Vegetarisch restaurant | Culinair én vegetarisch genieten

Wil je lekker uit eten in een vegetarisch restaurant? Tegenwoordig zijn er veel restaurants die veel lekkere vegetarische of zelfs veganistische gerechten op de kaart hebben staan. Ben je hier nog niet helemaal in thuis, maar wil je het wel graag ontdekken? Wil je dit weekend uiteten en toch vegetarisch blijven eten? Wij zetten de 13 leukste vegetarische restaurants door heel Nederland voor je klaar!

1. Mr. & Mrs. Watson | Amsterdam

Ontdek bij deze vegan hotspot hoe je kan genieten van de plantaardige keuken. Bij Mr. & Mrs Watson hebben ze passie voor goed eten en wordt alles met liefde gemaakt. Je krijgt gewoon je favoriete comfort food voorgeschoteld met een culinaire vegan twist. Probeer bijvoorbeeld het kaasplankje met awarded vegan cheeses, yum!!

Mr. & Mrs. Watson
Linnaeuskade 3h
1098 BC Amsterdam

Probeer deze vegan hotspot tijdens de WijnSpijs Wandeling in Amsterdam!
Klik hier voor tickets.

2. Land van Kokanje | Groningen

In een prachtig pand in het centrum van Groningen zit Land van Kokanje gevestigd. Het restaurant is gebaseerd op een droomland waar aan heerlijk eten en drinken altijd genoeg is! Tijdens de Vegetarische Restaurantweek bieden zij een vegetarisch 3-gangen menu aan. Ook buiten deze week om is er keuze voor de vegetarische medemens

Land van Kokanje
Oude Boteringestraat 9
9712 GB Groningen

3. Florent | Utrecht

Deze Parijse Bistronomie met New Yorkse bravoure kun je vinden in het hartje van Utrecht. Het is een sfeervolle zaak met een open keuken en mooi gestyled interieur. Ieder seizoen wordt er weer een geheel nieuw menu vol smaakexplosies bedacht door de chef. Dagverse seizoensproducten spelen hierbij de hoofdrol.

Voor de Vegetarische Restaurantweek hebben zij een luxe vegetarisch 4-gangen menu samengesteld. Ook buiten deze week om kun je jouw speciale wensen en voorkeuren aangeven en wordt er een mooi menu door de chef bereid.

Florent
Visschersplein 75
3511 LX Utrecht

4. De Waag | Leiden

Deze hotspot in het centrum van Leiden is het levendige hart van de stad. Het pand was vroeger de plek waar goederen uit het buitenland werden gecontroleerd en gewogen. Nu is het een tweede thuis voor velen. De eetgelegenheid is dan ook van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat open. Er staan genoeg vegetarische gerechten op de kaart die ook veganistisch gemaakt kunnen worden. Neem bijvoorbeeld de knolselderij steak met paddenstoelen-truffelragout en kaasschuim, lekker!

De Waag
Aalmarkt 21
2311 EC Leiden

5. Moer | Amsterdam

Restaurant MOER kookt biologisch en werkt graag met lokale producten. Hier zijn zij terecht trots op! De chef selecteert persoonlijk alle mooie ingrediënten. Groenten staan op de voorgrond in de verrassende gerechten en schitteren in deze hoofdrol. Er is dus super veel keus wanneer je vegetariër of veganist bent. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek biedt MOER een vegetarisch 3-gangen menu aan. Houd MOER dus in gedachten!

Moer
Amstelveenseweg 7
1054 MB Amsterdam

6. De Houtloods | Tilburg

De keuken staat letterlijk centraal bij Restaurant De Houtloods in Tilburg. Het is het kloppende hart van de zaak. Zo kun je een blik in de pannen werpen en kijken naar waar jouw eten gemaakt wordt. Verder is de menukaart van De Houtloods opgebouwd in smaaktypen in plaats van gangen. Zo kun je de juiste smaken na elkaar eten en de ultieme eetervaring beleven. Niet onbelangrijk, er is bij elk smaaktype een vegetarische optie!

