Kun je ook niet wachten tot de Hollandse asperges weer in het seizoen zijn? Beetje ham of zalm, nieuwe aardappels, ‘n eitje en natuurlijk boter.
Het water loopt mij al in de mond. Vandaag op het menu: heerlijke aspergesoep van aspergeschillen- en uiteinden! Liever een andere lentesoep? Probeer ook onze kippensoep!
En wist je dat je van de restjes van de asperges een heerlijke soep maakt? Zo geniet je dus dubbel van het witte goud. Hoe je die aspergesoep maakt lees je hier!
Wat is lekker bij aspergesoep?
Serveer mooi stokbrood met roomboter bij de soep.
Wanneer je de aspergesoep een beetje extra wil aankleden zijn de mogelijkheden eindeloos. Hieronder een paar suggesties.
- Sinaasappel combineert heel mooi met de smaak van Hollandse asperges. Rasp vlak voor het serveren een beetje schil over de soep.
- Ook dragon(olie), bosui en peterselie passen goed.
- Serveer wat Hollandse garnalen op de soep. Mijn favoriet!
- Snippers zalm (het liefste wilde zalm) zijn natuurlijk een klassieke combinatie
- Of maak de soep Flamande-stijl; snijd wat beenham en hard gekookt ei fijn en garneer je soep daarmee.
Zijn asperges gezond?
Het was te verwachten: asperges zijn ontzettend gezond. De witte, groene en paarse stengels zijn ontzettend goed voor je:
- Er zitten relatief weinig calorieën in deze groente.
- Asperges bevatten veel vitamine A, C, E en K.
- Ook zijn asperges goed voor de spijsvertering en staan ze bekend om het feit dat ze bijdragen aan een gezonde en lage bloeddruk.
- Asperges zijn rijk aan vezels en bevatten veel foliumzuur. Bovenstaande vitamines en mineralen hebben ook nog eens antioxiderende eigenschappen, wat je celletjes gezond houdt.