De beste (en gemakkelijkste) chocoladetaart ter wereld. Ja, je leest het goed! Het klinkt nogal veelbelovend en daar was de bedenker van het recept, Helen Goh, zich maar al te goed van bewust! Hoe hoger de verwachtingen, hoe moeilijker het is. Maar we moeten het toch geloven, na al deze jaren staat de chocoladetaart nog steeds hoog in de ranglijst!
Dit recept verscheen voor het eerst in een artikel over Helen Goh (Ottolenghi’s co auteur in Sweet) in de tijd dat ze een café in Melbourne had, the Mortar & Pestle.
Ottolenghi: “Zoals op de foto te zien is, maken we ook kleine taartjes. Dit doen we zodat je die na de maaltijd gemakkelijk met z’n vieren kunt delen. In onze winkels wordt het ‘chocoladetaart om mee naar huis te nemen’ genoemd. Dit geldt overigens ook voor de grote variant; de taart is erg goed te bewaren.”
Sweet van Yotam Ottolenghi & Helen Goh
Lees hier alles over ‘Sweet’ en ontdek nog twee recepten! Probeer alvast zijn waanzinnig lekkere passievruchtenkwarktaart met gekruide ananas of ga voor de kaneelpavlova met pralinécrème en verse vijgen!
Sweet
- Auteurs | Yotam Ottolenghi & Helen Goh
- Uitgever | Fontaine Uitgevers
- Omvang | 384 pagina’s
- ISBN | 9789059567580
- Prijs | € 32,-
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten