Weg zomer, salades van het menu? Nee joh!

Salades kun je het hele jaar door eten! Met een aantal typische winterse ingrediënten maak je heerlijke hartige salades, koud en warm! Hieronder staan een aantal van onze favoriete winterse salades. Prachtig vol kleur, stevig van smaak of lekker snel klaar.

Deze salades, bomvol gezonde items, zijn precies wat je nodig hebt in de koude seizoenen. Dit zijn gerechten waar je je beter van gaat voelen en die vast en zeker vaker terug komen op je wintermenu. 

Zoek je nog winterse recepten die je kan maken bij je salade? Klik dan hier!

Lees dus snel mee, want speciaal voor jou in deze koude dagen, 5 kleurrijke en gezonde winterse salades waar je blij van wordt. 

4 x onze favoriete winterse salades


Aaardappelsalade

Wintersalade 1 |  De aardappelsalade met korianderpesto en verse kruiden  

Een vullende en spannende salade. Ik krijg al honger als ik naar de foto kijk! ‘Aardappelsalade’ doet het gerecht eigenlijk te kort. Een waanzinnige salade die het trouwens ook heel goed doet als bijgerecht! 


Wintersalade 2 |  De zoete aardappelsalade met een Marokkaans tintje 

Een heerlijke salade vol van smaak en ook nog eens supergezond! Deze salade is te eten als hoofdgerecht, maar is ook lekker bij een stoofschotel. 
Spoiler: er staat nog een tip in uit de échte Marokkaanse keuken! 

Zoete aardappel salade

Gebakken wortels met salsa verde

Wintersalade 3 | Gebakken wortels met salsa verde, avocado en geschroeide inktvisringen

Een topper uit het boek van Joshua McFadden en Martha Holmberg: Zes Seizoenen. Dit is een salade rijk aan smaak- en voedingsstoffen. Een heerlijk recept voor bij gegrild vlees of gegrilde vis!


Wintersalade 4 | Iraanse salade van pompoen en pomelo 

We hebben ook een vegetarisch gerecht in onze top 5 staan. Een heerlijk Midden-Oosters gerecht met dé beste herfstgroente: de pompoen! 

Borani van pompoen en pomelo

Hopelijk heb je hier iets aan gehad! Heb je van een van de recepten gebruikt gemaakt en vond je ‘m lekker? Dat horen we natuurlijk graag! Ook tips en tricks zijn uiteraard welkom. Voor nu, eet smakelijk! 

Toch meer zin in een soepje? Bekijk dan hier onze 10 lekkerste wintersoepen!