Nieuw op de keukentafel | Simple Food van topchef Sergio Herman

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Workaholic Sergio Herman, bekend van onder meer het fantastische The Jane, is tegenwoordig wat vaker thuis. Omdat hij daar heel anders kookt dan in zijn restaurants (maar ik denk vooral omdat hij niet stil kan zitten) moest daar een kookboek over komen. Simple Food. 

Sergio Herman’s Simple Food

60 eenvoudige recepten voor thuis

Het boek wordt ingedeeld in zeven verschillende hoofdstukken. Van ‘Apero’ (lekkere cocktails) tot ‘Jeugdsentiment’ en ‘Arabisch’. Niet alleen worden er veel handige tips gegeven – waarover later meer – maar je hebt ook het gevoel bij Sergio aan de keukentafel te zitten door de mooie verhalen en persoonlijke foto’s van z’n huis en het gezin.

Simple Food © Tony Le Duc

5 Tips van een topchef Sergio Herman

Simple Food staat vol tips waar je echt wat aan hebt. We delen er vast 5 met je!

 1. “Gebruik altijd kippenbouten en geen kipfilet. De bouten zijn malser en lekkerder.”
 2. “Currypasta kun je makkelijk zelf maken, maar er zijn ook goede te koop in de supermarkt. Ik gebruik altijd die van Patak’s.”
 3. “Oesters makkelijk openmaken? Zet ze ongeveer een halve minuut in een voorverwarmde oven van 200 graden. Zodra ze beginnen open te gaan haal je ze er onmiddellijk uit. Nu kun je ze makkelijk opsnijden en heb je gegarandeerd geen last van gruis.”
 4. “Pasta moet nog een goede beet hebben. Kook hem dus vooral niet te lang; vaak is een minuut korter dan op de verpakking staat perfect.”
 5. “De pitjes uit een granaatappel verwijder je het makkelijkst door de granaatappel open te breken en er met een houten lepel op te slaan. De pitjes vang je op in een bakje. Als er toch wat witte vliesjes meekomen verwijder deze dan.”

Recepten

Ik kookte twee recepten uit Simple Food. De linzensalade – supersimpel en heerlijk – en de shakshuka met feta. Deze Arabische pittige ratatouille is veel uitdagender om te maken, maar ik was erg blij met het resultaat. Je vindt ze hier:

Voor wie is Simple Food?

Elke gevorderde thuiskok zul je dolblij maken met dit boek. De foto’s van Tony Le Duc zijn prachtig en Sergio Herman is ook niet vervelend om naar te kijken 😁. Sommige recepten zijn goed te doen, anderen een leuke uitdaging. Vooral de persoonlijke verhalen en tips zijn om van te smullen!
Perfect voor december dus.

schermafbeelding-2016-11-03-om-11-35-22

Simple Food – thuiskookboek van een topkok

Auteurs Sergio Herman & Mara Grimm
Fotografie Tony Le Duc
Uitgever Minestrone

Technische gegevens
Omvang: 240 pagina’s
Verschijningsjaar: 2016
ISBN 978 94 90028 81 7
Prijs: € 29,95
Simple Food koop je hier.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?