Een broodje lamsshoarma is perfect voor een chille kookavond. Het kan niet elke dag ingewikkeld zijn toch? Soms wil je gewoon snel aan tafel. Of heb je nul zin om te koken. Gelukkig kan dat en is het ook nog eens superlekker!

Deze lamsshoarma is echt niet heel ongezond en staat binnen 15 minuten op tafel. Het belangrijkste is de kwaliteit van je lamssvlees, dus fiets als het even kan wel even langs de slager.

Grote eters? Maak ze blij nog blijer met deze zoete aardappelfriet.

Lamsshoarma met tahin-yoghurtdressing en kruidensalade

4 from 2 votes

2

personen
Bereidingstijd

20

minutes


Dit is zo’n lekkere manier om de zachte, sappige shoarmalamsbout te gebruiken, zoals in het recept onderaan deze pagina. Maar je kunt ook zeker lamsshoarma van de slager gebruiken.

Je vult een pitabroodje met het lamsvlees, een geurige salade en dressing. De tahin en Griekse yoghurt doen het hier heel goed samen, en voegen nog meer lekkers toe aan de stevige smaak van het lamsvlees, terwijl de kruidensalade juist voor een fris accent zorgt.

Ingrediënten

  • 100 g 100 klassieke tahin, of gebruik deze tahini dressing.

  • 100 g 100 Griekse yoghurt

  • 2 2 pita’s

  • 300 g 300 lamssshoarma

  • zeezout en versgemalen zwarte peper

  • Voor de kruidensalade
  • 5 g 5 korianderblaadjes

  • 5 g 5 bladpeterselieblaadjes

  • 2 g 2 munt

  • 1/2 1/2 kleine rode ui, in halvemaantjes

  • 2 el 2 extra vergine olijfolie

pita lamsshoarma

  • Maak de kruidensalade: schep de ingrediënten in een kom door elkaar en breng ze op smaak met zout en peper.
  • Warm de in stukjes gescheurde lamsshoarma op in een pan op matig vuur.
  • Maak de dressing: roer de klassieke tahin en Griekse yoghurt in een kom door elkaar.
  • Maak met een mes aan de bovenkant van de pita’s een opening van 5 cm zodat je ze kunt openen en vullen. Vul de pita’s met de warme lamsshoarma, tahin-yoghurtdressing en kruidensalade. Mocht je ingelegde rode ui in huis hebben dan is dit hun moment.

Tips

  • Pita's absorberen vocht en nemen zo heel veel smaak op. Gebruik de meest verse, luchtige broodjes die je kunt vinden - dat maakt zoveel verschil.
  • Of maak zelf pita broodjes.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.


Maak je eigen lamsshoarma van lamsbout

Hier is elke vleeseter blij mee. In Israël wordt shoarma aan het spit klaargemaakt maar hier wrijven we het vlees in met shoarmakruiden en garen we het langzaam, tot het zo gaar is dat het uit elkaar valt. Dit is een prima braadstuk dat perfect is om midden op tafel te zetten bij een familiemaaltijd, met salades, bijgerechten en sausjes, zodat iedereen een portie kan pakken en zijn eigen pita’s kan vullen.

Lamsbout shoarma recept

Voor 4–6 personen

1 el gemalen komijn
1 el zoet paprikapoeder
1 el kurkuma
1 el gemalen koriander
1 tl zeezout
1 tl versgemalen zwarte peper
1 hele lamsbout, met been erin (2-2,5 kg)
1 hele bol knoflook, overdwars gehalveerd
4 laurierblaadjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor tot 180 oC.

Roer de komijn, het paprikapoeder, de kurkuma, koriander, het zout en de peper in een kommetje door elkaar en wrijf de lamsbout er rondom mee in (gebruik alles).

Leg de bout in een diepe braadslede, voeg de knoflook en laurierblaadjes toe en schenk er zoveel water bij dat de bout voor een derde onder water ligt.

Scheur lange stukken bakpapier en aluminiumfolie af en dek de braadslede daar strak mee af. Zet de bout 3 tot 4 uur in de oven, of tot het vlees eenvoudig van het bot loslaat.

Haal de braadslede uit de oven als de lamsbout gaar is. Het vlees is dan erg heet dus doe plastic handschoenen aan of gebruik twee vorken, trek het vlees van het bot en leg het op een platte schaal. Bewaar het kookvocht en sprenkel dat over het vlees.

Lamsshoarma uit OREN

  • Kookboek Oren
  • Auteur Oden Oren
  • Uitgever GoodCook
  • 256 pagina's
  • Bekijk de prijs op Bol.com

Weer een fantastisch kookboek dat de keuken van Tel Aviv in de kijker zet. Tel Aviv is het culinaire centrum van het Midden Oosten, waar de smaken zich vermengen met die van de Middellandse Zee.

Dit boek is geschikt voor koks van elk niveau en laat je watertandend feesten plannen om al die kleine gerechtjes te kunnen delen en proeven met vrienden.

Naast dit recept voor lamsshoarma delen we ook een andere klassieker Sabich met je. Of maak je liever een recept met tuinbonen?

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten