Dit nacho recept komt uit het Breddos Taco’s. Een heerlijk boek van twee taco-broers uit Londen. Samen eigenaar van achtereenvolgens een ‘tacokeet’, dit taco boek en daarna volgde de ook een ‘echt’ restaurant.

Nud en Chris zijn drukke én succesvolle baasjes! Niet alleen door de fijne no-nonsense taal en vrolijke beschrijving van de recepten, maar ook omdat ze zich nergens door gebonden lijken te voelen. De recepten lijken op het eerste oog misschien een ratjetoe aan ingrediënten, maar elke combinatie werkt als een gek.

Echt een tof boek!

Geen tijd om voor gesmoorde shortrib? Maak dan deze snelle nacho ovenschotel.

De ultieme nacho’s volgens Breddos Taco’s

0 from 0 votes
Course: SnacksCuisine: Mexicaans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

30

minutes

Hoofdgerecht voor 2 personen | snack voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr 200 gesmoord vlees (shortrib bijvoorbeeld)

  • 200 gr 200 gezouten maïstortillachips

  • 100 ml 100 zure room

  • 250 gr 250 belegen cheddar of goudse, geraspt

  • 100 gr 100 Mexicaanse bonenpuree

  • 100 gr 100 guacamole

  • 100 ml 100 pico de gallo

  • sap van 1 limoen

  • koriander, ter garnering

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bedek de bodem van een grote ovenbestendige pan of schaal met een deel van het vleesmengsel, leg er een laagje nacho's op, voeg dan wat zure room en kaas toe. Herhaal de verschillende lagen tot aan de rand van de pan of schaal (bewaar een beetje zure room en kaas). Voeg een laag Mexicaanse bonenpuree toe en nog meer kaas.
  • Zet 20 minuten in de oven, haal eruit en voeg nog een laag guacamole toe, gevolgd door de pico de gallo en nog wat zure room.
  • Knijp de limoen uit over de nacho's en garneer met koriander. Serveer met een lepel.

Tips

  • Dit is het ideale zondagse comfortfood en een geweldige manier om wat overgebleven shortrib of barbacoa te gebruiken. Het recept is een richtlijn, gebruik gewoon wat je in je koelkast hebt. 
  • Ik maakte vaak de beste zondagse nacho’s door maar van alles bij elkaar te stoppen. In dit recept gaat het om laagjes maken.
  • In tegenstelling tot de meeste andere nacho’s, bouwen wij die van ons graag op als een lasagne waarbij we de chips gebruiken als lasagnebladen, het vlees en de bonen als de saus en de kaas als de bechamelsaus. Het resultaat is precies waar je zin in hebt op een luie zondagavond.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

jongens top de bank met bier

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten