Zelf heerlijke puddingbroodjes maken [recept]

Puddingbroodjes, ik heb er warme herinneringen aan! Toen ik nog het enige kind op de basisschool was, en mijn zusjes niet meer thuiskwamen ‘tussen-de-middag’, nam mijn moeder er op woensdag vaak een voor mij mee. Dol ben ik er op!

En wat heb je nodig om zelf puddingbroodjes te maken? Vrij weinig! 

Puddingbroodjes, roombroodjes, of zoals de Limburgers zeggen nonnenvotten, het enige wat je er voor nodig hebt zijn witte puntjes en de banketbakkersroomvulling. 

puddingbroodjes

Ik maak deze heerlijke gele room zoals Cees Holtkamp het maakt. Wil je de meester aan het werk zien? Onderaan vind je de video waarin Cees je stap-voor-stap uitlegt hoe je gele room maakt. 

Heerlijke puddingbroodjes met banketbakkersroomvulling

Zoet | Voor 4-6 broodjes
Ingrediënten
  • 500 ml volle melk
  • 100 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • 50 gr custardpoeder
  • 3 eidooiers
  • klein snufje zout
  • 4 – 6 broodjes
  • poedersuiker, ter garnering

Puddingbroodjes met crème pâtissière​

Geen puddingbroodje is compleet zonder die heerlijke vulling van crème pâtissière, zoals banketbakkersroom ook wel wordt genoemd. Laat de witte puntjes dus nog even in het zakje en begin met die waanzinnig lekker vulling.

Stap 1. 

Verwarm 450 ml melk met 50 gram suiker op laag vuur. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg er voorzichtig uit met de achterkant van een aardappelschilmesje. Voeg het merg én het stokje bij de warme melk. Laat op laag vuur zo’n 15 minuten trekken. 

Stap 2. 

Neem een (beslag)kom en voeg de rest van het suiker, de eidooiers, de custardpoeder, de rest van de melk en het zout toe. Roer het tot een goed glad papje zonder klonten. 

Stap 3. 

Als de melk kookt, verwijder je het vanillestokje. Voeg nu een klein beetje van de melk voorzichtig bij het eimengsel terwijl je blijft roeren, zo voorkom je klonten in je mengsel. Als je goed hebt geroerd, kun je het mengsel weer terug gieten in de pan. Blijf roeren terwijl de banketbakkersroom indikt. 

eieren en melk

Even afkoelen... en serveren maar!

Stap 4. 

Giet de room op een bord en dek af met een stukje keukenfolie. Zo komt er geen vel op. Plaats in de koelkast tot gebruik. 

Stap 5. 

Wanneer de room is afgekoeld, snijd je de puntjes in de lengte door. Vul de broodjes met de room. Dat kun je heel makkelijk met een lepel doen, maar het mooist wordt het natuurlijk uit een spuitzak met een mooi gekarteld spuitmondje. Maak het af door een beetje poedersuiker eroverheen te strooien.

Eet smakelijk! 

Zo maakt Cees Holtkamp ze!

Geef je mening!
recipe image
Recept
Puddingbroodjes
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Speciaal voor jou.

KokenKoken

Voeg je koptekst hier toe

Wat eten we vandaag?
1001 recepten voor elke dag