Als je me vraagt wat mijn favoriete dumpling is, dan vind ik dat een lastig te beantwoorden vraag.

Deze garnalendumplings staan zeker in mijn top 5. Je kunt ze stomen in de stoomoven of een mandje, of frituren, maar ook koken, en daar worden ze zijdezacht van. Serveer ze in kommetjes met wat zwarte azijn, chilivlokken en sojasaus erover.

Lees snel verder voor het recept!

Garnalen dumplings

0.0 from 0 votes
Course: Snacks, VoorgerechtenCuisine: Chinees
Portie

30

Dumplings
Bereidingstijd

35

minutes

Je kunt voor dit recept alle soorten dumplingvellen gebruiken, maar ik vind de vellen zonder toegevoegd ei (zoals gyoza) het makkelijkst mee te werken. Je kunt er meer vulling in kwijt en ze zijn wat dikker.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook

  • 1,5 cm gemberwortel

  • 250 gram rauwe, gepelde garnalen

  • 7 waterkastanjes

  • 1 tl lichte sojasaus

  • 2 lente-uien, groene en witte delen fijngesneden

  • 1 eiwit

  • 2 el fijngehakte koriander

  • 30-35 dumpling- of gyozavellen

  • Spicy Szechuansaus
  • 1 teen knoflook, geperst

  • 1 tl fijne kristalsuiker

  • 2 el lichte sojasaus

  • 1 el chilivlokken in olie, uitgelekt

  • 2 el zwarte azijn of rijstazijn

  • Geroosterd sesamzaad en fijngesneden lente-ui (optioneel)

Hoe maak je garnalen dumplings?

  • Pureer in een keukenmachine de knoflook en gemberwortel, voeg vervolgens de garnalen, waterkastanjes, sojasaus, lente-ui, 1 theelepel eiwit en de koriander toe. Pulseer een paar keer om een grove massa te krijgen.
  • Leg zes dumplingvellen klaar en bewaar de andere onder een theedoek, zodat ze niet uitdrogen. Leg een volle theelepel vulling op elk dumplingvel. Smeer een klein beetje losgeklopt eiwit langs de randen en vouw er een half maantje of driehoekje van.
  • Zorg dat alle luchtbellen eruit zijn en smeer de hoekjes aan de lange zijde in met eiwit en vouw samen tot een dumpling. Ga zo door tot je alle dumplings gemaakt hebt.
  • Meng voor de spicy szechuansaus alle ingrediënten en verdeel over kleine kommetjes. Gebruik een stoomoven of breng water aan de kook in een forse soeppan en zorg dat je een beker koud water bij de hand hebt.
  • Als het water weer kookt, zijn de dumplings gaar. Je kunt het best een schuimspaan gebruiken om ze uit het water te halen. Herhaal tot alle dumplings gekookt zijn. Leg de dumplings in de kommetjes met saus, bestrooi ze met wat sesamzaad en fijngesneden lente-ui en dien meteen op.

Meer aziatische lekkernijen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten