Recept | flammkuchen met pulled pork

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: BiggerechtKeuken: Duits
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

1

hour 

Een moderne variant op flammkuchen. De pulled pork, geroosterde tomaatjes en rozemarijn geven deze flammkuchen een krachtige smaak.

Ingrediënten

  • Flammkuchendeeg
  • 200 gram harde bloem (bijvoorbeeld speciale pizzabloem);

  • Een snufje zout;

  • 125 ml lauw water;

  • olijfolie.

  • De topping
  • 200 gram pulled pork

  • 5 kerstomaatjes (in kwarten gesneden)

  • rode ui (in ringen gesneden)

  • 2 takjes verse rozemarijn

  • 2 teentjes knoflook

  • olijfolie

  • Peper en zout

  • 50 gram crème fraîche

  • 1 lente-ui

Bereiding

  • Flammkuchendeeg
  • Meng de bloem met een snufje zout in een grote kom.
  • Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Giet het warme water en de olie erin, en kneed het met je vingers door de bloem heen.
  • Kneed het deeg 5 à 10 minuten, of tot het goed loskomt van de kom. Voeg eventueel een beetje water of bloem toe als het deeg te nat of droog blijft.
  • Vorm het deeg tot een bal, leg een theedoek over de kom en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Hierna kan je het deeg gebruiken en verder belegen met een van de recepten hieronder!
  • De topping
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de gesneden kerstomaatjes op een bakplaatje met de binnenkant naar boven. Bestrooi ze met verse rozemarijnblaadjes, gesneden knoflook, peper, zout en olijfolie. Rooster de tomaatjes 15-20 minuten in de hete oven. Haal de tomaatjes uit de oven en verhoog de temperatuur naar 250 graden.
  • Rol het deeg uit en leg het op een stuk bakpapier. Breng de crème fraîche op smaak met peper en zout en bestrijk het deeg hiermee. Verdeel de pulled pork, rode ui en geroosterde kerstomaatjes over de flammkuchen.
  • Bak de flammkuchen 15-20 minuten in de hete oven.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak

🍉 Ingredienten