Restaurant Blauw deelt geheimen van de Indonesische keuken in kookboek Blauw

WijnSpijs
WijnSpijs

Zowel in Amsterdam als Utrecht worden bij de restaurants Blauw, elke avond met trots fantastische bordjes vol smaak de keuken uitgestuurd. Eigenaar Henk van Hees besloot dat het tijd was voor heel Nederland om hiervan te kunnen genieten. En daar was Blauw, het kookboek.

De magie van de Indonesische keuken zit hem in het gebruik van de expressieve kruiden en specerijen. De chefs van Blauw zijn hiermee opgegroeid. Ze voelen precies aan hoe kruiden en specerijen moeten worden gebruikt en gedoseerd. Met het nieuwe boek van Blauw kun jij je ook helemaal thuis gaan voelen in de Indonesische keuken. 

Nu meteen al zin in die mooie smaken? Probeer dan deze gado gado. Snel, makkelijk en zó lekker! 

kookboek blauw

In Blauw delen de chefs alle geheimen en technieken die zo typisch zijn voor deze Indonesische keuken. Voorafgaand aan het boek is er een hoop geproefd, geprobeerd, getekend en meegekeken in de restaurantkeukens. Met Blauw in handen hoef je dus geen local te zijn om die typische smaken van Indonesië thuis te maken en proeven. 

De vele smaken die het land rijk is

Kookboek Blauw, staat voor authentieke Indonesische gerechten. Veel mensen denken misschien dat Indonesisch eten ook bij de lokale wok-keten kan, toch? Nee, fout. De traditionele Indonesische keuken heeft weinig te maken met de gerechten die je kent uit de Chinees-Indische restaurants.

Bij de restaurants Blauw kookt men wel écht Indonesisch, met hier en daar Indische invloeden. En precies dat vind je ook terug in het kookboek. De Indonesische cultuur gaat ook zeker over samen genieten van goed eten. In het kookboek vind je dan ook veel bijgerechten/voorgerechten met een klein maatje, zodat jij jouw gasten uitgebreid kan laten proeven van alle verschillende smaken. Zet die rijsttafel maar vol!

indonesisch eten

Easy does it

Bijna van elk recept is rijst de basis. Ook beginnen de recepten vaak met ‘snipper een uitje en hak een knoflookteentje fijn’. Klinkt niet moeilijk toch? En als ware foodie zul jij vast ook nog wel ergens sambal of chilipeper in je keukenkastje hebben staan. Check!Voor de verse kruiden en specerijen moet je wat meer je best doen. Alhoewel, tegenwoordig zit op elke hoek van de straat wel een toko, en supermarkten voegen steeds meer Aziatische producten toe aan hun assortiment.

Dankzij de tips, boodschappenlijstjes en stappenplannen uit dit kookboek hoef je zeker geen ervaren chef te zijn om een uitgebreide rijsttafel neer te zetten!

Wij mogen vast 3 heerlijke recepten voor saté uit kookboek Blauw met je delen:

1. Lees ook Sate Ayam | Recept voor saté van kippendijen2. Lees ook Saté Babi Madu | Recept voor saté van speklapjes met honing-kecapmarinade3. Lees ook Saté Udang | Recept voor saté van garnalen en een tomaten-sambalsaus

saté

Blauw

Auteur | Meta van den boomenUitgever | TerraFotografie | Sarah DistelISBN | 9789089897756Prijs | 25,99

Kookboek Blauw bestel je hier.

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?