Zo maak je de lekkerste dumplings met garnalen [recept]

WijnSpijs
WijnSpijs

Als je me vraagt wat mijn favoriete dumpling is, dan vind ik dat een lastig te beantwoorden vraag.

Maar deze garnalendumplings staan zeker in mijn top 5. Je kunt ze stomen of frituren, maar ook koken, en daar worden ze zijdezacht van. Serveer ze in kommetjes met wat zwarte azijn, chilivlokken en sojasaus erover.

dumplings

Je kunt alle soorten dumplingvellen gebruiken, maar ik vind de vellen zonder toegevoegd ei (zoals gyoza) het makkelijkst mee te werken. Je kunt er meer vulling in kwijt en ze zijn wat dikker.

Lees meer over het nieuwe kookboek | My Asian Kitchen

Recept | Dumplings met garnalenvulling

Snacks | 30 wontons

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 5 minuten

dumplings

Ingrediënten 

  • 1 teen knoflook
  • 1,5 cm gemberwortel
  • 250 g rauwe, gepelde garnalen
  • 7 waterkastanjes
  • 1 tl lichte sojasaus
  • 2 lente-uien, groene en witte delen fijngesneden
  • 1 eiwit
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 30-35 dumpling- of gyozavellen

 

Spicy Szechuansaus:

  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el chilivlokken in olie, uitgelekt
  • 2 el zwarte azijn of rijstazijn

Geroosterd sesamzaad en fijngesneden lente-ui (optioneel)

Bekijk hier het boek My Streetfood kitchen

 

Zo maak je dumplings

Pureer in een keukenmachine de knoflook en gemberwortel, voeg vervolgens de garnalen, waterkastanjes, sojasaus, lente-ui, 1 theelepel eiwit en de koriander toe. Pulseer een paar keer om een grove massa te krijgen.

Leg zes dumplingvellen klaar en bewaar de andere onder een theedoek, zodat ze niet uitdrogen. Leg een volle theelepel vulling op elk dumplingvel. Smeer een klein beetje losgeklopt eiwit langs de randen en vouw er een half maantje of driehoekje van.

Zorg dat alle luchtbellen eruit zijn en smeer de hoekjes aan de lange zijde in met eiwit en vouw samen tot een dumpling. Ga zo door tot je alle dumplings gemaakt hebt.

dumplings

Bekijk meer recepten uit My Asian Kitchen

Meng voor de spicy szechuansaus alle ingrediënten en verdeel over kleine kommetjes. Breng water aan de kook in een forse soeppan en zorg dat je een beker koud water bij de hand hebt.

Als het water weer kookt, zijn de dumplings gaar. Je kunt het best een schuimspaan gebruiken om ze uit het water te halen.

Herhaal tot alle dumplings gekookt zijn. Leg de dumplings in de kommetjes met saus, bestrooi ze met wat sesamzaad en fijngesneden lente-ui en dien meteen op.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?