De Houtloods
Burgemeester Brokxlaan 1041
5041 RP Tilburg

7. Kale & De Bril | Goes

Dit intieme restaurant stelt elke twee weken een nieuw gangen-menu samen, zodat zij je telkens kunnen verrassen en de juiste Zeeuwse ingrediënten op jouw bord komen te liggen. Marc Everse & Niek Traas – a.k.a. Kale & de Bril – leggen je met hun culinaire kunsten in de spreekwoordelijke watten. Wanneer je zonder vlees en vis wilt eten, dan staat er zeker ook genoeg lekkers op de kaart!

Kale en de Bril
Piet Heinstraat 3A
4461 GL Goes

8. De Basis | Enschede

De Basis is eerlijk over eten! En dat is ook te zien aan hun menukaart. Er is namelijk duidelijk te zien welke ingrediënten er in de gerechten zitten én bij elk maal is vernoemd of deze vegetarisch, veganistisch, lactosevrij en/of glutenvrij is. Super transparant en super handig! De keuken is klassiek Nederlands-Frans in een modern jasje. Wanneer je er gaat eten is het heerlijk genieten van seizoensgebonden gerechten die ambachtelijk zijn bereid!

De Basis
Walstraat 15-17
7511 GE Enschede

9. Graaf Otto | Arnhem

Bij Graaf Otto kun je lekker borrelen, lunchen of dineren in een ongedwongen sfeer. Kies voor het leuke shared dining concept en heb geheid een leuke avond! Daarnaast hebben ze wisselende gerechten op het menu staan, waartussen altijd vegetarische lekkernijen zitten. De wijnkaart wisselt ook maandelijks, altijd een bijpassende wijn bij je gerecht te vinden is. Kortom, het is hier genieten!

Graaf Otto
Jacob Cremerstraat 103
6821 DC Arnhem

10. Colors World Food | Wageningen

Bij Colors World Food staat de menukaart vol met internationale kleine gerechten. Zo kun je gezellig delen met tafelgenoten en het is perfect voor wie moeilijk kan kiezen! Elke woensdag is het Meatless Wednesday bij Colors World Food, waarbij je kunt genieten van een 3-gangen menu zonder vlees of vis. Al staan er de hele week voldoende vegetarische en zelfs veganistische gerechten op de kaart. Ze doen ook mee aan de Vegetarische Restaurantweek waarvoor ze een speciaal menu hebben samengesteld.

Colors World Food
Markt 15
6701 CX Wageningen

11. Roast | Leeuwarden

In deze modern ingerichte hotspot kun je het hele jaar door genieten van heerlijke gerechten, waarbij er altijd aan de vegetarische eter wordt gedacht. Zoals de naam al doet vermoeden worden bijna alle gerechten geroosterd, wat zorgt voor een bijzondere smaaksensatie. Ook Roast doet mee met de Vegetarische Restaurantweek en biedt naast een vegetarisch diner, ook lunchgerechten zonder vis en vlees aan!

Roast
Nieuwestad 63
8911 CK Leeuwarden

12. Vidiveni | Zwolle

Deze moderne bistronomie kookt volgens de principes van Slow Food. Dat betekent dat er onder andere gewerkt wordt met lokale, seizoensgebonden, eerlijke en herleidbare producten. Bijvoorbeeld met wijn uit Twente, super leuk! Op de kaart is er bij elke gang een vegetarisch gerecht waarbij het water je in de mond loopt. Daarnaast is Vidiveni een leer- en werkbedrijf voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Geen standaard bediening dus, maar wel mensen met oprechte gastvrijheid. Je komt er dus voor een mega toffe totaal ervaring!

Vidiveni
Jufferenwal 17
8011 LE Zwolle

13. Grand Café Zuidlaren | Zuidlaren

Ook dit Grand Café in Zuidlaren werkt met verse producten. De keukenbrigade bereidt elke dag met liefde heerlijke gerechten. Ook de vegetarische maaltjes, zoals de chili sin carne en gevulde Portobello, zijn om je vingers bij af te likken. Het restaurant is gevestigd in een monumentaal pand in het hart van Zuidlaren. Je kunt erg sfeervol dineren, maar ook een borreltje aan de bar is een aanrader bij dit Grand Café. Kortom, een avondje uit is hier altijd geslaagd!

Grand Café Zuidlaren
De Millystraat 8
9471 AH Zuidlaren