Dé zes speciaalbieren restaurants in Eindhoven [cityguide]

WijnSpijs
WijnSpijs

We nemen je mee naar het Zuiden, want Eindhoven is the place to beEen stad met een creatieve vibe en oog voor design en dát zie je terug in allerlei fijne plekjes van het bruisende centrum. Het bourgondische karakter van de stad verklapt dat het een echte Brabantse stad is. Het Stratumseind is de langste caféstraat van Nederland met meer dan 50 aaneengesloten cafés, kroegen en discotheken. Op en rond het Stationsplein en Wilhelminaplein zijn meer de terrassen, restaurants en grandcafés te vinden.

Wij geven je tips over de leukste restaurants in Eindhoven waar je de lekkerste bier spijs combinaties kunt krijgen! 

Probeer eens de BierSpijs Wandeling in Eindhoven!

1. Café 100 WATT

Bij dit café krijg je de ultieme bierbeleving. Het is namelijk een heuse stadsbrouwerij, dus je krijgt het bier echt bij de bron. In 100 WATT staan 14 taps met wisselende bieren in uiteenlopende stijlen. Daarbij serveren ze heerlijke begeleidende gerechten. Je kunt dit alles nuttigen op een zonovergoten terras aan het water. Wil jij meer dan alleen bier drinken en eten, dan kun je ook een rondleiding door de brouwerij en bierproeverijen met bijpassende hapjes krijgen. Do I need to say more?!

Café 100 WATT
Bleekweg 1
5611 CZ Eindhoven
040 - 842 8000

2. Barney's Bites & Beers

Barney's staat voor: Gewoon, Gemoedelijk, Gezellig. Je kunt er lekker lunchen, speciaalbiertjes drinken en heerlijk dineren. Voor het diner kun je zelf een driegangenmenu samenstellen voor een vaste prijs van alle gerechten op de kaart óf je kunt gaan voor de Tapas. Onbeperkt genieten van de lekkerste Spaanse gerechtjes. Alle gerechten zijn ook los te bestellen, dus je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. En niet onbelangrijk: de keuze in speciaalbieren is reuze!

Barney's Bites & Beers
Stationsplein 2
5611 AB Eindhoven
040 - 245 5331

3. Drinkers Pub

De Drinkers Pub is één van de zaken in Nederland met het grootste aanbod van verschillende bieren. De pub heeft 1000 bieren op de fles en ook nog eens 30 op de tap! Als je meer van wijn of ander drinken houdt, is deze pub zeker ook de moeite waard. Het eten dat hier wordt geserveerd zijn pubgerechten en fingerfood. Dus voor een lekker (speciaal) biertje en een makkelijke hap zit je hier goed.

Drinkers Pub
Kerkstraat 11
5611 GH Eindhoven
040 - 246 8121

4. Loods 61

Bij Loods 61 kun je in de winter lekker opwarmen bij de openhaard. In de zomer is het genieten in de zon op het terras. Probeer de bijzondere biertjes die op de kaart staan. Naast de bieren hebben ze ook heerlijke cocktails. Op donderdagavond zijn deze maar 5 euro! Voor het diner staan er heerlijke gerechten op de kaart, waaronder stoere steaks. Daarbij kun je zelf het vlees, het gewicht en de saus kiezen en je krijgt er aardappeltjes en groenten bij. Yum!

Loods 61
Kleine berg 61a
5611 JT Eindhoven
040 - 202 8312

5. Thomas

Thomas staat ook wel bekend als de huiskamer van de stad. Het is een plek om bij te kletsen, een koffietje te drinken, van een High Tea/Wine/Beer te genieten, de krant te lezen, te lunchen, borrelen, dineren en dansen. Als hoofdgerecht staan er heerlijke stukken vlees en vis op de kaart, waarbij je onbeperkt friet met truffel mayonaise krijgt. Neem daarbij een Grimbergen of Grolsch biertje van de tap en je avond kan niet meer stuk.

Thomas
Stratumseind 23
5611 EN Eindhoven
040 - 844 0344

6. De Oude Rechtbank

Het concept van De Oude Rechtbank is het organiseren van culturele events, zoals live muziek, theater en comedy. Zo heeft Theo Maassen er een keer opgetreden, organiseerde coffeeshop De Pink er een Hippie feest en op zondag komen jonge talenten optreden tijdens de Sunday Roast. Je kunt er ook lekker eten. Het menu veranderd elke drie maanden en veganistische en vegetarische gerechten staan steeds meer op het vizier van de zaak. De chef, Erik van de Hemel, heeft een voorkeur voor Oosterse en Mediterrane gerechten. En dat proef je zeker terug!

De Oude Rechtbank
Stratumseind 32
5611 ET Eindhoven
040 - 720 0934


Probeer de specialiteiten van de bovenstaande restaurants in de BierSpijs Wandeling op 16 juni!


Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!