De 6 beste kookboeken van afgelopen maand

Robert
Robert

Geen kookinspiratie meer, na al het thuis koken van de afgelopen tijd? We’ve got your back!

Dit zijn de beste kookboeken van de afgelopen maand, zodat jij weer even door kunt

Tips voor de meest originele, mooiste en gebruikersvriendelijkste kookboeken, die bij ons op de mat vielen.

Kookboek #1 | Echt Eten door Pascale Naessens

Voor Pascale is het al jaren duidelijk; Voeding heeft een belangrijke invloed op het welzijn van de mens. En gezonde voeding hoeft echt niet moeilijk te bereiden te zijn! Haar nieuwe boek “Echt Eten” bevestigt dit weer eens zien. Met 75 low-carb gerechten laat ze zien hoe lekker en gezond koken, ook leuk en simpel kan zijn.

Door deze gerechten te maken laat je zien dat vooral in deze tijden, jouw gezondheid en die van je familie op de eerste plaats komen. In “Echt Eten” geeft Pascale ook handige tips om leuk en romantisch te kunnen dineren. Desserts worden ook zeker niet overgeslagen!

    • Titel  | Echt Eten 
    • Auteur | Pascale Naessens
    • Uitgever | Lannoo
    • ISBN | 9789401470520

Voor iedereen die ‘low carb’ en gezond wil eten. op een simpele manier. 

Kookboek #2 | Amazing Asia door Emma de Thouars

Houd je van de Aziatische keuken? Dan is dit boek je op het lijf geschreven. In “Amazing Asia” neemt Emma je mee door geurende en kruidige recepten uit het Oosten. Naast de authentieke recepten worden ook nieuwe Aziatische lekkernijen stap-voor-stap aan je uitgelegd. Met dit boek kan je binnen no-time al je vrienden verrassen met de lekkerste gerechten die Azie te bieden heeft, van spicy noedels met stomende dumplings, tot limoenijs met kokosnoot brood. Maak jouw gedwongen staycation compleet, en breng de smaken van Azië naar je eigen keuken! 

  • Titel  | Amazing Asia
  • Auteur | Emma de Thouars
  • Uitgever | Nijgh & van Ditmar
  • ISBN | 9789038808666

Neem de Aziatische keuken mee naar huis

Kookboek #3 | Het voedselbos door Mac van Dinther

Mac van Dinther, een bekende culinaire schrijver, heeft een jaar lang verslag gedaan van een voedselbos in Nederland. Een voedselbos is een bos waar op een verantwoordelijke manier eetbare bloemen, planten en schimmels verbouwd worden.
In Nederland draait de landbouw tegenwoordig op volle toeren. Dat is goed om alle monden te voeren, maar minder goed voor de natuur. Het Voedselbos laat zien dat dit ook anders kan, zonder chemicaliën en in harmonie met moeder Natuur. Hou je van eten en drinken en duurzaamheid? Dan is dit boek iets voor jou!

  • Titel  | Het Voedselbos
  • Auteur | Mac van Dither
  • Uitgever | Podium Uitgeverij
  • ISBN | 9789057594328

De toekomst van duurzaam land verbouwen

Kookboek #4 | 7x anders door Jamie Oliver

Waar haalt Jamie elke keer zijn inspiratie vandaan? Voor “7x Anders” heeft hij gekeken welke 18 ingrediënten de meeste mensen in de supermarkt kopen. Wat blijkt? De meerderheid van de consumenten kopen over het algemeen dezelfde producten. Juist met deze “alledaagse” producten heeft hij inspirerende recepten bedacht om de lezers op een andere manier naar deze ingrediënten te laten kijken. En dat met slechts 8 ingrediënten per gerecht. Uit je comfort zone! 

  • Titel  | 7 x anders
  • Auteur | Jamie Oliver
  • Uitgever | Kosmos Uitgevers
  • ISBN | 9789021577258

Nieuwe gerechten met dagelijkse ingrediënten.
Jamie krijgt het weer voor elkaar!

Meer van Jamie!?

Kookboek #5 | Flavour door Yotam Ottolenghi

Groentes komen steeds meer in de spotlight te staan; Ze zijn lekker, gezond en je kunt er zoveel kanten mee op! Wie dit als geen ander weet is auteur en chef Yotam Ottolenghi. In zijn restaurants in Londen doorbreekt hij al jaren de regels door groentes de hoofdrol te laten spelen in zijn menu’s.
Yotam heeft hier natuurlijk al meerdere boeken over geschreven. In “Flavour” gaat hij dieper in op de verschillende smaken van groentes en hoe deze tot stand komen. Door de verschillende smaken te onderzoeken wordt het ook duidelijke welke smaken goed met elkaar gecombineerd kunnen worden.

    • Titel  | Flavour
    • Auteur |  Yotam Ottolenghi
    • Uitgever | Fontaine Uitgevers
    • ISBN | 9789059569911

Zet je groentes in de spotlight!

Kookboek #6 | Joie de Vivre door Sacha de Boer & Babs Assink

“Joie de Vivre” is ontstaan in een prachtig chateau in de Bourgogne door vriendinnen Sacha de Boer (fotografe), Babs Assink (journaliste), en Janine Smits (styliste). Zij vonden hier een oud kookboek uit 1873 en wisten dat ze een stukje Franse geschiedenis in hun handen hadden. Om de Franse cuisine te eren hebben ze aan 10 Nederlandse sterrenchefs, waaronder Ron Blaauw en Jonnie Boer, gevraagd om allemaal 2 klassieke en 2 moderne menu’s te maken op basis van het oude Franse kookboek. Het resultaat is een bundel met 60 recepten van top niveau die door iedereen gemaakt kunnen worden!

 

    • Titel  | Joie de Vivre
    • Auteur |  Sacha de Boer, Babs Assink
    • Uitgever | Terra
    • ISBN | 9789089898234

10 top chefs geven een ode aan de klassieke Franse keuken. Laat je inspireren met hun klassieke en vernieuwende recepten!

Al met al, genoeg nieuwe kookboeken om uit te kiezen. Waar gaat je voorkeur naar uit? De klassieke Franse recepten, of ga je toch de Aziatische kant op? Laat het ons weten! Vergeet ook niet om dit bericht met je vrienden te delen als we je geïnspireerd hebben. 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?