Ceviche wint steeds meer aan populariteit, en terecht! Dit frisse Mexicaanse voorgerechtje gemaakt van verse zeeduivel gemarineerd in vers limoensap is een delicaat en elegant voorgerechtje van vis. Je serveert het met avocado, koriander en cream crackers, een ware traktatie!
Misschien heb je wel eens gehoord van 'Tijgermelk'. Deze wordt - gelukkig - niet gemaakt van tijgers, maar is de mix van limoensap, ui, koriander en pepers. De vis gaart lichtjes in de limoensap, wat de vis een lekkere bite geeft. Enthousiast geworden? Lees hieronder verder voor het recept!
Hoe lang blijft ceviche goed?
Het is aan te raden de ceviche direct na bereiding op te eten, omdat het zuur van de limoen de structuur van de vis verandert en je daarmee het risico loopt dat de vis een beetje 'papperig' wordt. Heb je te veel en wil je hem toch bewaren? Doe dat dan als volgt:
- Giet de marinade zoveel mogelijk af
- Doe de vis in een goed afgesloten bakje en zet deze in de koelkast
- Voeg bij opnieuw serveren eventueel vers limoensap toe om de smaak te verbeteren
Ceviche blijft maximaal twee dagen goed in de koelkast. Ruik je een visachtige geur? Eet de ceviche dan niet op, je wilt natuurlijk niet ziek worden!
Comida Mexicana van Rosa Cienfuegos
Rosa is geboren in Mexico City, en dochter van een chef-kok. Ze is later geëmigreerd naar Australië, Sidney. Ze kon daar geen écht Mexicaans eten vinden, dus besloot ze haar eigen succesvolle restaurant Tamelaria Deli op te richten, en een kookboek te schrijven vol met Mexicaanse recepten!
Comida Mexicana staat vol met authentieke Mexicaanse lekkernijen: ontdek voor tortilla's, taco's, streetfood, diverse sauzen zoals chili saus en salsa verde en zalige desserts. De beschrijving van de recepten in gemakkelijk te volgen, bevatten weinig ingrediënten en staan snel op tafel. Zeer geschikt voor de minder ervaren thuiskoks dus!
Comida Mexicana
- Auteur: Rosa Cienfuegos
- Uitgeverij: Good Cook
- Datum: april 2021
- Aantal pagina's: 224
- ISBN: 9789461432520
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak