nederlandse horeca nu zo in ontwikkeling is. ‘Toen ik naar Nederland kwam in 2000 was dat heel anders’.

Southern Cross WijnSpijs Combinatie

🍴Yellowtail Kingfish Tataki met vadouvancrème, geroosterde pompoenpuree,  gefermenteerde pompoengel en aardappelkaantjes
🍷Langmeil Winery, Viognier uit Barossa Valley, Australië.

Southern_cross_heemstede

Speciaal

Tijdens de WijnSpijs Wandeling trakteerde Southern Cross op een van Peter’s favoriete gerechten met Yellowtail Kingfish. ‘Via een bevriende visimporteur kon ik deze prachtige vis bestellen. Op zo’n speciale dag is het dan extra leuk om een breder publiek kennis te laten maken met mooie Australische producten.

De wijn, die we eerder op een proeverij vonden, en het gerecht wordt altijd uitgebreid geproefd en uitgewerkt door het hele team, voordat we aan de wandeling beginnen. Hierdoor is iedereen goed op de hoogte en enthousiast over wat we gaan serveren. Naast een goede voorbereiding maken we er gewoon een leuke dag van. Het publiek van de WijnSpijs Wandeling is erg divers, geïnteresseerd en relaxed. Erg fijn werken.’

Southern Cross | Modern Australian Cuisine
Zandvoortselaan 24
2106 CP Heemstede
023 521 9992

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?