10 tips om het jaar knallend te beginnen

WijnSpijs
WijnSpijs

2019 is voorbij gevlogen. Nieuw jaar, nieuw begin.

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het komende jaar, hebben wij wat tips voor je zodat jij het nieuwe jaar goed en lekker fris kan beginnen.

Een ‘Happy New Year’ begint bij deze tien tips! 

 

New year

Neem afscheid van vorig jaar

Beginning

Leef in het nu en niet in het verleden. Kijk dus vooruit, want dingen uit het verleden kunnen we niet terugdraaien! Terwijl je op de toekomst juist wél invloed kunt uitoefenen. 

Stel haalbare doelen

Twee derde van de Nederlanders heeft goede voornemens, maar een derde hiervan houdt die vol. Sommige dromen zijn wel erg groot. 

Deel die ene hele grote droom op in kleinere haalbare doelen om jezelf gemotiveerd te houden. Met kleine behapbare stapjes komt je doel ineens een stuk dichterbij. 

voornemens

Zet je agenda vol met leuke afspraken

borrel organiseren

Ga met je vrienden of collega’s borrelen tijdens de WijnSpijs Wandeling om het jaar goed te beginnen. 

Van wandelen wordt je geheugen beter en worden je longen en hart sterker. Hiernaast is het ook nog eens goed voor je humeur; zeker als je met iemand samen loopt.
Tijdens de WijnSpijs Wandeling ontdek je meteen de leukste hotspots voor het nieuwe jaar. 

Zet je telefoon eens uit

Je telefoon is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Gemiddeld kijken we 85 keer per dag op onze telefoon. Heel fijn zo’n telefoon, maar je moet constant up to date blijven met alle posts en Whatsappjes. 

Volgens onderzoek wordt ons geheugen, onze informatieverwerking en algemene intelligentie verbeterd wanneer er geen telefoon in blikveld ligt. 

Neem dus echt tijd voor jezelf, zonder om de tien seconden afgeleid te worden. Neem eens rust en focus je op belangrijkere dingen. Ga bijvoorbeeld de keuken in en maak een heerlijke een van deze gezonde soep recepten. 

Mobiele telefoon

Stel prioriteiten

Wat vind jij belangrijk en wat niet? Zeg eens ‘nee’ tegen dingen die niet bijdragen aan jouw doelen. 

Maak een lijstje voor komend jaar en bepaal welke mensen, stappen en activiteiten daarin belangrijk zijn. Niet belangrijk? Zet ze dan (even) opzij.

prioriteiten

Boek alvast een vakantie

Boek een vakantie

Ga er lekker tussenuit en maak je hoofd leeg. Boek een vakantie naar een land waar je rust vindt van alle chaos en verplichtingen van het afgelopen  jaar. Zet jezelf op één! Tip: de wijnreizen van WijnSpijs

Shake it

Start je dag goed met een lekkere smoothie. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd op een dag: maak er dan ook wat moois van! Koop een goede blender en laat je fantasie de vrije loop! Rijk aan vitaminen en vezels begin je je dag goed. 

Smoothie maken

Geniet van een welverdiend diner

surprise dinner uit eten culinair avond lekker iets anders dan anders restaurants

Verwen jezelf met een verzorgd diner. Probeer eens een Surprise Diner en laat je verrassen door verschillende wijnen, hapjes en restaurants. Met dit diner begin je je jaar pas écht knallend! Dit diner is voor de echte avonturiers. Met een surprise dinner ga je langs drie toffe restaurants. In elk restaurant eet je een andere gang. Je weet pas op het laatste moment welke restaurants dit zijn. Maak tussendoor een fijne wandeling door jouw favoriete stad. Op zoek naar avontuur? Kijk snel in de agenda voor de aankomende data…

Maak tijd voor leuke dingen

Alle punten hierboven kosten tijd. Tijd die jij helemaal niet hebt, toch? Heus wel! Want plezier is een essentiële levensbehoefte. Het brengt balans in onze  drukke levens, het houdt ons gezond en maakt ons gelukkiger. Genoeg redenen om leuke dingen te doen! 

Benieuwd wat andere doen ter ontspanning? Al meer dan 105.000 foodies boekten hier,  jij ook? 

Leuke dingen doen

Heb jij hier iets aan gehad? Wat vond jij de beste tip? Laat het ons weten!
Fijne jaarwisseling van het team van WijnSpijs! 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?