Een van de tofste 'uitvindingen' van de laatste jaren is misschien wel het maken van rijst, noedels of pasta van groente.
Omdat het niet altijd even makkelijk is om aan je dagelijkse portie groente te komen, kun je rijst of pasta vervangen door, in dit geval bloemkoolrijst. En is het opeens hartstikke makkelijk geworden om gezond te eten! En doe je het goed, dan merk je haast het verschil niet. Probeer bijvoorbeeld ook eens spaghetti van courgette.
Bloemkoolrijst klaarmaken op 3 manieren
1. Bakken of wokken
Bak de rijst kort in wat olie. Hierbij kun je ook andere groente en kruiden of specerijen bakken of wokken. Bak hooguit 2 à 3 minuten omdat anders de 'rijst' zacht wordt. Het is lekkerder als je nog een 'bite' hebt. Maak er bijvoorbeeld dit recept voor bloemkoolrijst met nasi goreng
2. Stoven
Bak de bloemkoolrijst 1 minuut in olie of boter. Doe hierbij groente- of kippenbouillon en doe een deksel op de pan. Na 3 minuten is de rijst zacht genoeg om te eten. Goede vervanger voor couscous.
3. Roosteren
Doe de bloemkoolrijst op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel wat olie en zout erover en bak 10 minuten op 200 graden.
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten