Het is weer bijna tijd voor warme chocolade melk, je favoriete muts, open haardvuur en cadeaus. Het is weer december. Er zijn ook een heleboel mensen die ontzettend opzien tegen de feestdagen. Kerst en Sinterklaas cadeaus kopen, doet bij hun het zweet uitbreken. Eerst een uur een plekje voor je auto zoeken en dan al glibberend door de veel te drukke en kletsnatte winkelstraten. En heb je die rij bij de inpakbalie al gezien?

🎄De oplossing voor al je kerstshopping problemen 👇

Is kerstcadeaus uitzoeken ook niet jouw favoriete bezigheid? Schenk dan maar een mooi glas wijn voor jezelf in en ga er maar goed voor zitten. Wij hebben vast de leukste kerstcadeaus voor foodies en winelovers voor je uitgezocht. En dan moet het beste nog komen: je bestelt ze allemaal vanachter je computer met dat glas wijn in je hand.

Oh ja. Dit lijstje kun je natuurlijk ook gewoon doorsturen aan jouw eigen Sinterklaas!

De 10 beste kerstcadeaus voor foodies & winelovers


Cadeau voor de fanatieke hobbykok | Le Creuset

Iedere thuiskok droomt hiervan, dit is de perfecte pan.
Ja, hij is niet al te goedkoop, maar hij beland zeker niet op de schroothoop.

Deze Le Creuset /beste-pan-ooit  gaat een leven lang mee.
Geloof mij nou maar, ik ben nog steeds heel tevree!

Dus koop deze pan voor je favoriete keukenprins of prinses,
en je hoeft voorlopig niet op kookles.

kerstcadeaus-foodies


Het allerbeste kerstcadeau | De WijnSpijs Cadeaubon

Schaamteloze reclame natuurlijk, maar wij vinden onze cadeaubon dan ook wel heel erg leuk. Onze WijnSpijs Cadeaubon is te besteden voor allerlei leuke WijnSpijs activiteiten. Natuurlijk voor de wandeling – al kun je ook direct kaarten kopen – maar ook voor een Walking Dinner of een van onze Wijnreizen, of het nieuwe ‘Surprise Dinner’. Je kiest zelf het bedrag en de lucky one kiest zelf zijn favoriete culinaire uitstapje in zijn of haar stad naar keuze. De WijnSpijs cadeaubonnen zijn onbeperkt geldig.

Beste-kerst-cadeau-vo-foodies

Cadeau voor whiskylovers | Single Malt Whisky van Monkey Shoulder

Prachtige fles en inhoud van Monkey Shoulder hier wordt je whisky-drinkende-buddy blij van! Deze Schotse Speyside Whisky is krachtig & rokerig en daarom direct tijdens – of liever na – het Kerstdiner te gebruiken.

kerstcadeau-monkey-shoulder


Cadeau voor wijndrinkende gadgetfreak | Winechill

Perfect voor ongeduldige wijndrinkers met een passie voor gadgets. Met dit mooie design – van Nederlandse bodem – hou je een fles goed op temperatuur – en zelfs een beetje kouder – terwijl de fles tóch zichtbaar blijft.

Leg de rvs stick een paar uur in de vriezer en plaats hem daarna in je fles wijn. Bovenop vind je ook nog een drupvrije schenktuit die de wijn van zuurstof voorziet. Geschikt voor rode en witte wijnen. Een mooie binnenkomer als geschenk voor je gastvrouw of gastheer bij elk diner.

Origineel-cadeau-wijndrinker


Cadeau voor foodlovers | Microplane rasp

Ook al zo’n musthave voor in de keuken en elke keer weer een genot om te gebruiken. Echt zo’n tool waarvan je zou willen dat je ‘m eerder had gekocht. De raspen van Microplane zijn er in verschillende maten en vormen, maar ik vind deze het allerfijnst. Nooit meer zonder!

Cadeau-tip-foodie-Keuken


Nog meer inspiratie nodig?

