Goedemorgen. Lekker geslapen? Neem even de tijd om te genieten van deze ontbijt crumble met bessen. Met dit snelle en eenvoudige recept heb je zo je ontbijtje op tafel. Lekker, gezond en een perfecte start van je dag.

Julie van den Kerchove schreef 'Low Carb, Lekker & Gezond'. Een kookboek vol recepten die laag in koolhydraten zijn, maar hoge ogen gooien aan de eettafel. Julie laat je zien dat de low-carb keuken helemaal niet zo lastig hoeft te zijn. In een handomdraai heb je onder andere deze ontbijt crumble zo op tafel.

Ontbijt Crumble Met Bessen

0 from 0 votes
Recipe by Julie van den Kerchove Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

5

minutes

Julie gebruikt in deze ontbijt crumble een mengsel van zonnebloempit, pompoenpit en pecannoot. Meer trek in hazelnoot? Je kunt deze er gemakkelijk bijdoen. Dit gerechtje zal, met al die verschillende mogelijkheden, nooit vervelen. Zelfs op een drukke ochtend kan je genieten van dit ontbijtje. Het is gemakkelijk de avond van tevoren te maken.

Ingrediënten

  • 200 gram 200 gemengde noten en pitten

  • 150 gram 150 kokosschilfers, ongezoet

  • 1 el 1 extra vierge kokosolie (of ongezouten boter)

  • 2 tl 2 kaneel

  • 300 gram 300 rode vruchten, vers of diepvries

Bereiding ontbijt crumble met bessen

  • Verwarm de oven of airfryer voor op 175 ºC.
  • Hak de noten, pitten en kokos grof, eventueel met behulp van een hakmolentje. Smelt de kokosolie of boter en meng die door de notenmix met kaneel en eventueel wat zeezout.
  • Bak de crumble 5 minuten tot goudbruin.
  • Serveer de crumble met verse rode vruchten zoals bessen, framboos en aardbei. Werk eventueel af met enkele lepels (vegan) yoghurt.

Tips

  • Zin in een andere fruitsoort? Vervang dan de bessen in de ontbijt crumble met nectarine, pruim of perzik!
  • Je kunt de ontbijt crumble tot 4 dagen in de koelkast bewaren. Zonder fruit zelfs tot 2 maanden.
  • Inspiratie nodig voor een toetje? Je kunt de yoghurt ook vervangen door een bolletje vanille-ijs.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Ontbijt crumble met bessen uit Low Carb, Lekker & Snel van Julie van den Kerchoven

  • Auteur | Julie van den Kerchoven
  • Fotograaf | Heikkie Verdurme
  • Uitgever | Lannoo
  • Release | 16 maart 2022
  • Bekijk de prijs hier op Bol.com
kaft kookboek low carb lekker en snel van Julie van den Kerchove

Julie van den Kerchove kun je misschien kennen van haar populaire blog Julie's Lifestyle of haar Instagram @julieslifestyleofficial. Daarnaast heeft ze onder andere de kookboeken Het Keto Plan en Keto in 15 minuten geschreven. Haar doel is de lage landen kennis laten maken met keto en de lowcarb-keuken.

Dit avontuur gaat door met het schrijven van haar nieuwste kookboek: Low Carb, Lekker & Snel. Naast tal van gezonde en snelle recepten vind je in dit boek ook een 15-dagen-menuplanprogramma en tips om tijd te besparen.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten