Wanneer twee Amerikaanse dames besluiten een kookschool te openen in het charmante Franse Beaune, kijkt de lokale bevolking eerst wat raar op. Maar de dames zetten een florerende gedegen kookschool op, stimuleren met hun marktbezoek de lokale ondernemers en eentje trouwt zelf een echte fransman.

Het Franse Kookatelier

Inmiddels is de kookschool verhuist naar een groter pand. Naast de kookschool is er ook een culinaire boutique en wijnwinkel. Majorie en Kendall worden geprezen om hun praktische lessen, warme persoonlijkheden en heerlijke recepten. Dat deze familie onderneming ook een boek zou uitbrengen is niet meer dan een logische stap. En sinds vorige week is daar dan Het Franse Kookatelier.

Amandelgalette
Kookatelier

Essentiël naslagwerk voor de klasssieke Franse keuken

Een heerlijk boek, met zonnige foto’s, heldere uitleg van recepten en tussendoor de nodige achtergrond informatie over speciale feestdagen, waaromheen elke keer een feestelijk menu is bedacht. Klassieke en essentiële  recepten voor (onderstaande) Coq au Vin, aardappelgratin, madeleines en het opbinden van een groot stuk vlees, worden afgewisseld met spannende nieuwe recepten, waarin altijd wordt gewerkt met lokale producten en respect voor boer, natuur en dier.

Liefde voor Frankrijk

De liefde voor de producten en rituelen uit de Bourgogne spat van de pagina’s, wanneer meer tekst wordt gewijd aan verschillende kaassoorten, de wijnen uit de regio en de mensen. Naast een kookboek, is dit ook een zeker een fijn leesboek wat mij doet verlangen naar een workshop van deze bijzondere Amerikanen. Het liefst pak je vanmiddag nog de auto om aan te schuiven bij de dames.

Chocolade Hazelnoottaart
Escargot


Ik wil naar de Bourgogne!

Mocht je vanmiddag wat anders gepland hebben, dan kun je misschien wel vast aan de slag met een van de twee recepten die we met je mochten delen.

➡️ Hier vind je het recept voor Coq au Vin uit ‘Het Wijn Oogstmenu’. Volgens Joost van Baltazar een fantastische combinatie is met Pinot Noir uit het woongebied van de Dames en van de beroemdste wijngebieden ter wereld, de Bourgogne.

➡️ Hier vind je het recept voor Franse radijsjes met boter en tuinmanszoutmelange, uit het lente-hoofdstuk ‘Een Dag In De Tuin’. Deze lente is dit het ideale borrelhapje. Supersnel klaar en een magische combinatie aldus de schrijvers van Het Franse Kookatelier.

➡️ Wil je toch liever wel naar Beaune om te leren van de dames? Of wil je aanschuiven tijdens een van hun speciale diners?Bekijk hier de website om je aan te melden voor een kookcursus. Hier kun je ook online veel van de prachtige kookspullen aanschaffen vanachter je computer.

Bekijk alle inspirerende wijnreizen van WijnSpijs | van de chique Franse Bordeaux tot nuchter Limburg – klik hier voor het hele assortiment

Wijnoogstfeest
Franse-radijsjes-met-boter-en-tuinmanszoutmelange


Koop Het Franse Kookatelier

Het Franse Kookatelier is een fantastisch naslagwerk voor de Franse keuken, waarin klassiekers en andere typische Franse recepten, begrijpelijk en soms zelfs stap voor stap gefotografeerd, aan je worden uitgelegd. Een boek wat elke thuiskok enthousiast zal gebruiken en een geweldig cadeau.

Het Franse Kookatelier
Auteurs  | Majorie Taylor en Kendall Smith Franchini
Uitgever | Spectrum
ISBN | 9789000361229
Prijs | 39,99

Koop ‘m hier op Bol.com 

Het franse kookatelier kookboek