Zo maak je de lekkerste garnalen dumplings [RECEPT]

WijnSpijs
WijnSpijs

Als je me vraagt wat mijn favoriete dumpling is, dan vind ik dat een lastig te beantwoorden vraag.

Maar deze garnalendumplings staan zeker in mijn top 5. Je kunt ze stomen of frituren, maar ook koken, en daar worden ze zijdezacht van. Serveer ze in kommetjes met wat zwarte azijn, chilivlokken en sojasaus erover.

Ben je dol op Aziatische lekkernijen? Probeer dan deze Chinese dumplingsXiao Long Bao of spicy kipramen!

dumplings

Je kunt alle soorten dumplingvellen gebruiken, maar ik vind de vellen zonder toegevoegd ei (zoals gyoza) het makkelijkst mee te werken. Je kunt er meer vulling in kwijt en ze zijn wat dikker.

Lees meer over het nieuwe kookboek | My Asian Kitchen

Recept | Garnalen dumplings

Snacks | 30 wontons

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 5 minuten

dumplings

Ingrediënten 

  • 1 teen knoflook
  • 1,5 cm gemberwortel
  • 250 g rauwe, gepelde garnalen
  • 7 waterkastanjes
  • 1 tl lichte sojasaus
  • 2 lente-uien, groene en witte delen fijngesneden
  • 1 eiwit
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 30-35 dumpling- of gyozavellen

 

Spicy Szechuansaus:

  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el chilivlokken in olie, uitgelekt
  • 2 el zwarte azijn of rijstazijn

Geroosterd sesamzaad en fijngesneden lente-ui (optioneel)

Bekijk hier het boek My Streetfood kitchen

 

Hoe maak je garnalen dumplings?

Stap 1

Pureer in een keukenmachine de knoflook en gemberwortel, voeg vervolgens de garnalen, waterkastanjes, sojasaus, lente-ui, 1 theelepel eiwit en de koriander toe. Pulseer een paar keer om een grove massa te krijgen.

Stap 2

Leg zes dumplingvellen klaar en bewaar de andere onder een theedoek, zodat ze niet uitdrogen. Leg een volle theelepel vulling op elk dumplingvel. Smeer een klein beetje losgeklopt eiwit langs de randen en vouw er een half maantje of driehoekje van.

Stap 3

Zorg dat alle luchtbellen eruit zijn en smeer de hoekjes aan de lange zijde in met eiwit en vouw samen tot een dumpling. Ga zo door tot je alle dumplings gemaakt hebt.

Stap 4

Meng voor de spicy szechuansaus alle ingrediënten en verdeel over kleine kommetjes. Breng water aan de kook in een forse soeppan en zorg dat je een beker koud water bij de hand hebt.

Stap 5

Als het water weer kookt, zijn de dumplings gaar. Je kunt het best een schuimspaan gebruiken om ze uit het water te halen. Herhaal tot alle dumplings gekookt zijn. Leg de dumplings in de kommetjes met saus, bestrooi ze met wat sesamzaad en fijngesneden lente-ui en dien meteen op.

 

dumplings

Geef je mening!
recipe image
Recept
Zo maak je de lekkerste dumplings met garnalen
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?