© Tony Le Duc
Workaholic Sergio Herman, bekend van onder meer het fantastische The Jane, is tegenwoordig wat vaker thuis. Omdat hij daar heel anders kookt dan in zijn restaurants (maar ik denk vooral omdat hij niet stil kan zitten) moest daar een kookboek over komen. Simple Food.
Bekijk ook Sergio's recept voor het koken van mosselen.
Sergio Herman’s Simple Food
60 eenvoudige recepten voor thuis
Het boek wordt ingedeeld in zeven verschillende hoofdstukken. Van ‘Apero’ (lekkere cocktails) tot ‘Jeugdsentiment’ en ‘Arabisch’. Niet alleen worden er veel handige tips gegeven – waarover later meer – maar je hebt ook het gevoel bij Sergio aan de keukentafel te zitten door de mooie verhalen en persoonlijke foto’s van z’n huis en het gezin.
5 x Tips van Topchef Sergio Herman
Simple Food staat vol tips waar je echt wat aan hebt. We delen er vast 5 met je!
- “Gebruik altijd kippenbouten en geen kipfilet. De bouten zijn malser en lekkerder.”
- “Currypasta kun je makkelijk zelf maken, maar er zijn ook goede te koop in de supermarkt. Ik gebruik altijd die van Patak’s.”
- “Oesters makkelijk openmaken? Zet ze ongeveer een halve minuut in een voorverwarmde oven van 200 graden. Zodra ze beginnen open te gaan haal je ze er onmiddellijk uit. Nu kun je ze makkelijk opsnijden en heb je gegarandeerd geen last van gruis.”
- “Pasta moet nog een goede beet hebben. Kook hem dus vooral niet te lang; vaak is een minuut korter dan op de verpakking staat perfect.”
- “De pitjes uit een granaatappel verwijder je het makkelijkst door de granaatappel open te breken en er met een houten lepel op te slaan. De pitjes vang je op in een bakje. Als er toch wat witte vliesjes meekomen verwijder deze dan.”
Recepten
Ik kookte twee recepten uit Simple Food. De linzensalade – supersimpel en heerlijk – en de shakshuka met feta. Deze Arabische pittige ratatouille is veel uitdagender om te maken, maar ik was erg blij met het resultaat. Je vindt ze hier:
Voor wie is Simple Food?
Elke gevorderde thuiskok zul je dolblij maken met dit boek. De foto’s van Tony Le Duc zijn prachtig en Sergio Herman is ook niet vervelend om naar te kijken. Sommige recepten zijn goed te doen, anderen een leuke uitdaging. Vooral de persoonlijke verhalen en tips zijn om van te smullen! Perfect voor december dus.
Simple Food – Thuiskookboek van een topkok
Simple Food
- Auteurs | Sergio Herman & Mara Grimm
- Fotografie | Tony Le Duc
- Uitgever | Minestrone
- Omvang | 240 pagina’s
- ISBN | 9789490028817
- Prijs | € 29,95