🎁De lekkerste champagne vind je hier🥂

🎁Dit zijn de beste kookboeken van 2017 ❤️

🎁En dit zijn die van 2018 ❤️

🎁De mooiste rode kerstwijnen, klik hier🥂


Cadeau voor reislustige wijndrinkers | Lonely Planet Wijnroutes

Met deze Lonely Planet kun je de wondere wijnwereld in real life gaan ontdekken. Maar liefst 52 gedetailleerde routes van coole wijnstreken en wijnsteden van over de hele wereld. Naast bekende gebieden als Bourgogne en Toscane is er meer. Wijnexperts geven ook tips over spannende wijngebieden als Georgie. En er zijn speciale tips van de wijnboeren zelf. Na het lezen van dit boek – en het zien van de prachtige beelden – wordt er geheid een vakantie ingepland. Waar gaan we heen?

Cadeaus-voor-foodies-wijnlovers-kerst


Cadeaus voor aspirant worstenmaker | vleesmolen

Iedereen heeft zo’n vriend die hartje winter nog staat te barbecuen en een ‘speciaal adresje’ kent voor zijn biefstukken. Deze wannabee slager maak je blij met een vleesmolen. Dat is een molen waarmee je zelf de lekkerste worsten of hamburgers mee maakt. En als je hem nu vast geeft, weet hij komende zomer vast een beetje hoe het moet! 😉 Kies wel een apparaat met een goede motor anders draait-ie zich een ongeluk.
vleesmolen-cadeau-foodies


Cadeaus voor de foodie met stijl | Decanteren 2.0

Veel wijnen knappen enorm op van een beetje zuurstof. En zeker niet alleen rode wijnen. De wijnen worden soepeler, ronder en de tannines worden zachter. Gelukkig zou je dit mooie kristallen beestje elke dag wel willen gebruiken. Hier maak je alle wijndrinkers heel gelukkig mee. En hun wijnen ook. Maak je geen zorgen over de verpakking – hij komt in een luxe donkerblauwe geschenkdoos.

Kerst-cadeau-wijnliefhebber


Cadeaus voor bakkers | De ultieme keukenmachine

Kijk ‘m nou staan. Die ga je natuurlijk niet opsluiten in een keukenkastje. En voor elke keuken is er weer een andere mooie kleur. Deze apparaten gaan een leven lang mee en hebben een enorm krachtige motor. Dat betekent voor jou als goede gever, vast een leven lang merengues, cookies en cakes. Lijkt me niet meer dan redelijk.

Kerst-cadeaus-voor-foodies


Nog meer inspiratie nodig?

🎁 Hier vind je ons aanbod wijnreizen | Geef een luxe citytrip Valencia cadeau!

🎁Op zoek naar de perfecte blender, klik hier 🥂

🎁De allermooiste champagneglazen, bekijk ze hier🥂


Cadeau voor elke wijndrinker | Écht mooie wijnglazen

Ik ken niemand die niet blij wordt van een paar écht mooie wijnglazen. Als jouw vrienden en familie ook maar een beetje op die van mij lijken, hebben ze namelijk van elk soort wijnglas er precies nog eentje in de kast staan.
Waar let je op bij het uitzoeken van een mooie glas? Een lekker wijnglas heeft in elk geval een steel, is van kristal en geeft een wijn de ruimte. Ik vind deze erg mooi.

Cadeau-voor-de-wijnliefhebber

Cadeau voor alle bourgondiërs | Daar word je blij van!

En we gooien ‘m er nog een keer ongegeneerd in, onze eigenste WijnSpijs cadeaubon! Geschikt voor álle culinaire uitjes op wijnspijs.nl, al vanaf €1 én onbeperkt houdbaar.

Met deze cadeaubon kunnen de ontvangers bijvoorbeeld meedoen aan ons Surprise Dinner! Dat is eten in een stad naar keuze, elke gang in een andere hotspot en pas op het allerlaatste moment ontdekken waar ze zullen aanschuiven. Een culinaire avond vol verrassingen dus!

surprise dinner uit eten culinair avond lekker iets anders dan anders restaurants